Herşeyden ve herkesten daha önemli Para maalesef
Paran kadar insansın
Paran kadar insansın
Sen paranın her şeyi satın aldığını sanırsın bense paranın hiç bişeyi satın alamayacağını biliyorum parmağın kopsa satın alamazsın bir nefesi satın alamazsın yatalak olsan ayağa kaldıracak gücü bulamazsın hayat satın alamazsın kanseri yenemezsin para dediğin bir araç ama hiç bir şeyi satın alamıyor hiç bir gücü yok hiç bir yeniliği yok dünü geri getirebilir misin para sadece ona tapanlar için bişey olduğunu sanırsın ama o aslında en tehlikeli bir araç ve kullanmayı bile bilmeden elden uçup giden bir envanter
Paraya köle olmayın o size köle olsun
Değerli Abicim sana ve hayat tecrübene büyük saygı duyuyorum ilk başta bunu söyliyeyim çok doğru olduğunu biliyorum ve katılıyorum
Benim bu isyanım maddi problemlerden dolayı evlenemediğim için :(
Sen evlenmeye karar ver inan o olay nasıl gelişir sen bile anlamazsın
Yanlış dünyadaki en değerli şey zamandır ve hepimizin bu dünyadaki vakti normal şartlarda ortalama olarak belli dolayısıyla paranız varsa çalışmanıza gerek kalmaz yeni yerler görür yeni tecrübeler yaşarsınız. Hepimiz 1 ayımızı iş verene satıp karşılığında bir oara alıyoruz ve bunu her ay yapıyoruz. Para kaybedersen zamanla bu parayı tekrar kazanabilirsin Zamanı satabilirsin ana sattığın zamanı geri alamazsın..
Cevap
3Cevap
Bak kardeşim her şeyin bir karşılığı vardır. Bu karşılık hesaplanabilir olması için her şeye parasal olarak bir değer biçilir. Bu da para ile her şeye ulaşabileceğin anlamına gelir. Hayatı her anlamda kolaylaştırır. Zengin fakir paranın gerçekte ne anlama geldiğini bilmeyen ne kadar insan varsa yakınır bu para dediğimiz şeye
maalesef dünya onun üstüne kurulu para mahcubiyeti ve bir cok seyi Satin alabiliyor paralinin saygisizligini bile normal karsiliyor dünya genelde para bi devirde özgüvendir parasiz olana bu devirde annesi bile aciyor ne kadar sevsede
Çok doğru söyledin hocam
Bazen Anne Baba bile gözlerimizin içine Para getirmemiz için bakıyor
Beni ırgat olarak görebiliyorlar
Adamına göre. Benim için sadece maddesel şeylere ulaşmak için araç.
Tabiki önemli her kapıyı açar
Her şey para da ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?