Şu tribe de hastayım. Şimdi bi kitle var, argümanları şu; çoğu iyi girişimci veya dahi okulla ilgili sorun yaşamış, okuldan atılmış veya okulu bırakmış. Bu yüzden okumaya gerek yok. Şimdi bu bahsedilen insanlar ya çoğunlukla çok iyi okulları kazanıp bırakanlar, ya da belli bi yere geldikten sonra yaptıkları işlerin çığır açıcılığıyla o okullarda dersleri falan okutulan tipler. Ama bu okul gereksiz diyen tiplere bakıyoruz, sınava giren en başarılı %50’de bile değil, kendini Facebook’un kurucusuyla aynı kefeye koyuyor. Okulu kazanamamk başka bir şey, okulu kazanıp gereksiz bulmak, alacağını aldıktan sonra yollarını ayırmak başka bir şey. Her işi yapmak için okul okumaya gerek yok ama ben bu gereksiz özgüvenlere hastayım gerçekten. Okumadan girişimci olduğun zaman bile işleri belli bi seviye üstüne alman için en iyi okullardan adamları toplamaya başlıyorlar. Bi fikir bulup bi girişim yapmak, bi zanaat yapıp güzel para kazanmak veya ticaret yapıp iyi para kazanmak lisans okumak gerektirmiyor olabilir, ama profesyonel olmak için o lisanslılarla çalışmak zorundasın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında evet. Şahsen şu an ki aklım olsa ilkokuldan sonrasını okumazdım 5. sınıfa kadar okuyup bırakırdım sonra. İşe girerdim 18 ime kadar hep çeyrek altın alırdım 18 olunca direk borsaya yatırım. şu an girdiğim işte açıkçası okul okumasam bile girebilirdim 9000 maaş alıyorum şahsen girebilirdim okula ihtiyacım yoktu bunun için. Farklı alanlarda kendimizi geliştirirsek eğer ve bir iş kurmak ya da yatırımlar yaparsak inanın üniversite vs. okumanıza zerre dahi gerek yok. Ama sevdiğiniz bir mesleği yapacaksanız o ayrı o zaman okul hayatı devam etmeli. Fakat sadece paramı kazanayım iyi yaşayayım diyorsak okula gerek yok. Karakter vb. özellikler kişisel gelişimdir bunun için okula gitmeden de geliştirebiliriz kendimizi.
00 Yorumla
+1 yılSözel bölümler, okuyup da bir yere gelemiyor. Hukuk okumakda boş. Zira zengin çevresi ve girişken olmayan Avukatların, fabrika işçisinden farkı yok. Mühendis ve doktorluk, boş değil ama yurt dışına gitmeniz lazım.. Yani Tıbp ve mühendis bölümleri dışında, hepsi boş.. Okumak yerine, bir meslekte uzmanlaşanlar; Üniversite mezunlarından daha çok rağbet görüyorlar ve çok daha yüksek kazanıyorlar. Bu yüzden sözelci iseniz, üniversite okumayın ve iş öğrenin.. İnanın bana, kalifiye bir içi olup üniversite mezunundan; iki kat daha fazla maaş aldığınızda, beni anlayacaksınız.. Ayrıca kalifiye işçileri, Avrupa 'da kapıyor..
00 Yorumla
+1 yılVallah 2 universite okudum iş imkani var atandım aldığım maaş 7000 di 3 sene önce az buldum istifa ettim 5 ay sonra kendi işimi kurdum 2 sene geçti ikinci şubeyi açtım ve bu sene 3. Şubeyi acicam. Parayla da euroyla da durum atiyorum gayette okumadan da bir yerlere geliniyormuş. Şimdi aylık kazancım 40 ila 50 bin arasında değişiyor. Ayrica 2 arabam var 3 evim var 1inde ben oturuyorum 2 si kirada. Her türlü görgüsüzlüğü de yapiyorum iyiliğide yapiyorum. İyi ki hayatimin sonuna kadar köpek gibi çalışan bir devlet memuru olmadim. Şükürler olsun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılYetenek varsa gelinir
00 Yorumla
+1 yılBir genç var akrabamız. '' Abi kpss felan uğraşacak halim yok ya, büro accaz '' dedi geçenlerde. Barajı geçemeyen, bir dediğinizi 40 seferde anlayabilen, kişisel temizliğini dahi tam anlamıyla yapamayan, ikili ilişkilerinde farklı cinsiyetlere farklı yaklaşması gerektiğini idrak edememiş, yemeği yerken önüne döken 22 yaşına gelmiş birinden bahsediyorum ve gittiği bu güne kadar okulların neredeyse tamamı özel olup, tamamı baba parasıyla sağlanmış bir genç. Genç demeye utanıyorum çünkü '' genç '' denilince aktif, canlı, hareketli, tuttuğunu koparan ve gururlu filizler gözümün önüne geliyor, bu vasıflar onda yok, olamayacak da. Çünkü baba parasıyla bu güne geldi, küstahlığı da bunu doğruluyor.
Evet, okumadan bir yerlere gelinmez de, kallavi mesleklere, kallavi maaşlara sahip olunur. Malın kıymetini bilinmez, henüz büyüğe saygı, anne babaya hürmet bilinmez, '' öylesine '' yaşanır ve insanlık adına dünyada kimsenin hayrına geçmemiş bireyler olarak ölüp giderler. Bu onların kaderinde midir, yoksa onların çabasızlığı ve imkanlar dahilinde duruşlarındaki gevşeklik midir bilemiyorum, ama hayatları boyunca hiçbir şekilde bir işe yaramadan ölüp gidecekleri çok kesin bir gerçektir.
Görseldeki kişi gibi...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkul okumadan esnaflık ve zanaatle uğraşan bir çok arkadaşım gayrete iyi kazanıyorlar.
Özellikle çevremdeki kuaförler ve terziciler çok iyi kazanıyorlar. Koltuk kaplamacılığı yapan var o bile hemşirelerden hem daha çok kazanıyor hem daha yoğun olamayan çalışma şekli var. Hem hayvancılık hem çiftçilik aynı anda yapan bir akrabam 2,5 katlı ev yaptırdı, sokağa dönük olan kısmında kendine dükkan yaptırdı... üni okuyan mühendis olarak ben 35 yaşına kadar çalışıp anca düzgün bir ev alabilirim.(o da hayal olcak herhalde)
00 Yorumla
+1 yılParaya tapan insanlığın tezahürü bunlar. Meslek sahibi olmak ve çok para kazanmak için okunulmaz. Birçok meslek için zaten okumaya gerek yok. Okumanın altı o kadar boşaltıldı ki bu ülkede artık tiksiniyorum. Akademik olarak başarılı olmak hakkında fikri olmayanların ürünü tamamen. Bilgi ve birikim kimsenin umurunda değil. Tek olay hangisi fazla para veriyor peh.
Sonuç olarak okumadan bir yere gelinebilir zira okumanın tek niteliği bir yere getirmesi değildir.
10 YorumlaGelinir tabiki. kazandığın para artık nerden kazandığına bağlı olarak değişir fakat bugün varsa yarın olmayabilir. Herkes, her şey, yaptığın her iş gelip geçici olabilir. Senle beraber yeniden baslamani sağlayacak olan şey ise diplomadir. Diploma kalıcıdır.
00 Yorumla
+1 yılyok foto paylaşması görgüsüzlükten değil bizim milletin gözüyle görmeyince bir şeye inanmamasından her şeye ben de twitter kullansam benim de başıma gelir mi yazdıkları ve asla inanmadıkları için
ve kızın anlatmak istediği şey farklı ama bizimkiler yine kıskançlıktan konuyu nereye çevirmişler pes00 YorumlaTabiki zanaatkar insanlar var ne kadar güzel işini yapan.. Bir duvar ustası, parke ustası vs vs bunlar ne kadar iyi paralar kazanıyor. O yüzden herkes az zeka olsa g. zekalı olacak çocuğunu illa üniversiteye göndermek yerine versin birinin yanına çırak olarak öğrensin de kendi işini kursun zamanla.
00 YorumlaOkumak cahilliği alır…
İnsanın Kendini yetiştirmesi daha önemli bence!
Okumuş ne cahiller gördüm
Hani diyor ya;
"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok."40 Yorumla
+1 yılArtık geliniyor. Okumayan okuyandan daha zengin.
Görsel için yorum yapacak olursam da: saygının ve kültürün bir okulu yok.
Bunu okuyan bir insan da rahatlıkla yapabilir çünkü değerlerimizi yitireli çok oldu.20 Yorumla
+1 yılEvet, bu resimdeki çomar gibi torpil, büyü ve sadizm ile bir yerlere gelenler var. Cok caba sarf edip kabuğundan çıkan insanlarda var, zengin olanların coguna baktığımızda kalpazan, emek hırsızı, aç gözlü olduğunu görmek mümkün..
00 YorumlaGelindiği için okumayı bıraktım zaten tavsiyede ederim vaktinizi boş boş üniversitelerde harcamayın zaten fuhuş yuvası oldu artık okuma haricinde her şey yapılıyor
00 YorumlaAslında okumak ve mezun olup diploma almak bu devirde tamamen züğürt tesellisi. Adam gibi yaşamak ve adam yerine konmak istiyorsan kesinlikle para sahibi olmak zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılPara derler ya insanın elinin kiridir. Bakmışsın birgün var birgün yok. Hem harcamasını bilmeli hem de olduktan sonra değişmemeli insan.
10 Yorumla
+1 yılBoş laflar adam kazanmış paylaşmış tamam görgüsüzlük farklı bir şey ama bu yorum da kıskançlık kokuyor
10 Yorumla
+1 yılOkusaydın parayla fotoğraf paylasmazdın sözüne katılmıyorum okumus cahiller daha fena
20 Yorumla
+1 yılEskiden okumak, eğitim daha değerliydi ama şimdi okumak yerine ticarete atılmak daha fazla kazandırıyor.
00 YorumlaOrta seviye bir yere gelirsin.
Okuyarak, kendini geliştirerek mükemmel bir yere gelirsin.
50 defa Oğlumu yazdım zaten. 😂
00 Yorumla
+1 yılYeteneğin varsa gelinir. Her insan akademik olarak donanımlı olmayabilir. O değil de niye biri maaşını gidip nakit olarak çeker anlamadım hahah
01 Yorumla- +1 yıl
Hahahhahsha sondakine sesli güldüm
+1 yılMaalesef o işler öyle olmuyor. İnsanın her şeyden önce kendini okuyup geliştirmeye çalışması gerekiyor
00 YorumlaEvet gelinebiliyor. Ben de okumadım 20-30K arası aylık gelirim var. Ortaokul mezunu olarak bu maaşı alabiliyorum kdksxkd
00 Yorumla
+1 yılHaram yolları bilirsen okumadan iş adamı da olursun da okumadan anca helalden yerim dersen kasiyer olursun.
00 Yorumla
+1 yılKoca parası veya baba parasıyla rahat bir yerlere gelinebilir. Kolayı seçen bu tür arkadaşlar var😊
10 Yorumla
+1 yılokumakla bir yerlere gelinir de karakter terbiye saygı okumayla olmuyor
10 Yorumlatek takıldığım nokta maas niye bu kadar cesitli eurolar 20lik 100luk her seyden katmislar 🤣
10 Yorumla
+1 yılHerkes okumak zorunda değil okumayanların geneli gayet de iyi iş yapiyor
00 Yorumla
+1 yılHayatta saygınlık derdiniz yoksa gelirsiniz.. benlik bir şey değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılBizim gibi ülkelerde okumadan da bir yerlere geliniyor, hatta biri başbakanlık bile yaptı...
00 Yorumla
+1 yılBir yerlere geliniyor belki ama maalesef bu okumakla pek ilgili değil. Cehalet açık açık...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılTorpilin varsa her yerde bir yerlere gelinilir.
00 Yorumla
+1 yılGelinmiyor emek vermek gerekli , ne ekersen onu biçersin.
00 YorumlaOkuyup parasını paylaşanda var ki. 😂 Kim yaparsa yapsın ayıp bir şey tabiki.
00 Yorumla
+1 yılg0t bas acarak herhangi bi sosyal mecrada fenomen olma yolunda ilerleyebilirsiniz okumaniza gerekyok
00 Yorumla
+1 yılbi yerlere gelinmez ancak iyi para kaldırabilirsin yani
00 YorumlaEvet geliniyor, etrafımda okumadan şu an aşırı iyi hayatlar süren o kadar kişi var ki..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTercih meselesi Turkiye gibi orta cağ ülkelerin de gelirsin ama okuyan adamin yapacagi işlerde farkli oluyor hadi ordan git elon muski arastir adam insanligi uzaya cikarmanin derdinde.
00 Yorumlaticarete girmek daha mantıklı. biraz şans ve para da olucak tabii
00 Yorumla
+1 yılGelebilenler vardır, babasının hazır işine konanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılreis gelinmezmi ben okudum liseyi bitirdim 9 sinifta okulu birakan arkadasimin araba al sat yapa yapa kendine 4 sene de ev aldı Şu an evini satsa İzmir'de yasiyoz bide evi satsa baska sehirden 1 ev ustune dukkan falan acabilcek kapasitede 0 dan gelme bide bana bak liseyi bitirdim uni de yer tuturamiyom tutrsamda param yok ortada kaldim sermaye desek oda yok
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılOkumadan yükseklere çıkılabilir.
Hiç okumamış biri de gösteriş yapmayabilir.
00 Yorumla
+1 yılÜç kuruş maaş alıyorlar onunda değeri kalmamış farkında değiller kafa yok ki
00 Yorumla
+1 yılBence insanların düşüncesi yanlış. Eğer potansiyeliniz yoksa ezik asosyal bir insansanız okuyun. Yani okumak düşük zekalıların yapacağı şey , zekasına güvenen ticaret yapar. ( Okuyup alanında uzman olanlar hariç)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumadan geldiği için biraz kıskanılmış. Tabi şimdi para kazanmak için üniversite okuyorlardı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok var böyle para paylaşan. Tiksiniyorum sahte paralar hepsi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelinir. Okumak şart değil. Okursan entelektüel bilgin artar sadece.
00 YorumlaEvet ticaret herzaman kazandirir
50 YorumlaBazen bu tür insanları gördükçe kendime acısam da okuyor olduğum için asla pişman değilim, iyi ki de okuyorum ki daha çok şey öğreniyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu insanın kendisini ne kadar donatip gelistirdigine göre değişir. Gelenlerin çoğu sonradan görme oluyor ne yazık ki işin o tarafı da var gerçi...
00 YorumlaSanayici elektirikçiysen gelırsın altın bılezıgın olcak
00 YorumlaGelinir ama öyle kolay bi şey değil okumaktan bile daha zor
00 Yorumla
+1 yılzaten öyle , dükkan açmıştır veya baba parasını yiyo
012 Yorumla- +1 yıl
İlk maaşım diyor 😅 nasıl baba parası olsun
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat bizim de şirketimiz var benim de babam zengin , istesem okumam çalışırım alırım ne var
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat ama sırf para kazanmak için de okunmaz , hayallerimiz var dimi
- +1 yıl
Şimdi işler değişti. Elifim olur musun 😅
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat okumadan tabi bir tek sanayide iyi yere gelinir veya futbol basketbol gibi sporlarda yeteneğin varsa
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat hilda'yım ben , elif olmak için çok geç :D
- +1 yıl
Dediğin gibi onlar da yetenek işi
- +1 yıl
Hildasını arayan Polat mı yapayım 😁
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat illa bir elif çıkar ya dert etme , bulursun :)
- +1 yıl
İşte hildamız çıkmaz 😅
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat napim kuzum alla alla , kızlarının isimlerini benimkinden koyaylarmış :D
- +1 yıl
@elifiniarayanpolat bulurdan başka bak
+1 yılBence gelinmez gelinmesi için kültür aile edebi lazim
00 Yorumla
+1 yılGelinmiyor. Üniversite masraflari bitmiyor çünkü yoruldum artik valla
00 Yorumla
+1 yılOkuyunca hiçbir yere gelinmiyor.
20 YorumlaOkudum ve bileziklerimle fotom var😂
03 Yorumla
+1 yılGelinmiyor bence
10 YorumlaYetenek varsa gelinir
10 Yorumlaİlk maaşlı her şeyi kazandığını sanıyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTicaretle ya da siyasetle evet gelinir
00 Yorumla Inan okumayanlar daha çok kazanıyor.
00 Yorumla
+1 yılGeliniyor eskidi gibi değil
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım