Geçen ay Çin’den sipariş ettiğim 3 parça kargonun gümrük vergisi 1.100 dolar tuttu. Devlet üreticiden, satıcıdan ve ihracatçıdan fazla kazanıyor hem de hiç bir şey yapmadan.
Bu soygun değil midir?
Bu soygun değil midir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Az bile 1 kendine 3 devlete Alman gerek 8 çarp 3 2.400 dolar almalı ama kur fark yğksek kur 19 a doğru gittiği için 1100 yeterli gelmis olabilir normal
Ben de 2400+800 = 3.200 dolardan fiyat belirleyip kar kdv operasyonel giderler falan eklesem 5 bin dolara satmam lazım
Saat satabiliyorsan ülkede geçiren geçirene zaten
Geçirmek? Millet namussuzluk yapıyor diye ben de mi yapayım?
O zaman 500 dolara sat
Ticaretin ahlakı vardır dostum. %20’den fazla kar eklenmez
Niye ki %20 eklenmez mi meslea 10₺ mal aldın sen bunun %20 kac ediyor 2₺ sen 10₺ aldıgıha 12₺ ye mş satacaksın güldürme beni
2₺ aldıgom ürüne 10₺ 3.5-4₺ aldıgom mala ben 15₺ ye sattıgım halde ekonomide zor tutunuyorum
10 liraya aldığın ürünün zaten operasyonel maliyeti, personel giderleri, kira giderleri... gibi şeyi eklediğinde 30 lira olur.
36 liraya sattığında %20 kar elde edersin.
10 lira ürün maliyeti, giderler ile 12 lira oluyorsa 24 TL kazanç elde edersin ve bu ahlaki değil.
Bir git Allahaşkına 10₺ aldıgona 36 ya satacaksın %20 kaar ettiğini söyleyeceksin
Maaş, sigorta ve kira gibi giderleri sayamıyorsan ticaret yapma
%20 kaar fazlası haram diyen sensin kac kat fazlasına koyup sarman gerek diyen sensin kendin ile çelişiyorsun
kar= (malın maliyet fiyatı + işletme giderleri + vergiler + kargo gibi ürün satış giderleri) - ürün satış fiyatı.
İlkokul 3 matematik dersi
İslam dininde hiçbirzaman ticarette kar oranı konmamıştır 20 den sonrası haram diyr bir şey yok sadece ahlaklı olun abartıys kaçmayın yeterli
4 ye 1 i gibi konmuş olabilri mi biri bana öyle demişti sen çok kazık satıyorsun demişti bana ben seyyar satıcıyım 3.5) aldogoma 10₺
3₺ aldogıma 15₺ diyorum kurtarmıyor kazanc az oluyor
Bi kural yok işte sadece karşı tarafı düşün adaletli ol abartıya kaçma yeterli ben ticaretten anlamam ilgi alanım değil sadece dini konuda bilgim vardı aktardım
İslamiyette sınır yoktur ama %500 koymak da haksız ve haram kazanca girer, kul hakkına girer. Avrupa’da karın %10’dan fazla olması ceza sebebidir, Çin’de%15’in üstüne çıkamazsınız yasaktır.
(Müslümanlar) ise kime ne kadar geçirirse 😂😂😂
Aynı şeyi söyledik zaten karşı tarafıda düşünüceksin adaletli olucaksın dedim
AkLllakakalaazzZzz Çin’e gitsek daha kârlı olr🤣🤣🤣😉😉
her türlü soyuyorlar bizi.
Artık Normal.