Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), tüketici enflasyonu için 2022 yılı tahminini yüzde 72'den yüzde 71'e çekmiş. 2022 yılı GSYH büyüme tahmini yüzde 3,7'den yüzde 5,4'e çıkarmış.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), tüketici enflasyonu için 2022 yılı tahminini yüzde 72'den yüzde 71'e çekmiş. 2022 yılı GSYH büyüme tahmini yüzde 3,7'den yüzde 5,4'e çıkarmış.

Hayır düzelmeyecez, daha kötüye gidecez.
Peki Türk ekonomisinin, bu çıkmazdan çıkması mümkün mü?
Ülkemiz, enflasyonun en yüksek olduğu 5. Ülke konumunda. Ne düşünüyorsunuz, bu ülkeden umudunuz kaldı mı?
Atatürkün zamanında, Alman ekonomisini ezip GEÇEN Türk ekonomisinin;içine düştüğü durum içler acısı. Bir Türk olarak, utanmamak elde değil.. Ama AKP, çözüm üretmek yerine ; Atatürke saldırıp topu dış güçlere atıyor. Bu kafayla, birinci sıraya bile yükseliriz.
Lakin, gerçekten de çok güzel ülkede yaşıyoruz. Zira gerek maden yataklarımız ve gerekse de tarım arazilerimiz, Avrupa 'dan çok daha zengin.. Bu yüzden de Atatürk, emperyalistlere satılmış ve işgal edilmiş vatanımızı kurtararak ; doğru düzgün ekonomik politikalarıyla, on senede Almanya' yı ezip geçti..
Yine de ezip geçeriz. Ama halk, derin uykuda olduğundan ; Türkiye' yi Almanya yapacak olanlara, oy vermez. Çünkü, dinle uyutuluyorlar. Eğer bu seçimde de halk, akp derse ; Akp sığınmacılar sayesinde iktidarda kalmaya devam edeceğinden ; Fakirliğe devam diyorum öyleyse. Çözüm, Mansur Yavaş Aday olmaz ise ; ÜMİT Özdağ
Ne diyor akp, " Dış güçler yüzünden bu haldeyiz, fakirlik Allah'tandır, fiyatları Allah belirler, sizi açlıkla imtihan eder ve sakın isyan etmeyin" harbi den de
Bakara 155-157 böyle diyor. Dinci seçmen de oy vermeye devam diyor. Bu hale gelmemizin en büyük sorumlusu, dinin takendisi!
Ayrıca Altılı masa, ekonomiye de çözüm üretmiyor. Zira ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. "15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim" de diyorlar. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı.
Bir de Atatürkün fabrikalarının, hepsi emperyalizme ve onlara bağlantılı yerli iş birlikçilerine satıldı. Böylece bu özelleştirmeden gelen paralar ile de biraz idare ettiler. Sonra ABD, 2008 den itibaren döviz toplamaya başladı. Yani, döviz kıtlığı oluştu. Akp de yolunu, Çine kaydıracağını ilan etti. Zira ABD fetöyü, akpye tercih etmişti. Böylece, ekonomik yönden batıya bağlı olan ekonomi hızla bu kötü duruma sürüklendi.
Eski krizler, çabuk atlatılırdı derler ya. İşte Atatürkün fabrikaları ve kurduğu verimli tarım sayesinde; krizler çabuk atlatılırdı. Şimdi ise bunlar kalmadı ve çok daha kötüye gideceğiz.
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!
Sonuç :Zafer partisi, yükseliyor. Ama alabileceği oy oranı;%13-15 le sınırlı. İkinci tura kalabilmesi için, CHP seçmenin yarısı Zafer partisi demeli. Aksi halde altılı masanın, Mansur Yavaş harici başarısız adayına evet derlerse ; Akp kesin kazanır. Mansur Yavaş Aday olarak ikan edilirse, ÜMİT Özdağ aday olmayacak. Yani 2023 seçimlerini, CHP seçmeni belirleyecek. Bu site de CHP ağırlıklı olup olası akp zaferinin, kendi suçları olduğunu belirtmem gerekir.
Zafer partisinin ekonomi politikasını, bu linkten okuyabilirsiniz?
https://www.koroglugazetesi.com/haber/zafer-partisinin-ekonomi-programi-belli-oldu.htmlre-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (0, 0, 238), underline, justifyLeft, p
😂 😂 😂 😂 😂 FATİH SULTAN MEHMET DE değerli büyüğümüzdür. Ancak torunu Vahdettin, Sevri imzalayarak emperyalistlerr vatanı sattı. İstanbul da işgal edildi. Atatürk, atalarımızdan miras kalan vatanı kurtardı.. Yani Tanrı Atatürkü göndermesydi, Türkiye olmayacaktı. Ama senin gibi Atatürk/Türk düşmanları, Atatürkün kıymetini bilmez. Çünkü her şeye şeriat gözüyle bakıyorsunuz. Şeriatın olmadığı vatana, bağlılığınız yok sizin
Fatihe yüklemiyorum. Diyorum ki ; Atatürk milli mücadeleyi başlattığında, tüm vatan elden gitmişti. Sıfırdan kurtardık ve Fatihe bir şey borçlu değilim diyorum. Atatürke borçluyum diyorum.. Mesela senin babanın, sana aldığı telefonu çalıyorlar. Bu telefonu da sana polis geri getiriyor. Sen millete, babam mı getirdi diyeceksin?
Türk tarihi, 12.000 yıllıktır. Osmanlı, 624 yıllıktır. Ömrü boyunca da Türklüğü değil, arap milliyetçiğini temsil etmiştir. Dili, Arapça ve Farsça olmuş. Halk, dilini unutmuştur.. Anadolu fetih eden ise, Türk beylikleridir. Osmanlı hepsini yıkarak, üstüne konmuştur. Beni beyliğim Dulkadiroğullarında da Osmanlı çok kan döktü. Karamanoğullarında da çok kan döktü. Bunlar yetmezmiş gibi, Türkten alıp araplara verdi ve Türkleri hep dışladı. Bunlar hep Fatihten sonra, oldu. Fatihten sonra da devletin hiç bir kademesine gelemez olduk. Çünkü devşirme sistemine göre, devlete adam alınıyordu Bu yüzden Osmanlıyı, Fatihten sonra sevmem. Hat da Gerçek bir Türk sevmemeli ve sevmiyorlar da. Atatürk düşmanı akpliler ve Osmanlının özerklik verdiği kürtler seviyor ancak.. Sümerler, Etrüksler, Hunlar, Göktürkler vs gibi zengin uygarlıklara sahip olan atalarım ; benim için daha kıymetli. Ama sen, bunları bilmezsin.
Fethedilen yerlere hangi dil yayıldı? Hep Arapça.. Türkçe tek bir eser yok.. Arapça alfabesi yüzünden, bu halk kendi dilinde yazamaz hale geldi. Bir de gelmiş, konuşuyorsunuz. Atatğrk, arapçı padişahlarından; daha kıymetlidir. ÇÜNKÜ Türk milleti için, savaşmıştır
Benim için de din değil ; millet önemli olduğundan, Atatürk benim için daha değerli. Sen, beni anlayamazsın. Ben de sana, laf anlatamam. Sen böyle devam et, Osmanlı torunları doyurur seni..
Düzeleceğiz ama kastettiğin anlamda birileri düzelirken çogunluk başka anlamda düzelecek.
Şu ana kadar halkın büyük kısmı ne çektiyse oradaki büyüme rakamı o kadar çıksın diye çekti. O sayıdan kimler fayda sağlıyorsa onlar tabi ki daha da düzelecek.
Geri kalan büyük kısım ise Suriye, Sudan, Venezuela, Lübnan, Zimbabve'den sonra en yüksek pahalılığı yaşayan 6. ülke insanı olmaya devam edecek...
İnşallah Düzelir Umarım Artık Yetti be Zamlar Geldi Geleceği Kadar Artık İndirimler Gelsin Birde Utanmadan Devlet Vergi Alıyor bu Rezalet Ekonomi da Al da her şey den Alınmaz ki Be Kardeşim Eğer Böyle Devam ederse Yakında Çok Ciddiyim İnsanımız Göç etmeyi bile düşünebilir Türkiye den başka ülkelere
E tabi o zavallılar hile hurda bilmez. Tuik yani tayyip neyi açıklarsa onu baz alıyorlar. Bilseler %80 açıklanan enflasyonun aslinda %180 olduğunu ve ülkenin kaynağı belirsiz kirli körfez sermayesiyle çevrildiğini ve ne kadar çok borç batağında olduğunu. Asla bu açıklamayı yapamazlardı.
Cevap
20Cevap
Çok zor umudum yok
Türkiye=Bu ülkede yaşayan herkes değildir.
Ülkenin kaymağını yiyen zengin kesimin ekonomisi zaten iyiydi ve daha da iyi olur.
Ama sıradan vatandaşın ekonomisi düzelmez. Cunku siyasetçiler ve zenginler bunu istemiyorlar.
Refahı yüksek bir toplum bilinclenir, özgüveni artar, seçme şansı olur. Halka böyle bir şans vermeyi asla istemezler.
Üretim olmadığı bir ülkede asla ekonomi istenilen seviyede olmaz. kan değişikliği şart ve yeni gelecek olan hükümetin yapması gereken ilk şey Ü-R-E-T-M-E-K başka yolu yok. Her seçim yaklaştığında neler olmuş ülke karışıyor yeri geliyor bombalar patlıyor IŞİD PKK ne ararsan ortaya çıkar❗
Belki, neden olmasın eğer seçimi millet ittifakı kazanırsa belki bir ihtimal biraz düzelir ama yok kazanamazsa asıl mokoko o zaman başlar rdjjd
" Daha ne kadar kötü olabilirki " nin formal, resmi raporudur.
Turk lirasi dun amerika, avrupanin parasiyla neredeyse 1 e 1 iken bugun tuvalet kagidindan farki yok.
Ehh, daha ne kadar beter olabilir ki bu ulke..
Tahmini enflasyonun %71 olmasi ne demektir.
almanya da sokak lambası hariç bütün ışıkları kapattırıyor büyük krizde batıyor koca otomobil devi almanya gelmişler peynir 100 lira oldu diye tatava yapıyorlar şu an büyük krize karşı çok iyi durumdayız davul çalıp oynamamız lazım.
Ekonomi yerlerde sürünüyor. Ne düzelmesi? Gittikçe daha kötüye ilerliyoruz. İleriye gidiyoruz diyenlere akıl sır erdiremiyorum. Ya gerçekten gözleri kör, ya da halkı canım yerine koymaktan zevk alıyorlar. Anlamış değilim.
Bu da gelir, bu da geçer. Fakat deler geçer..
Türk ekonomisi cidden büyük ve güçlü.. Fakat iyi yönetilmeyince halk eziliyor. Ben ısrarla Ekim 2023ü bekliyorum.
Demekki sene başında 100 TL’ye aldığımız ürünü sene sonunda 172 TL yerine 171 TL’ye alabilecekmişiz. Ne güzel bir haber!!!
Kimin duzeldigini, rahata çıktığını biliyoruz az çok.😄
Türkiye yıldızı parlayan ülke ve artık koşmaya başladı
Ne düzelmesi abi karıyla kavun yiye yiye kavun gibi olduk 😃
Bak pierre yerin altında tanklarimiz var gemilerimiz var onları çıkartıp satacağız zengin olcazz
1970den bu yana duzelicez InsAllah diye yaşıyoruz. Bundan sonra her gün bir önceki günü arayacağız!
Hiç sanmıyorum umarım insanlar da inşallah ile maşallah ile bi halt olmayacağını anlarlar ve çalışıp gayret edip kendilerini gelistirirler
Ben chpliyim ekonomi bence iyi. Millet 40 binlik telefonu almaya kuyruğa giriyor. Hakikatli olmak lazım
Güzel kafa ne içtin bende isterim.
Bu büyüme değil sismanlama
şu işler bir geçsin de
düzeleceğiz be abi :))
Zengin düzelir fakir yine fakir
Umut fakirin ekmeğidir diyorum ama zannetmiyorum
İmkansızı istemek gibi bişey
hala hayallerde yaşıyor bazıları
Hayır yok
Sanmam
Üretim mi var?
Sanmam..