Fikrinizi beyan edin, beyin fırtınası önemli. zira atlar gözlükleri takmış gidiyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOlaya siyasi yaklaşmadan cevap vermek gerekirse,
Çiftçilerin üretim yaparken en çok mali yük olan şey ne ise (mazot, gübre) bunları devlet karşılamalı ya da %70-80 karşılamalı. Çiftçi üretim yaparken keyif almalı, ürünü 5TL üretmek yerine 2TL üretmeli. Yine teşfik olarak para vermek yerine kendi filosunu kendi kurmalı. Ürün hal piyasasına 10TL gelmemeli daha ucuza gelmeli. Ürün markete ya da pazara girmeden etiketler buna göre düzenlenmeli. Yani çiftçi bir domatesi 1TL üretiyorsa markette 15TL olmamalı. 1TL üretildiğinde 5TL cebimize yansımalı.
Hayvancılığı ile ünlü olan tarihimiz, şu an hayvancılık adına hiçbir şey yapamıyor. 60-70TL koli ile yumurta satılıyor. Et ve süt fiyatları yine aynı şekilde. Her ay peynire zam geliyor. Süt ve hayvancılığa yatırım yapılmalı. Yani ciddi kaynaklar teşvik olarak veriliyor ama para olarak verilmek yerine farklı şekilde değerlendirilmeli.
Teşvik olarak para vermek yerine çözümler üretilmeli.
Elektronik cihazlarda KDV oranları kaldırılmalı (ÖTV gibi). Biz bir telefonu 5000TL ülkemize sokuyoruz, gümrüğüydü, algısıydı vergisiydi 15.000TL satışa çıkıyor. Bunun benzeri araçlarda da yapılmalı. Yabancı markaların çeşitli üretim fabrikaları var ülkemizde. Yani üretim yapılıyor ama araç ÖTV'den dolayı yine ucuzlamıyor maalesef.
Aslında ekonomi milletin cebine giren ile çıkan arasındaki denge sağlansa ciddi manada her şey normale dönecek. 3 yıl önce 2850TL ile bir şekilde geçinirken ve hatta az miktarda olsa kendimize üst-baş olarak bir yatırım yapabilirken, şimdi 2 katı para pul olup eriyor.
Beklentisi olan kişiler için AF getirilmeli ve bu fiyatlar makul seviyede olmalı. Devlet kaynak bulmada sorun yaşıyor ama kaynak bulmak için mücadele vermiyor maalesef buda herkese yansıyor :(
Şahsi görüşlerim, tartışılır :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAkp iktidarda iken, enflasyon düşmez
Peki Türk ekonomisinin, bu çıkmazdan çıkması mümkün mü?
Ülkemiz, enflasyonun en yüksek olduğu 5. Ülke konumunda
Atatürkün zamanında, Alman ekonomisini ezip GEÇEN Türk ekonomisinin;içine düştüğü durum içler acısı. Bir Türk olarak, utanmamak elde değil.. Ama AKP, çözüm üretmek yerine ; Atatürke saldırıp topu dış güçlere atıyor. Bu kafayla, birinci sıraya bile yükseliriz.
Lakin, gerçekten de çok güzel ülkede yaşıyoruz. Zira gerek maden yataklarımız ve gerekse de tarım arazilerimiz, Avrupa 'dan çok daha zengin.. Bu yüzden de Atatürk, emperyalistlere satılmış ve işgal edilmiş vatanımızı kurtararak ; doğru düzgün ekonomik politikalarıyla, on senede Almanya' yı ezip geçti..
Yine de ezip geçeriz. Ama halk, derin uykuda olduğundan ; Türkiye' yi Almanya yapacak olanlara, oy vermez. Çünkü, dinle uyutuluyorlar. Eğer bu seçimde de halk, akp derse ; Akp sığınmacılar sayesinde iktidarda kalmaya devam edeceğinden ; Fakirliğe devam diyorum öyleyse. Çözüm, Mansur Yavaş Aday olmaz ise ; ÜMİT Özdağ
Şimdi Altılı masa, ekonomiye de çözüm üretmiyor. Zira ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. "15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim" de diyorlar. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz?
Atatürkün fabrikaları, hepsi emperyalizme ve onlara bağlantılı yerli iş birlikçilerine satıldı. Ayrıca ABD den sıcak para geliyordu. Böylece bu özelleştirmeden gelen paralar ile gelen sıcak paralarla, biraz idare ettiler. Sonra ABD, 2008 den itibaren döviz toplamaya başladı. Yani, döviz kıtlığı oluştu. Akp de yolunu, Çine kaydıracağını ilan etti. Zira ABD fetöyü, akpye tercih etmişti. Böylece, ekonomik yönden batıya bağlı olan ekonomi hızla bu kötü duruma sürüklendi.
Eski krizler, çabuk atlatılırdı derler ya. İşte Atatürkün fabrikaları ve kurduğu verimli tarım sayesinde; krizler çabuk atlatılırdı. Şimdi ise bunlar kalmadı ve çok daha kötüye gideceğiz.
Ayrıca altılı masa Ekonomisti Bilge Yılmaz, ‘Beşli çeteyle yapılan tüm anlaşmaları iptal edemeyiz ’ dedi.
Şöyle ki, Bilge Yılmaz: "Devletin devamlılığı esastır. Biz bu anlaşmaları tanımıyoruz diyemezsiniz." dedi.
Kaynak :https://twitter. com/referanscomtr/status/1561760082215542784? t=QXq-4dabWf_bP6VYf9TKiw&s=19
Ümit Özdağ 'nın cevabı ;"Siz tanımıyoruz diyemezsiniz. Ama Zafer Partisi olarak söylüyoruz; Oturup “Tiksindirici Borç” kavramını çalışın."
Tiksindirici borç, nedir peki?
Tiksindirici Borç, bir ülkenin despotik hükümetinin yerine gelen demokratik hükümetin kendinden önce gelen yönetimin edindiği borçların devletin yararına değil; mevcut ulusal ve uluslararası kanunlara uymayarak veya kanunları kendi işine yarayacak şekilde esnetip yolsuzluk içinde diktatörün kendisinin veya bir zümrenin çıkarlarına yönelik yapıldığını öne sürerek geri ödemek istemediği borçları ifade eder. Uluslararası yasalar çerçevesinde bu borçları, devletin borcu olarak kabul edilmez ve kişisel borç kapsamına girer. Yani Tiksindirici Borç ilkesine göre, beş kuruş ödemek yükümlülüğümüz yok ve Avrupa mahkemeleri de bizi haklı bulur.
Altılı masanın, NASIL hukumetle şikeli siyaset oynadığı ; çok belli değil mi?
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!
Sonuç :Zafer partisi, yükseliyor. Ama alabileceği oy oranı;%11-13 le sınırlı. İkinci tura kalabilmesi için, CHP seçmenin yarısı Zafer partisi demeli. Aksi halde altılı masanın, Mansur Yavaş harici başarısız adayına evet derlerse ; Akp kesin kazanır. Mansur Yavaş Aday olarak ikan edilirse, ÜMİT Özdağ aday olmayacak. Yani 2023 seçimlerini, CHP seçmeni belirleyecek. Bu site de CHP ağırlıklı olup olası akp zaferinin, kendi suçları olduğunu belirtmem gerekir.
Zafer partisinin ekonomi politikasını, bu linkten okuyabilirsiniz?
https://www. koroglugazetesi. com/haber/zafer-partisinin-ekonomi-programi-belli-oldu. html10 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 389 cevap paylaştı. Demokrasi ve özgürlük ilk etken. Ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor. Zira bir gecede kanun hükmünde kararname ile yasalar değişiyor. Güven ortamı kalmadı. Gazeteciler özgür olmalı. Hakimlere tarafsız tam yetki verilmeli. Eğitim sistemi baştan aşağı değişmeli. Şu anda ülke "Yatırım yapılamaz" seviyesinin 6 kat aşağısında! Medya özgür olmalı. Eskiden en tepedeki de dahil herkesi yerden yere vuruyorlardı, istedikleri soruları soruyorlardı. Şimdi soru sorsalar, soruya cevap almak yerine hakaret işitiyorlar. Soran kişi cezaevine girme korkusu yaşıyor.
00 Yorumla
Ben siyaset yapan kişilerin çocukluk travmasına sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü yalana başvurmak insanın kendi gerçeğini kapama isteğinden gelir. Kendi benliklerini ortaya koymaktan çekiniyorlar çünkü menfaatleri ağır basıyor.
Ekonomiyi iyileştirmek istiyorsan dürüst insanları başa getireceksin. İstediğin kadar bilimsel şey anlat seni yöneten kişi bencilse umrunda bile olmaz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
35Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u +1 yılİktidar değişmeli. üretimi arttırmalıyız.
10 Yorumla yabancıya ev verilmemeli 100 bin yabancı ev alsa bizim vatandaşın talebi çoğalacak yabancı aldığı için fiyatlar daha da artacak kısaca
üretilen ürünlerın dışarı satılması yasaklanmalı olan ürünler ülke içinde dolanmalı
doların fiyatını sabitlemek için elde ki dolar satılmamalı ( hazine de para kalmadı )
en önemlisi de bizim ülkede olan esnaflar büyük şirketler zaten zam geliyor diye zama zam yapıyor normal fiyatının üstünde ürün satıyorlar ve devlet bunu engelleyemiyor %200 karla malları satıp adam keyfine bakıyo17 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten haklı olmak için doğmuşsun tebrikler. soyle bir gençlere bakıyorum da.
Harcanmışız. - +1 yıl
yabancı alım, piyasının malzemesi olmuş. bakınız 2021 eylül ayında bir şey oldu. ne oldu? onu anlayın ilk. bir anda ev ilanları yarı yarıya indi ve bir hafta sonra üzerine iki katla geri konuldu. neden? bir anda yabancı akını olmadı. başka bir şey oldu.. ha bu piyasa talebin tadını aldıkça yabancıları da kullanyor o ayrı. o da etki ediyor mu, ediyor. ama asıl sorun şu ki ev alanlardan daha çok ev kiralayanlar problem. çünkü nüfusları daha çok. kaçaklar ve sığınmacıların, ve malum savaşmamak için rusyadan buraya yerleşen ruslar. hepsi ev kiralıyor..
- +1 yıl
2. üretilen ürünler dışarı satılmasın diyorsun. neye dayanarayak? 😂 bunu yaptığın an bitersin çünkü bunun üzerine kurulu bir sistemin var. sen her şeyi alt sınıfın gözüyle değetlendirmişsin sanki.
3. doları tutmak bu saatten sonra imkansız, geçmişte yapılan hataların bedeli ödenmeli.
4. esnaf ve piyasa, bu yukarda saydığmz koşullardan dolayı gelecği planlayarak zam yapıyor. zamlarna kısıtlama getirdiğin an üretimi keserler, ne halt eder yerde kalan? bakınız süt üreticileri ineklerini satma yoluna gitti, zam kararı çıkmaynca.
kısaca böyle beyin fırtınası olmaz arkadaşlar 😂 - +1 yıl
@fatoşisttt hahaha max woman :D
- +1 yıl
verecek cevap olmayınca 😂 bak baklım çevrendeki kaç woman, bunları konuşaniliyor. tek tek cevap yazdım maddelerine ve yanlışlığını ispat ettim. sen de et bakalım. hadi basit bir cevap ver: 2021 eylülde ne oldu?
- +1 yıl
@fatoşisttt AYNEN HAKLISIN
Faizi artırıp imf ile anlaşmak beton ve demir ihrac etmemek yol ve asfalta yatirım yapmamak elektrik enerjisi üretimi maliyetlerini ucuzlaştırmak çalışan ücretlerini yükseltmek marmara bölgesindeki fabrikaları anadoludaki şehir merkezlerine taşımak ve teşvik etmek sigaraya zam yapmamak motorsiklete satışında ötv kdv almamak teşvik etmek yurtiçinde üretilen otomobile ötv almamak kamuda kullanımını teşvik etmek emeklilik yaşını düşürmek ve emeklileri kırsalda hayvancılığa teşvik etmek biyodizel için yağ üretimini artırmak ve akaryakıt firmalarının kullanmasını sağlamak. Gereksiz kamu harcamalarının ve projelerinin olmamasını sağlamak gereksiz kamu personeli almamak. altın gibi önemli madenlerin kamuya ait olması.
Aklıma gelenler bunlar.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılBu süreçte bence herkesin kendini kurtarmaya bakmasıdır. Ne yaparsan yap, ne söylersen söyle tesiri yok.
Bana göre en doğru karar herkesin maddi/manevi kendini korumaya almasıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın zaten bu durumun iflah olur bir yanı yok.
+1 yılArz ve talep dengesi sağlanması gerekiyor daha sonrasında yurtdışına bağımlı olduğumuz enerji teknolojik aletler vs için alternatif oluşturulmalı ve ithalat azaltılmalı. faizler düşürülüp yatırımların artması lazım enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede kimse yatırım yapmak istemez yatırımcılara güven veren bir ülke profili çizilmeli.
12 Yorumla- +1 yıl
25 yaşinda bir gencin fikirlerinin sağlamlığina bak bir de 60 yaşındaki yoneticilere
- +1 yıl
Ülkenin resetlenmesi ve kendini yenilemesi gerekiyor. genç dinamik beyinlere ihtiyacımız var
+1 yılÖnce iktidarın değişmesi lazım bu 1
2. Türkiyeye yatırım lazım
3. Türk lirasının değerinin artması lazım
4. Dışa bağımlılığı azaltıp kendi üretimimizi yapmamız lazım12 Yorumla- +1 yıl
Türk lirasinin değeri kalmadı artsın. bari dolara geçsek 😀
- +1 yıl
Dolara ve euroya geçmek kolay değil euro için ab üyelerin tamamının glba evet demesi lazım o da mümkün değil :D
+1 yılAdaleti sağlamak için. Çok insanın feda edilmesi gerekiyor. Mültecileride anlıyacağı şekilde göndermek lazım. Ülkede para birimi olarak 5 yıl dolar kullanılması gerekir. Geçici bir süre
11 Yorumla- +1 yıl
Mültecileri gönderirse hali Arap cunku, insanlar uyanıyor ve bu durum oya haliyle yansıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 kadro olayını kaldırmak 2 köylüyü üretime teşvik etmek köylüyü ama 3 girdileri azaltmak için csk kayıtlı olan çiftçileri tarlasına göre indirimli mazot 4 şu dönemde Rusya ukranya iran cin ile araları iyi tutmak 5 uzun süre hiç bir çalışana zam yapmamak 6 yapancilari mülk satışı yasak getirmek 7 sığınmacıların ve gitmek isteyenleri direk göndermek ve geri almamak 8 silah sanayisini daha fazla geliştirmek 9 otv ve KDV düşürmek başlıca yapacaklarim oylarinizi bana verin
12 Yorumla- +1 yıl
Çalışana zam yapmamak diyorsun ama piyasaya zam geldiğinde çalışana da gelmesi lazım mantık olarak. cunku gelirimizi biz kendimiz üretiyoruz. ama tabi kaşikla verip kepçeyle alınıyor o ayri
Cevap sahibi+1 yılÇalışana zam demek a dan z her kademeye zam demek
Serbest piyasayı kontrol etmek gerekir. Denetim yapan kurumları denetlemek gerekir. Cezaları katılaştırmak gerekir. Özelliştirelen çoğu yeri kamulaştırmak gerekir. Üretim gerekir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFaizler düşürülmeli , halkın içerisinde giderek zenginleşen ve giderek fakirlesen diye iki grup var resmen. Buna engel olunmali. haksız kazançların önüne geçilmeli , üretim kapasiteleri artırılmalı , genç girisimcilere üreticilere destek olunmali , enerji krizleri çözülmeli, alternatif enerji kaynakları sunulmalı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle mevcut hükümetin değişmesi gerekir. hükümet değiştikten sonra kurumların bağımsız olup liyakat esas alınması ve köklü yapısal reformlar gerçekleştirilmesi gerekiyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Lütfen şu hukumeti el birligiyle değiştirelim, birlikten kuvvet doğar.
- +1 yıl
muhalefet akıllı olrusa inşallah değişim kaçınılmaz olacak :)
- Para & Ekonomi konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılMevcut düzenden kovasını dolduranlardan kurtulmak gerekiyor. Soyulan bir ülkenin ekonomisinin iyiye gitmesi mümkün değil. Tencerenin dibini sıyırıyorlar artık.
00 Yorumla
+1 yılÜreticiye destek verilmeli. Petrolcüyüm ama mazot alamıyor traktöre. 2 yıldır ekmiyorum bişey diyor...
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl alsin nasıl eksin. kim destek verecek ki milleti için kendini feda edenler var bir de milleti açken sarayda yaşayanlar. hayir bir de bu fikirlerimize vatan haini demiyorlar mı.. cahil ile ye iç muhabbet etme demişler
- +1 yıl
şu an 800 bin lira veresiyem var köylü müşterilerime. Keşke elimden daha fazlası gelse. Ama zaman kötü. Ekonomi kötü. Çark dönmüyor... Dünyanın en çok vergi ödeyen ülkesi ama sefalet içinde yaşıyorlar. Hayret ediyorum. Ne denli kör sağır dilsiz insanlar lâ yasıyoruz..
- +1 yıl
Kesinlikle vergiye gelince tıkır tıkır işliyor her şey 30 liralık su kullanıp 100 lira ödüyoruz. kul hakkı gozetilmezse orada dindarlik aranmaz
- +1 yıl
Allah korkusu olsa kul hakkı, yemezlerdi. Kasa boşaldı... Başta kim var kim yok hepsi ayrı bir... Neyse. Akşam akşam gerilmeyeceğim.
- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomiyi bilen insanlar başa getirilip doğru ekonomik adımlar ile yatırımlar yapılmalı ve liyakat önemli olmalı artı teşvik yapılmalı
00 Yorumla
+1 yılHerkes çalışacak
Köyünde tarlasında
Hayvancılıkta
Madenlerde
Sanayide06 Yorumla- +1 yıl
Herkes çalisiyor gücünün yettiği yere kadar. hatta hakettigini bile almamasına rağmen ekmek parasına çalışan o kadar kişi var ki.
- +1 yıl
Köyde görev yapan bir öğretmenim
Kimse kalmıyor özellikle kışın
Şehirde ağlanıp sızlanmak yerine herkes toprağına sahip çıkmalı
Şikayeti olmayana diyecek sözüm yok - +1 yıl
Öğretmen olduğunuza göre kışın pek bir üretim yapılmadığını bilmeniz lazım. kışın işlerin kesat gittiğini de.. benim yakinen tanıdığım bir kaç kişi biçer yapıyor örneğin adamlardan bır sürü alacağı var. adamlar da yok diye vermiyor. ogretmen maaşınız azımsanacak gibi değil belki ama günü gününde yatıyor ve devletin memurusunuz. genel şartlara bakıldığında ahvaliniz iyi denebilir
- +1 yıl
Kışın hayvancılık yapılıyor hanımefendi
Peki siz söyleyin bakalım bana değil kendinize
İnsanın kanına canına yarayacak ne ürettiniz hayatınızda
Hepimizin bunu sorması gerek
Yoksa boşalan köyler ülkemizin iflası olacak - +1 yıl
Emin olun eğitimime önem verilseydi bugün belki birçok şey üretebilecek kafa yapısına sahiptim. neden yapamayim onlar da insan değil mi? basta eğitimimiz sıkintili. yigidi öldür hakkını yeme demişler. bu arada hayvanımiz yok maalesef hocam. olsa seve seve bakardım. hayvanseverimdir de :) onlar da para ya hani.. yanlış anlamayin
- +1 yıl
Yavru ile başlamak lazım
Tabi tüm bunlar için köye dönmek
Neyse konuşuruz detayları 🙂
Gizli Üye(30-35)+1 yıltüm gelişmiş devletler eski zamanlarda sömürerek savaşarak zengin oldu bilinen bir gerçek, zenginlik de teknolojik gelişmeleri getirdi, öyle çok zeki olmak, köle gibi çalışmak yeterli olmuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Sömürgeci mi olalım
- https://youtu.be/rRASiag5p4Q
Kfkfkfmföld00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarım gelistirilmeli, Fabrikalar yeniden kurulmalı..
İstanbul gibi diğer illerimizde de sanayi, ticaret, teknoloji gelisebilmeli.
Malum İstanbul 20 mn oldu bugün.00 Yorumla
+1 yılFikrimizi beyan edip beyin fırtınası yapsak ne olacak? Ne değişir ki?
00 Yorumla
+1 yılBir kaç kilimeye yetmez açıklamak ama kısaca ekonomik alanda yeni reformlar şart
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok zor değil. Tek yapılması gereken üretimi arttırmak. Arzı ne kadar arttırırsan ekonomiyi o kadar düzeltirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Üretim yapmak için de şartlari el verisli hale getirmek gerekiyor adamlar birbiriyle atismaktan uretimi düşünebiliyor mu Allasen.18 yaşında ergen gibi didisip durmakla mesgul. bay kemal, bay kemal anca Kemal'e laf yetiştirmeye kendini yetiştiriyor
Cevap sahibi+1 yılGenel olarak tanımlıyorum. Sadece iktidar açısından bakarsak durumlar çok daha vahim.
akepe gitmeli 5 yaşında bebe sövüyor
11 Yorumla- +1 yıl
😀😀 evet çocuklar bile biliyor
Etiket fiyatı düsmesi gerekir. Bir yandan maaşlara zam yapıp bir yandan elektirik doğal gaz veya gıdalara zam yapılırsa maaşa verilen zamların bir anlamı kalmaz. Kaşıkla verip sapıyla göz çıkarmasınlar.
00 YorumlaPiyasadan parayı çekmeleri lazım Türkiye'nin para yakması lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar paraya ihtiyacı olan varken mi 🙂
+1 yılDaha verimli günü kurtarmaya yönelik değil de ileriye dönük dürüst güvenilir politikalar uygulayarak
10 Yorumla
+1 yılFinansal disiplin ve tasarruf konusunda milli seferberlik ve sıkı yönetim
00 Yorumla
+1 yılHükümet gidebilir meselaaa
10 Yorumla
+1 yılbu saatten sonra mantıkla yorum yapılabilinecek tek konu, bireysel ekonomi üzerine olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk olarak seneye Haziran'da sandık başına gidip bu 20 yıllık iktidara son vermek gerekir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce hükümet tasarruf edecek.
00 Yorumla
+1 yılPara yakmadan bu iş cozulmez
00 YorumlaBizle olacak şeyler değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDış borcu kapatmadan hiçbi cacık olmaz ülkeden
00 YorumlaHiçbir şey yapamazsın.
00 Yorumla
+1 yılÜretim yok üretim en basit şey bile ithal
00 Yorumla
+1 yılHerşeyden önemlisi adalet
00 YorumlaLiberalizm den vazgeçilebilir