Parayı kaldırsak mı? Afrikalı çocuk su içemiyor ben burada kendimden utanıyorum yaşamak istemiyorum artık dünyada
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl1 tane bile fakirin olmadığı yerde fakirlik zenginlik kavramları ortadan kalkar. Herkes zengin olamaz. Ama keşke açlık susuzluk gibi sorunlar olmasa. Çünkü günahsız küçücük bir çocuğun suya yemeğe ihtiyacı olması ve bunun bulunmaması çok ama çok üzücü. Ve de böyle bir dert varken bizler kendi dertlerimizle acınıyoruz.
01 Yorumla
Soran+1 yılZenginlik zaten fakir olmama demek kelimenin kalkmasına gerek yok
En İyi Cevaplar
Böyle bir dünya olmadı olmayacak öyle olsaydı Allah nasıl imtihan edecekti ki kullarını
Zengin olan insan da imtihan içinde fakir olan da sen infak edecek misin ya da sen sabrettin mi?
Kıyamet günü de fakirlerden önce zenginlere hesap sorulacak benim sana verdim parayı sen nereye harcadın? Diye
Zenginlik bence hiç övünülecek olan bir şey değil hadi oludun bunu hakkını vermek zorunda zengin olan kimse00 Yorumla
+1 yılDünyadaki tüm kaynakların %90 dan fazlası siyonist yahudilere akıyor bununla ilgili bi rapor vardı izlemiştim. geri kalan %5 gibi bi rakamın 7 milyar insana dağıldıgı anlatılıyordu. gerisini sen düşün :) para için çalışarak kime kölelik yaptıgını sorgula.
05 Yorumla
Soran+1 yılHepsi nasıl yahudilere gitsin
- +1 yıl
bunların ele başı olan büyük ulus şirketlere akıyor sen uyumaya devam et. fed dolar basıyor onların çogunu sermaye sahiplerine akıtıyolar.
Soran+1 yılIlginç geldi bana
- +1 yıl
Murat Akan ve Hamza yardımcıoğlunu takip et belgelerle açıklamışlardı hepsini. biz de birbirimizi yiyelim ehonomi kötü diyip durarak.
Soran+1 yılÇok üşengecim ya
Yaşama o zaman ne yapalım. İnsanların gönderiliş nedeninden tut, ilk cinayete kadar bakarsan pembe gözlüklerini çıkarmanın gerektiğini anlarsın. Afrika maden konusunda değerli bir coğrafya şu an sürünenler atalarının akılsızlığını çekiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yıl🤷♀️ onların bir suçu yok ki tek suçu doğmak
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
30Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHarika olurdu kesinlikle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin zengin olduğu bir dünya mantıken düşündüğünde ayakta kalamaz. Biraz kaba tabirde anlatacağım zenginlik dediğimiz şey gününü gün etme hayatıdır kral gibi yaşamaktır. Bizler orta seviye insanlar olarak sürekli çalışmak durumundayız çalışmak dediğimiz şey bir nevi kölelik yaşam standartlarımızı yerimize getirmek için ihtiyacımız olan parayı kazanıyoruz peki nedir bu çalışmak evini geçindirebilmek için üretimde asgari ücrete ucu ucuna çalışan işçiler ve bu ürünleri işçilere ürettiren zengin köle gibi çalıştırdığı işçisine milyonda bir pay vermesi o güya aklını çalıştırmış ona iş vermiş oluyor ama bizim gibi insanlarda çalış çalış köle gibi hayatta tutunmaya çalışıyoruz aslında dünyanın düzeni şu bir nevi zengin insanların kölesiyiz hepimiz. Kısa ve öz bir yaşantımı anlatıyım bir gün bir eve çalışmak için gittim elektronik olarak çok yorgun birkin bir şekilde işi akşama kadar yetiştirdim kapısında havuzu içeride tv seyredip elinde telefonu ile akşama kadar konuşan kapısında lüx arabası olan bir kızı görüp birde benim perişan olmuş halimi görünce anladım. Biz sadece zenginlerin kölesiyiz bu hayata tutunabilmek için onların bu dünyadaki kazanç sırrını çözdüğü paranın sadece milyarda birine talibiz o hiç çalışmadan ben hep çalışarak onun sadece milyarda birini alıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılHerkes zengin olsaydı kimse birbirine hizmet etmezdi herkes para için çalışıyor. Herkes nasıl olsa zenginim neden çalışıp kendime eziyet edeyim derdi hiç kimse bişeyler üretmez. En basitinden ekmek alacaksın ekmek yok ürünler yok. Kimileri fakir olacak ki dündaya düzen sağlansın. Zenginliğin hiç anlamı olmazdı.
13 Yorumla- +1 yıl
Zaten çalıştıkları için zenginler kardeşim
- +1 yıl
Çalışmadan Zengin olunmaz
- +1 yıl
Çalışarak zengin olunabilir fakat zengin ailede doğup baba parası yiyenlerde var çalışmayarak
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaldırsak mı dediğin "PARA" yı basanlar zaten dünyayı asıl yönetenler ve yön verenler...
Diğer tabirle; SÖMÜRENLER...
Dünyayı, ülkeleri, liderleri yönetenlerin sahibi oldukları parayı kaldıralım mı diyorsun?
Mümkünatı olan planlardan bahset...
01 Yorumla
Soran+1 yılDünya olduğu yerde mucize vardır
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBak bu çok güzel olurdu aslında inan herkes kendi işini kendi yapmak zorunda kalırdı o zaman tesisat boya elektrik hatta hanım canım simit çekti simit yapalım bugün derlerdi sokaktaki simit satıcısı olmazdı evsizler vs herkes zengin Starbucks olmazdı herkesin evinde Starbucks olurdu 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılpara eşittir değerdir para icat edilmediğinde de ticaret vardı takas ediliyordu her ürünün borsası vardı a şehrinden ucuza alınıp b şehrinde pahalıya satılıyordu yani olay para değil insanın aç gözlülüğü
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMesele para degil ki insanların bozuk olmasında Afrikadaki çocuk su içemiyorsa bizim yuzumuzden ve bunun hesabini verecegiz hatta veriyoruz sadece anlamiyoruz
00 Yorumla
+1 yılyemek su olmadığı half üreyen afrika halkına üzülmüyorum Allah akıl fikir vermiş şu aklı yok dediğiniz hayvan bile hayatta kalıyorsa insanın hayli hayli kalması gerek
00 Yorumlaİlla birileri çıkar diğerlerinden daha zengin olma çabasına girer ve dünyayı birbirine sokardi bence hiç bir şey degismezdi
02 Yorumla
Soran+1 yılYanı insan olduğu yerde çıkar var
+1 yılİnsanlar rahat içinde olurdu baba hiçbir şeyin değerini de bilmezdi. Gerçi şimdi de bilmiyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Ama hiçbir seyin
+1 yılZengin diye bir tabirin olmadığı bir dünya olurdu o zaman.
20 YorumlaZenginin parası yenmiyor ve herkes de açgözlülük tavan yapardı daha fazla para icn herald birbirlerini oldururlerdi paralarına konmak icn
00 Yorumla
+1 yılHic zengin olmayı düşünmedim
Herkesin zengin olduğu dünyayı değilde huzurlu mutlu olduğu bir dünya isterdim00 Yorumlabence tüm ülkelerde zenginlerin fakire yardım etmesi zorunlu olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu olabilir kimse zengin olmasa bile bu yapılabilir
Dünya varsa, imtihan vardır.
imtihan varsa para vardır sağlık vardır evlat vardır aile vardır.
019 Yorumla
Soran+1 yılİmtihan istemiyorum ben herkes eşit olsun istiyorum
Soran+1 yıl🤷♀️🥺 çok kötü
Soran+1 yılAma ben Allah'a inanmıyorum ki
Soran+1 yılAslında yaratıcı olduğunu düşünüyorum ama din konusu biraz düşündürücü
Soran+1 yılArtmıyor ki şüphe dolu
Soran+1 yılMesela Adem ile Hayvanın elma yemesi yüzüne ben günah işlemezken onların günahını niye çekiyorum
Soran+1 yılOnların dini de bir garip
Soran+1 yılKim kazandı
Soran+1 yılÖzele gelemem
kontrol edemedıgın ve degıstıremeyecegın seyler ıcın uzulmene gerek yok :)
02 Yorumla
Soran+1 yılIşte bilmiyorum ya su içince aklıma içemeyenler geliyor
+1 yılBu mümkün değil işleyiş 0 gelişim 0 rahatlık%100 çok sıkıcı olurdu
00 Yorumla
+1 yıliste beterin beteri var diyerek insan haline sukretmeli
00 Yorumla
+1 yılParayı kaldırırsan bu sefer su para birimi olur. Afrikalı çocuk atalarının yaptığı hataların bedelini ödüyor ne yazık ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılo zaman kimsenin bir amacı olmazdı ki hayatta zaten her şeye erişebiliyor olurduk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke öyle olsa kimse kimsenin eline bakmaz, kimse aç susuz olmazdı.
00 Yorumla
+1 yılMillet Para olmadığı halde gösteriş yapıyor zengin olunca rekabetin daha fazla artacağı bir dönem olurdu
00 YorumlaÖyel bir dünya anca düşlerde olurdu hatta orada bike tabaka farkı olurdu
00 YorumlaHer istediğini kolayca elde etmek almak falan sıkıcı olurdu bence
00 Yorumla
+1 yılduygu sömürüsü yapma be iki dakikaya unutursun
00 Yorumla
+1 yılBaşka sorunlar olurdu
12 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
Rahatlık batardı heralde
+1 yılHerkes zengin olsa kimse çalışmaz
07 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel herkes eşit
- +1 yıl
Ee kim üretecek? Yiyeceği ne4den bulacaksın kim yapacak
Soran+1 yılOnlarda bedava olucak robotlar bakacak o işe
- +1 yıl
Robotu kim yapacak
Soran+1 yılOnu da tembel olmayan insanlar yapar
- +1 yıl
Niye yapsın para var. Yapsa da tembellere niye versin robotu?
Soran+1 yılValla çok kendini düşünen topluluğuz ya
+1 yılKimse çalışmaz, iş gücü kavramı çöker.
010 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel işte herkes sevdiği şeyleri yapar
- +1 yıl
O sevdiğin şeyleri yapman için de birilerinin çalışması lazım. Mesela internete girebilmen, evine sıcak su gelmesi, ısınabilmen, arabana benzin koyabilmen...
Soran+1 yılOnları robot yapacak
- +1 yıl
Robotu kim yapacak? Bakımı, düzenlemesi, programı...
Soran+1 yılOnu da bir zahmet yapalım
- +1 yıl
Bir noktadan sonra sistem çöker.
Soran+1 yılHayallerde mı kalıcak o zaman
- +1 yıl
Zengine gerçek, fakire hayal olacak pek çok şeyde olduğu gibi.
Soran+1 yılKader mi ki bu
- +1 yıl
Bilmem ki siz ne dersiniz.
+1 yılKim kime hizmet ederdi?
029 Yorumla
Soran+1 yılBilmem
- +1 yıl
Olmaz denge bozulur.
Soran+1 yılNiye bozulsun
- +1 yıl
Dedim ya. Süt yumurta buğday nerden gelecek?
- +1 yıl
Sanayiyle kim uğraşacak?
Soran+1 yılRobot
- +1 yıl
Herkes zengin o robotları kim yapacak? Arge çalışmalarını?
Soran+1 yılZenginler yemek yemek için yapmak zorunda kalacak
- +1 yıl
Sen de zenginsin herkes kendine yapacak.
- +1 yıl
Yapabilir misin?
Soran+1 yılE mecbur
- +1 yıl
🤣basit değil o işler.
Soran+1 yılNeden ki ona bakılırsa bundan çok uzun zaman önce telefonla konuşmak hayal bile edilemezken graham bell yaptı aklıyla
- +1 yıl
Onunla zenginlerin arasında fark var
- +1 yıl
O insanlık için çalıştı. Bu devirde zengin olsan bırak insanlığı babanı tanımazsın😀
Soran+1 yılHer zengin aynı mı? Sakıp Sabancı gerçeği?
- +1 yıl
Ohooo dediğin gibi olmaz.
- +1 yıl
Herkes kendi dünyasını kurmaya çalışır insanlar yalnızlaşır insanlık biter.
Soran+1 yılŞimdi de yalnızız ki
- +1 yıl
O zaman yapayalnız olacak.
- +1 yıl
Halka bozulur dünyanın sonu gelir. Daha zengin olma düşüncesiyle büyük savaşlar olur.
- +1 yıl
Yani insan yine kendi kendini bitirir.
Soran+1 yılInsan bu mu güç için insan satmak?
- +1 yıl
Maalesef evet.
- +1 yıl
Şimdiye kadar öyle olmadı mı?
Soran+1 yılOrası öyle diğer dünya varsa cennette yer çok kalacak belli
- +1 yıl
🤣o zaman zenginlikle kafayı bozmuyoruwbozmuyoruz cennet diyoruz
Soran+1 yılCennette meçhul
- +1 yıl
Sana göre
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDüzen bozulurdu o zaman. Kimse çalışmaz ki.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel işte herkes sevdiği şeylere yönelirdi
+1 yılÇok naif düşünüyorsun
00 YorumlaOlmazdı o işleri kim yapacak
00 Yorumla
+1 yılSmndşis kapitalizm olmazdı
00 Yorumla
+1 yılÇok güzel olurdu bence
00 Yorumla
+1 yılBana uyar
13 Yorumla
Soran+1 yılAh nerde o gubler
Soran+1 yılGünler
- +1 yıl
Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın
+1 yılDubai'ye git bence
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes zengin mi
- +1 yıl
Evet yerli vatandaşların hepsi zengin Katarda daha da zenginler çünkü sayıları çok az tüm kaynaklara sahipler
Sıkıcı
015 Yorumla
Soran+1 yılNeden fakir olmak çok mu güzel
Soran+1 yılBen fakirim
Soran+1 yılSen zenginsin yani
Soran+1 yılBana göre zenginsin
Soran+1 yılFilozof gibisin ya
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılNeden
+1 yılGüzel olurdu.
00 Yorumla
+1 yılHerkes zengin olsa kim çalışıp üretim yapacaktı