erkek arkadaşım yabancı ve dolayısıyla avrupa piyasasını daha iyi biliyor bir süredir türkiye yerine avrupadan ev bakmaya başladık ve gördük ki fiyatlar buraya göre daha uygun kalıyor şaşırdım açıkçası türkiye'de evler olurunun çok üstünde, şu an yatırım planımızı yurt dışına taşıdık avrupadan ev alıp orada yaşayacağız galiba, sormak istediğim avrupa'da bile ev alabilirken (tl kazanıyorum bu arada) kendi ülkemizde neden alamıyoruz? betonsa aynı beton, çimento demirse aynı demir çimento fiyatı artıyorsa her yerde artması gerekmez mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bunun nedeni ekonominin kötü olması. dövizin ve enflasyonun geldiği nokta ortada.
İspanya'da en ucuz evler 150 bin eurodan başlıyor türkiyeye kıyasla ucuz bence. Üstüne de oturum alınabilirse daha ucuza hem ev hem de serbest seyahat hakkı kazanıyorsun bence gayet ideal bir karar.
Salama avrupada evler pahli. Sua Hollanda en uzuc ev 250/300
Bin euor arasi
sallamıyorum euro birikimimiz var ona göre konuşuyorum zamanında tl'den euro'ya çevrilen miktarlarla neredeyse kredisiz bile alınabiliyor şu an hem de ekonomisi iyi ülkelerde, kıytırık avrupa ülkelerinden bahsetmiyorum.
Hollanda kiytirik mi? Ekeonomi avrupada Şu an Hic Iyi degil. Ev skintisi cok ve hersey pahlilasti. Var mi Senin 250 bin euro? Varsa Turkiyede kral ev alirsin ama burada 2+1 zor. Yani Sen bilincsiz konusyorsun
siz çok yanlış anlamışsınız olayı. önce bir sakinleşin, şunu soruyorum ben: zamanında tl'den euroya çevrilen yüklü bir birikim ile avrupa'dan kredisiz ya da çok az kredi ile ev alınabiliyorken, aynı euro miktarını türk lirasına çevirince maalesef türkiyeden ev alamıyorsunuz üstüne bir o kadar da kredi çekmeniz gerekiyor, yani bu durumda türkiyedeki ev fiyatları dövizdeki artışla paralel seyretmemiş oluyor, döviz artışını bile geçmiş oluyor, bunun sebebini soruyorum ben umarım anlaşılmıştır. ayrıca kıytırık avrupa ülkesi derken bulgaristan romanya gibi ülkeleri kastediyorum.
Bence Sen anlatamiyorsun. Avurpada ev fiyatlari Son 3 yilda yuzde 300 arti 3 yil once ben 120 bin euro ev alabiliyorken Şu an ayni ev 350 bin euro asagi degil. 120 bin euro 3 yil
Once turkiyeden guzel bir ev alabiliyordun Şu an 120 bin euro standart bir ev alabilirsin. Guzel bir yerde. 2010 yildirim euro 2 tl ydi. Sen 100000 tl verip euro almis olsaydin 50 bin euro vardi Şu an . Şu an 50 bin euro 900000 bin tl yapar Turkiyede ev alabilirsin O parayla ama avrupada degil O saydigin kiytirik ulkelerde bile zor O parayla
beyefendi siz hala kıytırık avrupa ülkeleri dediğim yerde takılıp kalmışsınız. ben diyorum ki şu an iki kişi euro birikimini birleştirip avrupada kredisiz bile ev alabiliyorken türkiye de bu zor, 900000 tl ye ev var dediğiniz evler hep bodrum katı ve eski bakımsız ya da iskanı olmayan kaçak göçek uygunsuz yapılmış evler. avrupada ekonomi kötü diyorsunuz da aynı avrupada yaşamıyoruz herhalde? avrupa'da yaşayan bir tek sizsiniz biz görmüyoruz markete pazara gittiğimizde avrupalıların alım gücünü. "kurulu düzenimiz olmasa dönerdik, türkiye cennet yeğenim" diyenlerdensiniz belli ama millet yemiyor artık. yorumunuz için yine de teşekkürler. konuyu tatsızlaşmadan kapatalım.
Bence Sen okudugunu anlamiyorsun. Avrupa merkez baskasina bak ekonomi nasil diye. Once okudugunu anla sonra yorum yap. Ha Bu arada 900000 bin tl standart bir daire alinir turkiyede.
900000 tl ye ancak evin kömürlüğünü alırsın türkiye'de. yazdığım her mesajda ne demek istediğimi bir sonraki mesajımda açıklamak zorunda bıraktığından okuduğunu anlamayanın kim olduğu belli. hatta sadece okumakta değil yazmakta da ciddi sıkıntıların var. imla hatalarından gözlerim kanadı. avrupa merkez başkanına bakana kadar direkt avrupa vatandaşlarına bakıyorum ben, zira ekonomi sokağa yansır. avrupa'da aldığın bir asgari ücretle avrupada markete gir maaşın tümüyle alışveriş yap, sonra türkiye'de alınan asgari ücretle türkiye'deki bir markete gir tümüyle alışveriş yap aradaki farkı gör.
Hala anlamiyorsun. 900.000 tl ver sana İstanbul'da standart bir ev aliyim. Ve 2010 yildidna euro kuru 2 tl. Sen zamaninda diyorsun bende sana zamaninda 100000 bin tl euro alsaydin 50.000 euro olurdu 50 bin euro ev alamasin. Avrupanin Hic bir yerinde ama Tr alabilirsin. 100000 euro diyelim lux alirsin ama avurpada degil. Sokaga bakabilirsinde Ac olan kac kisi var gormem lazim. Kilise yemek yetistiremiyor. Ancak ezber konusursunuz. Turkc yazim kotuye olabailir ama en azindan anliyabiliyorum. Siz Onu bile anlamiyorsunuz. Kac bin euro var ve nerde ev alacaksin soyle bakalim? gercekler ortaya ciktiginda Ne diyeceksin Bu seferde
Al bak
https://www.emlakjet.com/satilik-konut/
asıl anlamayan sizsiniz, 900000 tl ye asla ve asla iyi bir muhitte düzgün bir ev alamazsınız bakın buradaki herkes açsın baksın emlak sitelerine 900.000 tl'ye ev var mı hele İstanbul'da. insanların aklıyla alay etmeyi bırakın artık. ülkenin tamamı asgari ücretli köle olmuş 80 milyon insan tek bir aileye çalışıyor hala avrupa kötü diyorsunuz. avrupada denetlenebilirlik var, yöneticilerden hesap soran bir bağımsız yargı ve dolayısıyla yolsuzluk vs. olmayınca homojen bir gelir dağılımı var. daha kolay ev ve araba sahibi olabiliyorsunuz. farz edelim şu an herhangi bir birikimim yok sıfırdan türkiyede maaşımdan biriktirmeye çalışarak araba sahibi olabilir miyim? peki yine sıfırdan avrupada maaşla çalışıp biriktirip araba almam ne kadar sürer? kuzenim avrupa'da 2 yıl çalışarak türkiyede 10 yıl çalışsa alamayacağı araba ile döndü buraya. bunların örnekleri çok var görmek isteyene. insanları aptal yerine koymaktan vazgeçin. madem o kadar kötü dönün türkiyeye erdoğan ailesine çalışın savunuyorsunuz ya. ne mutlu ki gençler sizi dinlemiyor artık, hepsi dünyayı tanıyor bilgi çağındayız malum ama bazıları hala cahil kalmayı yeğliyor...
Ne canım bir yorum. Senin derdin simdi bile oldu derdin erdogan. Ben sana avurpa kotu demedimki Sen uydurdun. Ben Senin yorumun yanlis dedim. Kendi kendine bir seyler uyduruyorsun. Sana link atim Ac bak lux evlere
https://tranio.com.tr/greece/adt/1779880/
asıl sen benim attığım linke bak da gözün ev görsün. alışmışsınız köle yerine konmaya iki tane düz duvar gördünüz mü ev sanıyorsunuz. türkiye'de böyle bir ev var mı varsa da kaça var al bak burası yunanistanın başkenti atina 250.000 euro
erdoğan meselesine gelince elbette bahsedeceğim çünkü hukuk, eğitim, sosyal devletin tıkır tıkır işlediği avrupa ülkelerine kıyasla aynı paraya kimse gelip de erdoğan türkiyesinde ev almaz. ülkemiz şartlarına göre evler bu yüzden uçmuş durumda diyorum avrupa standartlarında bir yaşam kalitesi vadetmeyen bir yer için anlamsızca fazla yüksek. umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Yaw bos yapiyorsun. Senin derdin erdogan ondan boyle konusyorsun. 250 bin euro turkiyede kac tl ediyor ona bak. Kral gibi ev alirisin O 250 bin euroyla Turkiyede. Avrupa dedigin 5 ulke digerleri Cop. Yunanistandan diyorsun adamlar Hollanda gelmis calisyorlar. Kisacasi Senin derdin erodgan. Ben sana link atim satndartin uzerinde evler 1 milyon tl ortalama. Sen bana gidip 250 bin euro diyorsun bende diyorum O parayla Turkiyede kral gibi villa alirsin. Almaz dedigin hep yabancilar gelip Turkiyede arsa ev aliyor. Arap falan da degil bak avrupadan. Su biligiyede veriyim en cok yatirim turkiye yapan hollanda vatandaslirdir 2020/21 yili icin. Yani Sen Biraz ucuyorsun ve erdogan kini seni Bu hale getirmis. Demedigim seyleri bana yukleme. Ben Senin soruna yorum yaptim Sen aldin nereye getirdin.
Seni atiginda ev mi :) bide 250 bin euro. O evin aynisi Tr max 1,5 milyon. Atigim linke bak evlere bak. Ezber konusmayin
asıl boş yapan sensin yunanistan dediğin ülke ekonomik krizde bile alım gücüyle seni donunda sallar, bak bu da selanik'te bir evin fiyatı 150.000 euro tranio.com.tr/.../?banid=similar-object-slider
bugün sor bakalım türkiye'de gelecek hayali kalmamış bir gence selanikte mi yaşamak istersin yoksa İstanbul'da mı diye (bak İstanbul diyorum anadolu şehirlerini zaten geçtim) İstanbul'da akşama kadar hizmet sektöründe yabancılara araplara servis yapıp akşam oldu mu esenyurtta bodrum katında 3 kişiyle paylaştığı evine dönmektense yunanistanı seçecektir. kusura bakma ama algısı o kadar kıt bir insansın ki türkiyede evleri en çok neden yabancıların aldığını bile algılayamayıp yanlış yorumluyorsun şu bilgiyi de vereyim diyor çok biliyormuş gibi. yahu o yabancıların alım gücü karşısında senin paran değersizleştiği için gelip buradan ev alıyor doğası güzel, 4 mevsim yaşanıyor e üstüne bir de hizmet sektöründe kendisine köle gibi hizmet eden genç bir yığın nüfus var. adam kendini kral gibi hissediyor burada, senin asgari ücretle çalışıp alamadığını o alıyor sen de ona hizmet ediyorsun gerek restoranlarda, otellerde, takside, mağazalarda daha sayayım mı? adam bir nevi ego tatmini yaşıyor. böyle hizmeti dünyanın neresinde bulacak? türkiye artık yabancıya köleleştirilmiş bir ülkedir. bunu senin gibi artıklar anlamasını beklemiyorum ama türklerin bilinçlenip er ya da geç bu gidişata dur diyeceğini adım gibi biliyorum.
Sen bos yapiyorsun. Bosuna aglama. Konuyu nereye getirdin. Bak soru bile sordum KS yunanistanda 250k Bu ev mi yoksa Turkiyede 250 k villa mi Tr cogu dedi. Yani Sen konuyu politikaya getirdin. Sunu da soyliyim yunanustanin yarisi Hollanda almanya belcika fransada. Ben Hollanda yasiyorum. Benim
Bolgem heb yunan iscilerle dolu. Buray para kazanmak icin gelmisler. Guzel olsaydi gelmezdiler. Neyse Sen haklisin
her insan daha iyi yaşam şartları için kendi bölgesinden daha iyi yerlere göçer tıpkı senin türkiyenin yetersiz olduğunu kabul edip hollandaya gitmen gibi. sorun şu ki o adamlara sorsan ülkesinin eksikliklerini, yanlışlarını eleştiriyorlar protesto kültürleri var bu yüzden avrupa oldular zaten. senin gibilerle aralarındaki fark bu.
not: yunanistan bugün fransa ile beraber en çok protesto ve grev yapan iki avrupa ülkesinden biri.
Sen Yine bos yaptin. Benim nicin hollanda da oldugumu bilmeden yorum yaptin. Yunanistan ekonomisi cok kotu. Prostesto bos kaliyor Yani. Yani Sen bir sorudan nerelere geldin. Tabiki herkes Iyi yasam sartlarini sever ama Senin kadar algi yapmaz. Ezber konusmaz. Neyse ya Sen haklisin diyip gidiyorum cunku gorunen koy klavuz istemez
haklıyım tabi sorduğun soruyu da gördük türkiye'den bir ev linki koymaktan acizsin. varsa aynı kalitede aynı mimari yapıda, manzaralı merkezde bir ev koyarsın kıyaslama dediğin öyle yapılır. sen hayal dünyasında yaşıyorsun türkiyede ilkokul mezunu, köyündeki davarları satıp büyük şehre gelen müteahitlerin avrupadaki gibi evler yapabilmesi için kırk fırın ekmek yemesi gerek. çimentoya deniz kumu karıştıran bir milletiz. gerçek dünyaya dön ve kim olduğunu ne olduğunu kabullen. değişim buradan başlar.
Haklisin
Sence neden alamıyoruz bi düşün istersen
Mantikli
Güney Avrupa ülkeleriyse Avrupa derim