Ön ödeme yoksa ve kredi çekilirse kira hariç toki ve kredi ödemesi ayda ortalama 3bin civarı olacak ilk aşamada.
Bunu ödeyecek gücünüz ve isteğiniz var mı? Toki olmadan ev alabiliyor musunuz?
Ön ödeme yoksa ve kredi çekilirse kira hariç toki ve kredi ödemesi ayda ortalama 3bin civarı olacak ilk aşamada.
Bunu ödeyecek gücünüz ve isteğiniz var mı? Toki olmadan ev alabiliyor musunuz?
Enflasyon oranında yapılan memur zamlarına eş değer bir ödeme planı olacak, onu da dikkat etmek gerekiyor. Yani taksit miktarı aynı kalmayacak. Başvurmam yani mantıksız geldi.
Özel sektörde çalışana uygun değil, hele ki asgari ücretliye. Ayrıca ev daha ortada yok bu bir, kirada oturacaksın o süreçte ve onu da ödeyeceksin. Kaldı ki velev ki işsiz kaldın veya iş bulamadın napacan? Riskli işler.
Yarın hükümet değişirse akibeti ne olur sorusu da var. Yani bilemiyorum, 8 ay kala böyle bir şey sunmaları akıl karı değil.
Memur maaşına göre endeksli de 8 senedir tokiye taksit ödüyorum ilk defa bu temmusda %15 gibi zam geldi. Ondanonce her 6 ayda bir %8 zam yapıldı. 192 lira ile ödemeye başlamıştık sanırım şu anda 900 lira civarında ödeme yapılıyor. Biz bir ara biraz toplu ödeme yaptık benim taksitlerim şu anda 293 lira. Fakat 4 sene önce 19900 lira borcum vardı şimdi 23500 lir olmuş 4 senedir odedigimden fazla bu sene faiz uygulandı. Şu anda peşin ödeme yapmak isteyenlere %25 indirim var. 19 bin civarında ödeme yapıp tapuyu alacağım. En iyisi kurtulmak.
Her altı ayda bir memur maaşı zammı oranında artış oluyor ki enflasyon ile zaten başlangıç ödeme miktarı neredeyse üç dört kat arttı. Özel sektör açısından iyice zorlaştı. Evi kiraya veremezsiniz borç bitene kadar. Evde oturmuyorsunuz diyelim ancak doğalgaz açık ve her ay düzenli her kalem için de ayrı ödeme yapıyorsunuz. Hepsine birlikte zaten senelik zam geliyor. Özel sektör maaşı yüksek değilse altında kalan eziliyor. Her yıl neredeyse TOKİ den ev çıkanlar bile çoğunluğu satışa koyuyor tekrar. İlanlara bakılabilir. 😎 💯 Sabit ödeme yapacaklar, TOKİ yönetimi her yıl düzenli denetimi olacak. Sen dar gelirliyi korumak istiyorsun ama işin ucu sonradan kaçıyor diyelim.
Başlangıç ödeme miktarı nerde arttı? Varsa rakam yazar mısın?
Ayrıca doğalgaz bağlanmadan ve abone olunmadan nasıl fatura gelecek?
Sizinki biraz distopik bir öngörü olmuş. 2 sene önceki tokiler bitti bitiyor, memlekette yerleşmeye başlayacaklar. Bu ondan farklı mıydı?
İki yıl önce sekiz yüz ile bin TL iken şimdi başlangıç ödemeleri minimum üç bin TL oldu. Bende zaten doğalgaz bağlandıktan sonra dedim. Doğalgaz bağlanmadan fatura nasıl gelecek zaten. 😃 Doğalgaz bağlamadan size teslim edilme olasılığı nasıl olsun veya teslim edilmeden zaten taksit bile başlamaz. Biten tokileri üç yıl bekleyen insanları izlemediniz sanırım. 😃
Cevap
4Cevap
Baş vurmadım maalesef
Başvuru yaptık bakalım şu oturduğum evi kaybetmezsem ilerde iki evim olucak ama çocukların geleceği için
Benim üstüme değil her an gidebilir o yüzden başvuru yaptım zaten 😂
Evim gitmesin tokide çıksın susssss
Öyle tabi 😂
Hayır. Bize zaten çıkmaz. O dairelerin yeri şimdiden hazırdır.
Yok be 2 evi olan bir tanıdığa bile çıktı.
Yeni karar alinmis, m TOKI evleri nankörlere satilmayacakmis, sadece HALKA MILLETE degerini bilenlere, TOKI evlerinde oturupta DEVLETE küfür edenler tespit edilip evler ellerinden alinacakmis.
İlgi alanım değil...
Yani ama aslında konu şu, bu mültecilerle aynı yerde yaşama fikri onlarla komşu olmak zorunda durumu ve mevki olarak da tokilerin sapa yerlerde merkeze uzak yerlerde oluşturulması beni itiyor yoksa benimde dahil olmama engel bir durum yok mu bu hükümetin hiçbir politikası güven vermiyor...
Benim bulunduğum yakın çevrede hiç yok diyebilirim ama özellikle yakın çevremde. Her gün onlarla karşılaştığım söylenemez ama toki gibi kalabalık yerde olmamaları imkansız. Bunu bile bile atlamak benim için olur şey değil... Yatırım için bile TOKİ gibi çok kalabalık yerleri hiç tercih etmem, nerede çokluk durumu, site alanlarıni bile bu yüzden sevmiyorum...
Ben şartlara uymuyorum
Ev var çok şükür
Yani ortada olan hesaplar uygun değil ama şu şartlar altında el mahkum oluyor
@axiakrep bir insanın evinin olması zenginlik mi
Gönlüne göre olsun
Temenni
bana mantıksız geldi başvurmadım
Yanlis anlasilmasin ama yok ihtiyacim
Ne ya ☺
Yok iste ihtiyacim evim var benim bi kere 😉
:) iyi
Hayır