Bi bir 5 yıl sevgili olmuştuk ama saçma sapan bir ilişkiydi ayrıl barış vs en son ayrıldıktan 6 ay sonra suriyeli bir kızla sevgili oldu. İşte benim için bile instagramına bir şey yazmayan adam o kızla tarihlerini vs öne çıkaranlara bile eklemişti herneyse işte bu kızı görmeye bile gitmiş ailesi babası hariç babası ben istemem demiş gitmemiş neyse kız bunu bıraktı iki ay içinde evlendi bizde hiç muhatap değildik bu süreçte. Sonra bu sene kız kardeşi bir ara bana yazdı işte abla abla diye peşimde dolandı bende kızdan uzak durdum bir süre sonra kendi yazdı yine muhatap olmadım bir hafta filan öncede bana yazdı işte ben baya tepkiliydim vs evlilik vs bahsetti bende hakaret küfürler vs bugün de maaşı 10 gün sonra alıyorum 1000 tl lazım dedi bende canım duruyo karşında işine gelince beni kullan vs küfür yazdım tamam yazmış mesaja yardım etmelimiydim yoksa etmemelimi
+1 yılBir yerde duymuştum. Bir erkek bir kadını seviyorsa ondan 1 lira bile kabul etmezmiş. Gururu el vermezmiş. Onun istediği sen değilsin onun istediği para. Senden bu parayı istediyse bil ki o parayı alacak ve kayıplara karışacak seni bidaha arayıp sormayacak çünkü istediğini almış olacak. Borç dediğine bakma geri de vermeyebilirdi kandırabilirdi bu insanlar böyle. Vermemen daha iyi olmuş ve bana kalırsa bidaha istediğinde yine verme kararından dönme. Hatta engelle bence her yerden. Böyle insanlar anca zarar verir başka bir şey değil.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEtmemelisin engeli bas bir dahada görüşme kardeşi falanda yaklaşmaya çalışırsa uzak dur. Muhtemelen maaşda almayacak senden para koparmak için yalan söylüyor. Bir kere verirsen para bunun ardı arkası kesilmez. Dik dur ve onu kafana takma. Sonuçta sen ona yardım etmek zorunda değilsin. Eski sevgilisi olan seni para almak için seçmeside çok garip ve şüpheli zaten. Birde kardeşi seninle konuşmaya çalışıyormuş..
45 Yorumla
Soran+1 yılBende anlamadım zaten yardımda etmedim ama bir ara vicdanım şey oldu çünkü ben ünv zamanımda bir ara cidden zor durumda kalmıştım oda yardım etti ama ozaman sevgiliydik biz tabi şu an emin ol direk tersledim engelledim ama yinede içim rahat olmadı ama burdaki yorumları okuyunca rahatladım
- +1 yıl
İyi yapmışsın. Sonuçta uzun zamandır görüşmemişsiniz. Eskiden sana yardım ettiği için vicdan yapman çok doğal. Ancak o parayı olurda verirsende geri gelmeyeceğini düşünerek ver. Ben olsaydım vermezdim ama çünkü çocuk güvenilir gibi durmuyor. Ve dahada kötüsü bir kere verirsen bunun ardı arkası kesilmeyebilir başına iş açarsın sonra. O yüzden vicdandan önce akıllı davranmalısınn. Sağlıcakla kal. 🌹
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ederm ♥️ hoşcakal
- +1 yıl
Yanlışnyere yazdım galiba, @guluyetistirenkadin özür dilerim, yorumumu kaldırabilirsiniz. 🙈
+1 yılŞaka mısın? Etrafında bir erkek arkadaşı, tanıdığı yok mu senden borç istiyor? Öncelikle erkek gozunde görmem oyle birini. Borç gerekince mi hatırlamış seni? Gitsin bankaya kredi çeksin ama o olmaz tabi geri ödeme yapması lazım, sana ödemeyecek diye senden istiyor 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüp tersleyip engelledim zaten ama ilk defa bir insanın isteğini ters çevirdim o yüzdende acaba yaptığım vicdansızlıkmı diye buraya sormak istedim 😂ki çok şükür doğruyu yapmışım kdjdjd
Para & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Öncelikle kararından sakın dönme, sen çok naif bir kadınsın sanki biraz daha ısrar etse affediverecek gibisin. O 5 yıl senden yararlanmış, özür dilerim. Değerin olsaydı, 5 yılda neredeyse karı koca gibi olduğu sevdiği bir kadını bırakıp da, iki günde daha yeni tanıdığı ne idüğü belli olmayan bir Suriyeliye gitmezdi. Hatan yok, pişman olma. O adam Suriyeli kadınla da menfaat İçin evleniyordur, emin ol. O adama sakın para pul verme. O adamı ynut, engelle, ne halt ederse etsin, sokakta görsen başını çevir. Selam dahi verme. 😎
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın valla teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEtme tabi ki
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yardım isteme. Bir de eski sevgilin. Yani hâla sevgilin olsaydı da yardım etme derdim. Benim şuanki sevgilim de her fırsatta bana hesap ödetmeye çalışıyo. İkimiz de öğrenciyiz ama o aile evinde ben öğrenci evindeyim. Her seferinde param yok demeye çalışıyorum ama tabii ki sürekli denmiyo. bazen ödüyorum. İş de bulamadı yazın. Babası para vermiyomuş. Vermiyosa ihtiyacım var desin daha çok istesin yani. Ben ailemden parayı onun hesaplarını ödemek için almıyorum. Üstelik bir iki çayı da ödeyemicekse yani ne diyim... bi arasa beni konuşcam açık açık. Alman usulu dicem paran yoksa çıkmıyoruz dışarı dicem. valla yetti canıma. bir çay bişey olmaz bir soda bişey olmaz diye diye param eriyo. zaten para pul olmuş.
Ay doluydum patladım. senin konuna gelince sakın yardım etme. edersen gerisini ister. yüz versen astarını ister yani.
116 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle yardım etme* olacaktı
- +1 yıl
@xyzeyn tartıştık bu konuda. beyefendi kendi ödediklerini söylemeye başladı. ben kadınım unuttun mu dedim. bu biraz cinsiyet meselesi dedim. sen istedigin kadar cinsiyet meselesi yap diyo. bu benim yapmamla değil a*k cinsiyet meselesi işte. kadına ve erkeğe düşen şeyler vardır. erkek de genelde hesap öder
- +1 yıl
@xyzeyn işte ben de şey dedim bugün paran yoksa biyerde oturmayız olur biter. babası vermiyomuş falan yahu kız arkadaşım var de iste ya da ihtiyacım var de iste yani bana yansıtma bunu. ben bi de fatura ödüyorum ya. el insaf.
- +1 yıl
ben çok ödemiyorum ama bugün çay, yarın soda başka gün yemek ısmarlasan hayır demez yani çekinmiyo
- +1 yıl
@xyzeyn ya haklısın da çok bağlandım
- +1 yıl
@xyzeyn yaş 23
- +1 yıl
@xyzeyn çünkü bağlandığım zamanlarda böyle değildi her şey güzeldi. sonradan böyle olunca da bağ hemen kopmuyo işte o kadar basit değil her şey
- +1 yıl
@xyzeyn evet zaten korktuğum için bitmiyo nesini anlamadın?
boş ver kardeş ne yardımı. Bin lira dediğin parayı senden istediğine göre yalan söylüyor. Seni tartmak için istemiş parayı versen yeniden yazacak sana yok özledim yok sensiz olmuyor. boş ver sektirsin gitsin.
14 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir belkide tersleyip engelledim yinede içim rahat olmadığımı için yazdım birde zaten duyduğuma göre yine işini bırakıp memlekete gelmiş nerde çalışıyorki maaş felan filan dedi bence saçma
Soran+1 yılSadece bana sormuş mesajı öyleydi
+1 yılBir erkek için eski sevgiliden borç istemek en son çaredir demekki çok zor durumda kaldı değerini anladı ve biseyleri onarmaya çalışıyor yani küfür edip terslemen de o durumdayken onu baya Bi üzmüştür bence bin lira para değil geri vereceğini de dusunuyosan verebilirdin bilmem insaniyetine kalmsi
01 Yorumla
Soran+1 yılAma bana dediği sadece sana sordum zaten demişti ya açıkçası gerçekten vermek istemedm samimiyetine inanmıyporum kendisinden tiksiniyorum iki sene olmuştu zaten biz muhtap olmayalı sadefe kötü bir insan olmak istemiyorum ama şu site rahatlattı çok şükür beni doğruyu yapmışım
+1 yılKesinlikle yardim etme. Turk kadinini birakip medine dilencisi bir irka senden cok deger vermis, ustelik o irkin mensuplari kendinden nefret ederken. Tam bir bukalemun karaktersiz. Kesinlikle bir daha 1 kilometre yakinindan gecirme. Hayatindan uzak tut. Beter olsun.
10 Yorumla
+1 yılLo kaça kaca suriyeliye mi kacmis suriyeli zengindir suri kaynana sacma sapan gelenekte istemistir buda suriyeli kacinca belasını buldu sana düştü kimseyi iyilik yapmayın olum culsuz olmak paran olmak senin seciminde kendisi secti paralari gotnzdnmi çıkartıp veriyonuz sacmalik
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı.
u +1 yıl5 yıl birlikte geçirdiğin adam yani ilişki olmamıştır olabilir her insan uyumlu olmayabiliyor. O kendine yakışanı yapıp bir hata yapmış sen de kendine yakışanı yapıp zor durumda kalıp senden yardım isteyen birine el uzatanilirdin. Her şey aşk sevgi vs değil, bir insana yeri geldiğinde önce insanca bakmak gerekiyor benim düşünceme göre.
14 Yorumla- +1 yıl
Ya ne el uzatacak biraz mantıklı ol, bin tl bile bulamayacak biri mi yani bahane bunlar anlasana...
- +1 yıl
@sercom3434 Bahane olsun olmasın o karşıdakinin vicdanına kalmış.. yardım edip iletişimi koparabilir insan ardından.. Her şey aşk sevgi değil insana insan olduğu için bakın..
- +1 yıl
Tabi tabi bin TL başka kimse bulamamış isteyecek... Gitsin eksi hesaptan çeksin ama yine de kimseden istemesin... Boş bahaneler buna sığınan biri karşındakini kullanacaktır emin ol.
- +1 yıl
@sercom3434 Kullanmasını izin vermezse kimse kimseyi kullanamaz. Belki ona güvenip ondan istemiştir her şeyi kötüye yormayın ha biri gelip sizden isterse siz vermeyin bu benim düşüncem beni bağlar..
Kardeşim verme verirsen unut o parayı istesen suçlu istemesen suçlu
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten vermedim tersledim direk sonrada engelledim
Sen onun elinin altındasın o yüzden bu kadar rahat sana ulaşamamalı
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 👍🏻
u +1 yılBunu sormam, hatta acaba verseydim mi diye bile düşünmen çok saçma. Asla bırak borç vermeyi selam dahi verme böyle gereksiz kendini adam sanan birine.
21 Yorumlaben de çok kişiye verdim yakınım diye geri alamadım :D tavsiyem hiç bulaşma millete borç para verme işine geri de isteyemiyorsun bi süreden sonra
10 Yorumla
+1 yılŞu insanları anlamıyorum ya eski sevgiliden borç istenirmi kimi kimsesi yokmu bunların. Sakın verme
20 YorumlaSenin aklından geçen şu. Ben ona bu parayı verirsem yarın öbür gün yine barışırız belki umudu taşıyorsun. Sonuç olarak kaç yıllık ilişki. O umudu at. Eğer seni halen isteseydi yeni sevgili yapmazdı. Şu an sadece seni kullanmaya çalışıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum 😏 barışma umudum yok olsaydı bu olaydan iki ay önce çalıştığım yere kadar gelmişti bende herkesin içinde kovdum defol git burdan dedim ona rağmen tekrar yAzdı oda bi tuhaf
+1 yılEski kız arkadaşım borç istedi benden , yok dedim.
Hafta sonu beraber kalalım belki fikrin değişir dedi.
Kaldık olan oldu , gene hayır dedim.
şimdi beni bulduğu her yerden küfür ediyor. 😁
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
+1 yılAynı yalan!!!
Dolandırıcılar kralı ayağınıza geldi.
Sana yaptıklarından sonra istemiş, neresine emin olamadım acaba
Hadi ben çok aşıkken maaşım daha yatmadı yalanına inanıp borç verdim yalan oldu, seninki neyin dusunmesi10 YorumlaKadınların yorumları çok acımasız. Ne olacak ver 1.000 TL borç. Bu para seni mutsuz etmeyecek, çok ihtiyacı var belki de. Geri vermez ise, tekrar vermeyeceksin zaten.
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye benden istiyor ki? Haklılar aslında benimde aklıma gelen soruydu sen bırakıp gittiğin aradan 6 ay geçince bir suriyeli kızla bir yıl beraberlik yaşayıp babası kızı istemeyince kızında kalkıp başka bir oğlanla iki ayda evlenmesinden 5-6 ay sonra bana yazması? Ondan sonra bir kaç ay sonra benden para istemesi ne kadar doğru? İnsanmı tükendi
- +1 yıl
benim öngördüğüm sizinle tekrar bir bağ kurmak istiyor ve yol arıyor. Ben borç olarak sadece düşünmüştüm ama yazdıklarınızdan sonra, size dönmek istediğini görüyorum. Bu tipler yolda giderken arkadaşını satan ve değiştiren tiplerdir, duygusal bir bağ kurmayın veya sizi bağlayacak bir durum yaratmayın. Borç verin demiştim, ama vermeyin diye değiştiriyorum.
+1 yılYa bide soruyor musun. Bu sitedeki kızlar niye böyle abi ya adam seni kullanmak için yazmış sana bulmuşum enayiyi her türlü yolayim kafasında. Engelle uzak dur
02 Yorumla
Soran+1 yılSöyledikten sonra direk engelledim zaten küfür edip tersledim hemen sen beni canım yerine koyuyorsun felan dedim😂sadece acaba yaptığım kötülükmü diye buraya sormak istedim skjsk ama herkesin yorumunu görünce rahatladım
- +1 yıl
Ya kadından para isteyen erkekle hicbisi olmaz . Her gün bunun gibi onlarca soru soruluyor kendinizi kullandirtmayin yol vermişsin en guzeli
Para kazanmak kolay değil bu devirde. Şöyle düşün sen istesen o verir miydi bence böyle bir kişilik sana 5 krs parayı çok görür. O yüzden bence sende yardım etmemelisin.
10 Yorumla
+1 yılHiçbir şekilde Muhatab olmamak adına ne para alışverişi ne de başka sebepten ötürü görüşmemek en mantıklısı. Borcu geri verecem dese bile yine aranızda bir etkileşim olacak. Vermese belki sen kafaya daha çok takacaksın. Tamam belki paraya tamah etmeyebilirsin. Sadece güvenin boşa çıktığı için kendini yıpratmaya değmez.
10 YorumlaSakin verme boş ver böyle insanlara yardım edilmez sen iyi birisisin onlarsa bencil ve kötü kişiler ulaşacağı yerleri de yok et kullandırma kendini en doğrusunu yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılŞimdi burada anlamadığım şey, sevgilinmi iki ay içinde evlendi, yoksa Suriyeli kız mi sevgilinden ayrıldıktan sonra başkasıyla iki ayda evlendi. Yoksa Suriyeli ile eski sevgilin mi evlendi 🤔
00 Yorumla
+1 yılSizden başka borç alacak kimsesi yok mu ailesinden borç istesin, borç verseniz bile geri alacağınızı ümit etmiyorum, sıkı samimi bir dostluğunuz yok ki borç vereseniz vermemeniz çok uygun olur
00 YorumlaYardım daha önce seni kullanan birine edilmez!
Ona para verirsen yardım etmiş değil kendini kullandırmıs olursun!
Yardım iyi insanlara yapılır kötü insanlara değil!10 Yorumla
+1 yılYani küfür gerekmez Di ama ben asla eski sevgilimden borç istemem vermemekle iyi yapmışsın zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılHaketti ya boşverin şerefsizi 😂
- +1 yıl
Yalnız borç isteyecek yüzü nerden buldu çok merak ediyorum ben aç kalsamda eski kız arkadaşıma böyle şeyler yaşatıp birde borç istemek ne bileyim hiç bana göre değil
+1 yıl5 yılda nişan takıp düğün yapıyorlar. İyi kullanmış seni halen de kullanıyor bulmuş senin gibi salağı yoluyor
01 Yorumla
Soran+1 yıl5 yılda ben ona hiç para vermedim üstelik çoçuk bana 400-500 borç vermişti ki bir yemekti şuraydı buraydı hepsini kendi ödüyordu ben daha ona hiçbir yardımda bulunmamıştım
Affedersin ama beyninde sorun mu var? Kızlarla yemek için senden para istiyor. Tabiki de vermeyeceksin.
02 Yorumla
Soran+1 yılVermedim zaten
+1 yılSaçmalama. Tabii ki borç verme. Ailesi yok mu? Gitsin, onlardan istesin. Sen ne alakasın?
13 Yorumla
Soran+1 yılAnne baba ayrı anneyle 18-19 yaşına kadar görüştürmemişti babası sonra annesinş gördü bir hafta sonra öldü kadın baba kendine bakamıyor üvey anne çoçukları alıp gitmişti vs vs
Soran+1 yılBende zaten öyle düşündüm vermedim engelledim
- +1 yıl
En güzeli. Sana mı sordu borç yaparken?
+1 yılKoca bir HAYIR. Sakın verme. Gitsin başkasından bulsun sana ne
11 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten banane 😂
+1 yılBin tl dahi bulamayıp tek isteyeceği sen olamazsın. Tamamen bahane bu , böylesi erkek değil olsa olsa sünepedir!
10 Yorumla
+1 yılKüfüre gerek yok. Konuşmayacaksın bile ne yardımı?
20 YorumlaBorsaya yatırcaktır senin parandan para kazanmaya calisicaktir kazanirsa vermez sanada borcum var diye yalan soyleyebilir
00 Yorumla
+1 yılİyi niyetini kötüye kullanıyo karşındakiler insan değil bence sakın etme para felan verme engelle numaralarını
00 Yorumla
+1 yılSuriyeli kızla sevgili olup senden borç isteyip onu gezdirecektir ya da hediye alıp enayi parasıyla diyecek
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılYerine ve duruma göre yardım etmek iyidir. İyilik yap denize at balık bilmezse balık bilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama işte emin ol o kadar çok şey yaşattıki hiçbir zor günümde olmadı sadece bir ara ünv zorda kalmıştım o araya sevgiliydik yardım etmişti ona şey yaparak bir emin olamadım sormak istedim ama herkes doğruyu söyledi😂
Yani değer verdiğin ve parayı geri beklemeyeceğin biriyse ver
10 Yorumla
+1 yılTüm mal varlığını onun üstüne geçirmeliydin.
10 Yorumla
+1 yılBunca şey yazmamış bundan sonra niye para istemek yazıyor hiç mi utanmıyor ya ben bu kızdan sonra neler yaptım nasıl para isterim diyemiyor sen daha önceden para vermiş olmalısın ki yine istiyor hala seviyor musun bu çocuğu?
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce hiç vermedin hatta ünv zamanı o bana vermişti bende tekrar vermek istedim almamıştı işte istemesi beni çok şaşırttı ve çok gururlu bir insandı ben öyle biliyodum en azında 😂ay yok bacım ne sevmesi yüzünü şeytan görsün
Hayır bitti onunla herşeyin, bunu yapmayın ya öyle bir ayrıl ki kop ki ayrılık bile gurur duysun seninle.
20 Yorumlacanım yerine konulmak isteniliyorsan bekleme git borç ver
00 YorumlaSakın verme Biraz yüzü olsa zaten senden borç istemezdi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞunu iyice öğren acaba gerçekten istek mi yoksa ihtiyaç mı
00 Yorumla
+1 yılBir erkek kendine erkeğim diyorsa kadından borç almaz
00 Yorumla
+1 yılHiç anlayamadığım enteresan insan ilişkileri. Kocandan kardeşinden başka kimseye para pul verme
00 Yorumla
+1 yılİçinden geldiği gibi davranmissin işte bu neyin son pişmanlığı anlamıyorum ki
00 Yorumla
+1 yılBu tür polemiğe girmek bile saçma geliyor. Baştan engellemen gerekirdi
00 Yorumla
+1 yılAdam da nasil bir kisilik varmis ayip edep diye bir sey var
00 Yorumla
+1 yılver gıtsın vermezse süre verirsın ödeyemezse yataga atarsın 1000 tl lık :)
00 Yorumla
+1 yılDediklerin doğruysa haklısın tabi karşı taraf ne diyor dinlemek lazım yüzsüzlük var baya senin dedigine göre
10 YorumlaSenden istiyecek başkası yok muymuş
12 Yorumla
Soran+1 yılSadece bana sormuş öyle dedi bende afedersin ama işine gelince arıyorsun hemen gibisinden yazdım sonra hadi ordan git yazdım tamam yazmış
+1 yılPara vermeyi bırak günah bile verilmez.
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
+1 yılMilletin eski sevgilisi bile kızdan borç para isteyebiliyor ne saçma ve boş insan ilişkileri var gerçekten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle bırak borç harç vermeyi yolunu değiştir ne bu yüzsüzlük ve bence inan kurtulduğuna sevin hem yüzsüz hem arsız hem gurursuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO sana yardim etmis se zamaninda o yardimi Şu an sen istedigin paradan fazla olduysa edebilirsin belkide.. bilemedim
10 Yorumla
+1 yılTabiki yardım etme bitmiş bı ilişki sonuçta bağlar kopmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAltılı oynayacak.
Yeni sevgilisi ile yiyecek.
Geri asla ödemeyecek.
00 YorumlaSaçmalama tabi ki de hayır hem suriyelide daha çok para vardır djdj
30 YorumlaAranızda kötü olaylar yaşanmadıysa elbette yardım edilebilir tabi bu yardım seni zor durumda bırakmayacaksa
00 YorumlaEtmee ne arkadaaa ne sevgiliye hele sevgiliye hicc etmee hicc arkadaşı akrabası yok muu senden istiyir maalesef iyiliğini suistimal eder
00 YorumlaHikaye dizi gibi 😂 çok paran varsa bize ver başkan
01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki yok çalışarak kazanıyordum zaten bir haftadırda işsizim
+1 yılBen Vermezdim Askerde Bile Borç Vermedik Kime Güven Var ki Fakat Herkes Ne İsterse Onu Yapar...
00 Yorumla- Devamını Gör (119)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat