Fermuarlı yere 12 atalira, 20 tane çeyreği koymuştur (Allah bilir) banknot göstermiştir bize de. 5 Lira'sı bile hatalı basım çıkar, koleksiyoncular 25k Lira veriyorlardır o 5 Lira'ya.
Benim cuzdanimda para gözü yok. Para akarsu gibi sürekli geçiş yapıyor.. arada birkaç damlasını kullanıyoruz şu anda çok para var akşama 2-3 bin ya kalır ya kalmaz
Akış kontrolü sıkıntılı biraz. Az önce bankadan 14 lira mesaj geldi. Sadece 14 lira. O bankayı hemen hiç kullanmam bazen aksıyor karışıyor bayram öncesi birine 500 yerine 10500 EFT yaptim. Aslında 10 bin elden verdim 500 lira resmi hesaptan çıkması gerekiyordu. 10500 resmi hesaptan çıkış yaptım. Eğer banka takip etmese faturaları bile ödemeyi unutuyorum.
Su bile alsam karttan geçerim. Nakit taşımama sorunsalı.. ben de diyorum neden hiç param yokmuş gibi hissediyorum meğersem cüzdanım boş gezdiğim içinmiş..
Bu genel bir kıtlıktan kaynaklanmıyor coğrafi bir kaderden kaynaklaniyor. Sen ay sonu elektirk faturası ne gelir diye Yusuf Yusuf olurken yurt dışındaki insanlar yarın hangi arabayi alsak diye düşünüyor. Ülkenin halini kabul etmeyin sorgulayın daha iyisine sahip olmak insan olarak herkesin hakkı.
Ülke bazlı yorum yapmadım. Dünya bazlı yaptım. Ben kabul etsem de etmesem de sonuc aynı. Kendinş devlette bir yerlere atmazsan hep böyle olacak. O bile garanti degil.
Bu kafadan cikilmadigi sürece bu ülke degisemez. Devlette bir yere atsan bile bir arabayi alman yıllarını alacak buna sahip olmak bu kadar zor olmamalı. İnsan sorgulamak zorunda neden bunlara sahip olmak bu kadar zor diye. Aslında zor değil bizim gibi ülkelere zor dünyada en zor araba alan ülkeyiz ve bu türkiye devtinin gencllerine yaptığı bir ayıptır
Herhangi bir kafada degilim ben. Haklısın en iyisi olsa keske ama olmuyor. Seninle benimle olacak is degil ki. Bunu degistiremedegim İcin bşsey yapamıyorum. Sadece düzenli gelirim olsun isimi görecek araba ve kalıcak yerim olsun okey. Diger seyler zaten lüks
Senle benle elbette oluyor ama türk insanının kafasına öyle bir islenmis ki asla değişilmez saniliyor. Normal bir ülkede işler kötü gittiğinde anında seçim olur yönetici değişir normal olan da budur. Ve bana iyisi yok mevcut hükümet kötünün iyisi falan deme. 80 milyonluk ülkede illaki diplomali yönetecek çok iyi kişiler vardır.
Vardır da laf var icraat yok. Bizim ülkemizin basına kim gecerse gecsin senin araba alıp almaman ya da paran olup olmaması umrunda olmayacak. Ben bu ülkeyi kalkındıracak güzel isler yapacak siyasi bir kisilik göremiyorum acıksası
Çünkü hepsi yaşlı. Yaşlı insanlar ülkeyi yönetiyor. Artık yönetim dahil çoğu şeyin genclesmesi lazım. Yaşlılar devrim olarak çok geride kaldılar kafa olarak.
Gencler de cok uçuk bence tecrübesiz. Orta yaslı siyaseti iyi arastıran iyi yerlerde okumuş ülkeyi kalkındıracak a dan z ye her kesimi düsüncek birileri lazım
Hmm yakınmışız kankii. Kanka sen çok zayıfsın ya bu kadar stres yapma sağlık iş hayatın olacağına sağlıklı işsiz hayatın olsun başka iş bulursun illaki