Sizce de para gerçekten huzur demek mi?
-
(3 Ekim 2022, cevabım videoyu hayranlıkla izlememden de belli, saat: 15:55).
Evet aynen öyle abicim
Hayır ya alakası yok, para huzur olsaydı zengin insanlar intihar etmezdi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Para - huzur ikilisi zaman, mekan ve insana göre yorumu değişen bir ilişkiyi ifade eder. Kimileri minimalist bir yaşam tarzı benimser. Bunlar için fazla paranın bir değeri yoktur. Kimileri içinse para daha kolay ve konforlu yaşamın birincil anahtarıdır.
Bana göre her şeyin fazlasının zarar olması gibi paranın fazlası da zararlıdır. Milli piyango biletine ikramiye vuran kişilerin kısa bir süre sonra hayatlarının alt üst olması bunun somut örneğidir.
Ayrıca fazla para ek sorumluluk da demektir. Çünkü zor olan para kazanmak değil, kazandığın fazla parayı muhafaza etmektir. Kaldı ki; fazla para ile konfora alışan bir birey için paranın kaybı hayatının yok olmasına eşdeğerdir. Zengin aileler refah konusunda bu nedenle bu kadar hassastır. Refahın yok olması, ailenin yok olması ile eşdeğerdir.
Son dönemde popüler olan görüşe göre ise para her şey değildir. Ama her şey para ile satın alınır. Bu düşünceye göre para insan yaşamını kolaylaştıran bir araçtır. Önemlidir ancak her şey değildir. Bunun en basit örneği paranın sağlığı satın alamamasıdır.
Uzun lafın kısası; para her şey değildir. Fazla paranız olsa da, sağlığınız yerinde değilse, hiçbir şeyin sizin için anlam ve önemi kalmaz. Fazla paranın da.
Diğer yandan, özellikle yaşam koşullarının orta gelirli grupları için zorlaştığı enflasyonist bir ortamda para çok değerli bir araçtır. Ancak onun sayesinde sosyalleşebilir ve protein değeri olan yemekler yiyebilirsiniz.