Evimi satıp yerine 2 ev alıp kiraya vermek istiyorum, mantıklı olur mu?

Ankara 'da site içinde 2+1 dairem var değeri 1 milyon 800 bin lira. Daireyi Mayıs ayında 4 bin liraya kiraya vermiştim. Şu an yeni kira kanunu çıktığı için ev sahipleri temkinli kiracıya en fazla %25 zam yapılabilecek olması ve gerekçesiz cıkarılamayacak olması gibi sebeplerden dolayı kiralar yükseldi. Evimin emsalleri 6 bin lira. Ben ise seneye en fazla 5 bin lira yapabiliyorum daireyi bende bununla uğraşmak yerine daireyi satıp eski apartman dairelerinden 800 bin liraya 2 tane 2+1 alıp 5 er bin liradan kiraya vermek istiyorum. 10 bin lira ek gelir elde edeceğim. Sizce bu mantıklı mı

Güncellemeler
+1 yıl
Bazıları ne çok çemkirmiş. Mal benim ister alırım ister satarım ister kiraya veririm istersem benzin döker yakarım. Çalmıyoruz cırpmıyoruz kendi param ve malım ile meşgul oluyorum. Bu kadar rahatsız olan varsa gitsin kendine ev alsın araba alsın ben 32 yaşındayım 10 senedir çalışıyorum. Yan gelip yatarak ona buna laf atarak kazanmadım mücadele ettim. Hala ediyorum. Hadi kıçınızı kaldırın da sizde mücadele edin.
Evimi satıp yerine 2 ev alıp kiraya vermek istiyorum, mantıklı olur mu?