Düğün, kira, o bu şu... yakın zamanda evlenenler iyi bilir. Şu zamanda evlenmek en az kaça patlar?

Düğün, kira, o bu şu... yakın zamanda evlenenler iyi bilir. Şu zamanda evlenmek en az kaça patlar?

Göze batmayan küçük parçalar hesaplanıp toplanıldığında baya masraf çıkıyor yani tam anlamıyla şu söz kelepçesi denilen altın mereti filanda hesaplarsan sözde altın nişanda altın düğünde altın nikahta altın derken büyük ev eşyaları vs. 500.000 lira tutar. Eviniz yoksa zaten hapı yuttunuz demektir.
Ne yapsam siyasi gücümü kullanıp düğünleri yasaklatsam mı acaba millet bir yüzükle nikahını yapsın evlensin. Ortalama kaliteli eşyalar üzerindende 150.000 lirayada 2 artı 1 ev iğneden ipliğe doldurulur.
Ekonomi zaten zor vaziyette buda iyi bahane olur nişan düğün yasaklatmaya isteme artı nikahla bu iş biter
Bence takısız olarak sadece mobilya ve eşyalar min 100 bşn TL tutar. Altını ve diğer bohçasını sayarsak baya masraf ediyor. Kira, gelinlik düğün salonu derken 300-400lük oluyorsun. Ha tabi aklı olan düğün yapmak yerine nikah yapar. Abartılı gelinlik yerine daha sade ve uygun şeyler alabilir. 20 bin TL gelinlik kiralamaya vermez, salona 30 bin düğün için verilmez. Mobilya içinde çok para verilmez
Böyle konuşanların çoğu iş icraate gelince ailem istiyor diyerekten aslında kendi pahallı isteklerini yaptırmaya çalışıyorlar
@DreamGhosters valla ben gelinliğimi ünlü bür gelinlikçiden taşındığı için 2021 yılında 2.500 TL ye sarın aldım. Aynı gelinliği millet 10 bin TL’ye kiraladı benden sonra. Kınalığımı ikinci el olarak aldım 500 TL ye. Mobilyayı eşim seçti, en kalitelisini alalım boşa para vermeyelim dedi. Halı alırken en uygununu aldım. Düğün salonu tutmayalım nikah yapalım dedim ama babası illa tuttu ben düğün yapıcam dedi. Benim ailem ne altınlar konusunda nede eşyalar konusunda baskı yapmadı. Evlendikten sonra kayınbabam hiç bir halta para vermediği gibi düğün takısını bizden habersiz almış. Eşimle 1 senedir borç ödüyoruz ve bende gece gündüz çalışıyorum. Yani herkes senin dediğin gibi olmuyor. Ama gel gelelim benim gibi iyi davranan insanlarında kıymeti olmuyor
İstisnalar kaideyi bozmazmış. Niyetiniz birbiriniz olduğu için ALLAH yardımcınız olsun.
@DreamGhosters Amin sağolasın
Hadi düğün yapmasan, nişanı evde yapsan, sadece kıyafete, kuaföre versen parayı en azından evlenme kısmının masrafı az olur. Ama ev dayama döşemeydi kiraydı vs vs en az 100.000 yani bu evin mobilyaları falan fistan hatta 200.000 de olabilir.
Evliliğe hazırım ve istiyorum.
Ancak ele para yedirecek değilim. Sade nikah töreni, birkaç gerekli harcama, tamam.
Kadınlar şunu da istiyorum, bunu da istiyorum diyerek b@kunu çıkarıyor. Burada naif olduklarına bakmayın, evlilik yoluna girince naiflik canavarlığa dönüşüyor. Çevrenin gazına gelip erkeği soyup soğana çevirmek istiyor Allah'ın kütükleri.
Cevap
36Cevap
En az 100 bin
Kardeşim evlendi bu pazar çoğu şeyi yılbaşından önce almışız iyi ki 2-3 katı daha fazlası şimdi herşey… o halde bile nerdeyse 200-300 kadar gözden çıkarmak lazımdı tabi istenilen şey ve beklentiye göre de artıp azalır… ama şimdi her şey çok daha zor ve ağır sanırım en güzeli nikah artık…
Allahtan pandemi de evlendik 😂😂 ev alma gibi bir düşüncemiz yoktu düğün yapmayı planlıyorduk. Araya pandemi girdi bize deli cesareti geldi ev bakmaya başladık. İstediğimiz beğendiğimiz evimiz oldu. Sadece çekim yaptırdık hatıra olsun diye o kadar.
En iyisi ve doğrusu bu zaten 👍
tuik hesaplarsa 10 bin
reis hesaplarsa 3 bin
iktidar vekilleri hesaplarsa reis ne derse o
gercekde ise evlenceklere kolayliklar dilerim :)
Kız tarafı insanflı ise 200 bin, değilse 400 bini bulur. Kimisi belirli bir miktar altına razıyken, kimisi dünyaları istiyor. Neler duydum, neler gördüm 😒
60 kilo altın isteyen Trabzonlu aile hangi gezegende hangi galakside yaşıyorlardır sence
Bugün yine düğüne gidiyorum sorayım. Şu zamanda ile 2 hafta sonra arasında bir 30-40 bin fark ediyor.
Tam bir ev kurmak için 75-100 beyez eşya 100 mobilya 20 mutfak 100 civarında düğün. Eğer kız evi ille 5 bilezik diyorsa ilaveten 150
Yakında zamanda evlenen biri olarak söylüyorum en az 150.000-200.000 TL bir gideri gözden çıkarmak gerekiyor.
Bu devirde evlenilmez, kizlar bar WC lerde sevişip sonra kızlık zarını diktiriyorlar sonra bi enayiye varıyorlar beyler akıllı olun enayi olmayın evlenmeyin
Haftaya abimin düğünü var biz şu an 400bine doğru gidiyoruz..
Normalinden fazlaya kaçmışsonız o sizin tercihiniz minimuma gidilse okadar tutmaz
Mobilyalar orta kalitede alındı, İstikbal’den aldılar her şeyi. Keza beyaz eşya da öyle, hepsi Beko’dan alındı.
Takı olarak 20 gramdan 5 bilezik ve bir tane zincirli beşi bir yerde yapıldı.
Gelinlik 12-13 bin tuttu, halıları ve perdeleri toplam 17bin tuttu.
Bunlar haricinde bir şey alınmadı ama ekonomi bu durumda.
Düğünleri de nikah ve yemekten oluşuyor ve bu da 50bin civarı.
Totalde 400bine gidiyor işte. Bir de kına için kuruyemiş gibi böyle küçük şeyler var 3-4 bin lira olan ama toplandığında fazla olan.
Her şey en iyisinden olmamasına ve takı anormal fazla olmamasına rağmen durum bu..
içine aylık 2 binden 1 senelik kira da dahil bu arada.
Tercih mi? Evet öyle ama tek tarafın tercihine kalmıyor bazı şeyler..
Eğer ev varsa 100 bin falan tabi bu kimle evlendiğinize bağlı sizi banka olarak gören biri kullanır
En az 300 bin TL ye ev eşyaları düğün masrafları derkn artabilir bile fiyat
Gereksiz şeyler para vermese millet hem para yok derler hemde tek gecelik zevk için düğün yaparlar
Bu mantıkla düşünülürse boş yere para gider borç harç girip kredi çekip düğüne para veriliyor evleniyorsun borçları ödücem derken evde ne huzur kalıyor ne bir şey
Ev alındıysa 1 milyon
Düğün salonu 30 milyar
Evi düşmek 300 milyar
Düğün davetiyesi kılık kıyafet 50 milyar
1.380.000 TL ile kapatılabilir daha başka masraf da çıkabilir tâbi
Kanka ev fiyatları 1 milyonsa eğer nereden baksan 1milyon 500 bin lira gider
Kirada oturabilşrsin satı almak gerekmiyo
@ibrahimfurkan34 3 bin lira kira verebilecekse eğer versin.
Herkesin bütçesine göre değişir kimisine 200 bin kimisine 2 milyon yetmez
Evlenecekler kisilerin kafa yapilarina ve mutluluk anlayislarina bagli olarak degisir.
Bir çamaşır makinesi (Miele) 35.000 TL olmuş.
Düşünün artık.
Kafanı kullanırsan yenge de senden yana olursa, nikah, elbise yüzük bu kadar
Düğün yapmam şu zamanda sevdiğimle evlenecek olsam balayı ya da ev eşyalarına harcarım o parayı
sadece ev asyalari taki filan haris oturcaginiz ev orta duzey derseniz 135 bin tl
Tamı tamına 743 bn 75 kuruş Türk lirası üşenmedim hesapladım senin için değerimi bil…
Fazla hesaplamısım benşm abimin bu ay sonu evleniyor her şey hazır hiçte bu bahsettigin rakama yaklaşmadı bile 200 e de dizersin 2 milyonada
Yakın araladasım evlendi altınlar ev tadilat mobilya dügün her sey full içinde 400-500 bin
Minimum 100.000 bin ondada sadece ev esyalari ve nikahla
Ev esyalari derkende tabak canak icinde degil sadece beyaz esya ve yatak 8dasi oturma odasi flan
Evlilik bile pahalı valla bilmiyorum nasıl evlenecek 🙄
Çoka patlar😂Ev almayı falan saymıyorum bile en kotu ev bile aşırı pahalı şu an
Değişir ama iktisatlı olursanız 200.000 TL ile çözülebilir.
Çok fazla tutacağı kesin. Allah herkese yardım etsin.
Hesaplamak bile gelmiyor içimizden. En iyisi evlenmemek sanırım.🙂
Ortalama 500.000 TL. Kızlar çok istiyor malum. Altın kaplama ya önlerindeki
En mantıklısı kaçmak 🤪
Ya öyle deme ben evlenince nolucak
Düğün yapmak zorundaymışsınız gibi bi algı yerleştirildi insanlara yapma rahat evlen
@ibrahimfurkan34 ailem nah rahat evlen der
Senmi evleniyon ailenmi kararları senmi veriyorsu ailenmi kararları onlar vericekse evlenme işinide onlar yapsın
@ibrahimfurkan34 maalesef her aile böyle burada
İkiliye bağlı düğün yapmassanndüğün masrafın olmaz
Hayal bile edemiyorum ya
Dugun yapmayin cocuklar
En mantıklısı bir gecelik zevk için borç harç kredi çekiyorlar o borçları düşünmekten evde ne huzur kalıyor ne bir şey
@ibrahimfurkan34 aynen oyle. Zevk de ne zevk. Teyzeler gelir dedikodu yapar. Miluonlari doyuracak yemekler cope gider. Yok bicaklar ters yone bakiyor yok sandalye yanlis renkte bilmem ne
Bir gun evlenirsem insallah mustakbel kocam benimle ayni dusuncededir
300 bine mal olur fazlası olur eksiği olmaz
Kafadan 1 milyon
Kafadan hesapladıgın belli ay sonu abim evlenicek her şey hazır 200 falan yok bile okadar
@ibrahimfurkan34 Herşeyin en kötüsünü alırsan normal
Kötü bir şey aldıgımz yok sen fazla abartmıssın 1 milyonluk ev masrafı cıkartırmısım bana
@ibrahimfurkan34 Kötü değil zaten çöp almışsınız 200 normal 80 bin tl ye koltuk takımı anca yapıyorlar
Aynen
80 bine hangi koltuk takımını alıyon ben seni anlamadım oturdugun koltuk takımını bekliyorum koltuk takımları 20-25 bin lira
@ibrahimfurkan34 20 bin e alacağım koktuk takımı düğün paketi olur 3 gün sonra elinde kalır
80 binlik oturdugun koltugun linkini bekliyorum
Valla parasını geç de geçinen kadın Yok adam yok
Doğuluysan 700 bin belki yeter.
Yurt dışından gelin almak daha ucuz düşün
Evlenmeyin bence çok masraf
Şimdiden 3 milyonu gözden cikar😅
Minimum 200.000k
En az 100 bini gözden çıkarmak gerekiyor
Orta halli 100-150 bjn
En az 300 bin tl lazım her şey dahil için de
Ort 500 K ile 1M gözden çıkartmak lazım
Hiç ilgimi çekmiyor bilmiyorum
Boş paralar harcarsan, harcamana göre...
Yüz bin falan
500 tl
1 milyon
en az 200k
Kou mu ora
En az 1 milyon
100 bin
En az 75 bin
Ev falsn dösiyeceksen en az 400 500 e patlar
Yok öyle bir şey nerden cıkardın herşeyin en oahalısını alırsan anca öyle olur 150-200 e yaprsın
En az 100.000
300 falan heralde
1-2 milyon
2682373738 TL falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?