Kız arkadaşımın durumu iyi çalışıyor, Ben çalışmıyorum ondan sadece borç istedim denemek için tepkisini merak ettim paraya ihtiyacım olduğundan değil, beni sevdiğini değer verdiğini düşünüyorum farklı şehirdeyiz onun için hatta süpriz yapıp yanına gidecektim borç meselesini bir anda allah söyletti ihtiyacım olduğu için değil , ama kız arkadaşımın cevabı beni şaşırttı veremem dedi hatta eski erkek arkadaşıma da verdim sonra ayrıldık falan borç için benimle konuşmak istedi falan dedi, tepki gösterdim banane eski erkek arkadaşından borcunu vermiş vermemiş mantıklı düşünen olgun biri banane dedim, ben sadece benim için ne kadar yardımcı olabilirsin onu bilmek istedim. Sen şunu bile diyemedin elimden geldiğince yardımcı olurum sana diyemedi. İlişkimizden çok mutlu olduğunu söyleyen ve sürekli yanımda olmamı isteyen kişi bunu söylemesi çok şaşırttı. Siz ne düşünürsünüz
Açıkçası erkeksin ve ayaklarının üstünde durmalısın. Yanlış anlama bu benim düşüncem. Şaka dahi olsa uygun değil. Yani belki bu konuda ciddi manada sorun yaşamıştır ve bunu söylemesi gayet normal olabilir. Yani senin tepkisini ölçme kıstasın yanlış. Ayrıca her insanın hassas olduğu noktalar vardır.
Ama asıl konuya dönecek olursak ben eski sevdiğim insana çok şey yaptım elimden geldiğince destek oldum. Hatta şu an bile bir ilişkim olmadığı halde karşılık beklemeden destek oluyorum ufak tefek işleri de olsa yanında oluyorum. Ha ne kadar olmuştur ona harcamam toplasan 10 bin tl kadardır. Bununda peşinde değilim. Yani insan sevdiği için yapar. Sıkışsam da istemem.
Yani sonuç olarak sevgini bununla ölçme derim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu biraz hassas bi konu, bu aranızdaki yaşanmışlıklara, karşılıklı güvene, aranızdaki bağa, birbirinize karşı olan saygınlığınıza, para miktarına ve isteme üslubuna bağlı olarak değişir. Onun dışında kadınlar biraz garanticidir her konuda. Eğer senin istediğin borç parayı 100% zamanında geri alacağına gözü kapalı emin olan her kadın o parayı verir.
Mesela geçen hafta, 1 sene önce ayrıldığımız eski kız arkadaşımı arayıp, 2000₺ ateşlesene deyip kapattım. 3 dk içinde geldi. Ama tabiki bu konuma ve duruma gelmek için 4 sene boyunca onun güvenini kazanmakla geçti. 2 ay beraber olduğum birinden bu şekilde istemezdim.
20 Yorumla
+1 yılBen zamanında utana sıkıla 150 lira istedim. Verdi. Sene 2017-18 falandı. Ama ondan sonra restoralarda yemek ısmarladım hedşyeler aldım falan. Gitti başkası ile evlendi. Bana hep derdi ki, sende bir sürü hesap ödedin bana borcun falan yok. Evlenmiş olduğu halde 150 lirayı 1350 lira olarak geri verdim. Şaşırdı aradı beni. Ne parası bu diye. Dedim 150 size sana olan borcum. Kalanları da benden düğün hediyesi giy kendine bi çeyre altın al. Geri iade etmek istedi ama kabul etmedim. Ne kadar doğru ne kadar yanlış yapyım bilmiyorum. Kızlar bunun için daha mantıklı yorum yapabilirler
04 Yorumla- +1 yıl
Evlendikten sonra kıza ulaşman çok yanlış kocasının yerine koy kendini sen ister miydin evleneceğin kızın eski sevgilisi borç için tekrar eşine ulaşmasını
- +1 yıl
Değerli arkadaşım, kimseye borçlu kalmak istemem. Tabii ki eski sevgilisinin karıma ulaşmasını istemem. Rahatsız etmesini istemem ama bu farklı bi konu. Onu ne aradım ne mesaj attım ne rahatsız ettim. Borcumu ödedim. Sonrasında o aradı beni
- +1 yıl
Mesaj atmadın aramadın ama onu aramaya mecbur ettin bence çok yanlış bir durum senin başına gelmesini istemiyorsan başkasına da yapmaman gerekirdi değerli arkadaşım ayrıca zaten fazlasıyla borcumu ödedim demiştin zaten yani eğer şu an herhangi bir yerden birbirinize ulaşma şansınız varsa bütün o yolları kesmeni kapatmanı öneririm eski sevgiliden asla ve kat'a sıradan bir arkadaş bile olunmaz 40 yılda bir kez bile mesaj dahi atılmaz eğer bir taraf dahi evlenmiş ise. benim fikrim bu yönde empati kurarak yazdım bunları sizede tavsiye ederim asla yanlış anlamayın beni lütfen kötü birisiniz falan demiyorum çok temiz kalpli olduğunuzu düşünüyorum ayrıca başkalarıda bu yorumu görürse faydalanır diye düşündüm
- +1 yıl
Estağfirullah. Yanlış anlaşılacak bi durum yok. Aksine teşekkür ediyorum. Ben, beni eleştiren insanları severim. Eleştirilerin için de teşekkür ederim. Aslında şu an farklı bi durum var. O da uzun hikaye. Onu da kadın gözüyle degerlensirseniz çok makbule geçer benim için
Bazı insanların prensibi, tarzı bu olabilir. Bunu kesin sana değer vermiyor diyerek yorumlamak çok doğru olmaz. Ha tam tersi olup sana çok değer vermemesi de olabilir. Ama diyosun ki süreklı yanında olmamı istiyor v. b. sana değer verip bu konularda prensip sahibi bir insan olma ihtimali yüksek. Ergence bu duruma öfkelenip ilişkine zarar verme bu prensibine saygı duy unut gitsin konuyu takılma yani.
130 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Aynı durumu ben yaşadım. Aramızda maddi fark vardı. İlişkiye başlamadan önce bunu çok vurguladım. Aramızda ciddi maddiyat farkı bu sorun olmasın diye o kadar da uyarmama rağmen sorun olmayacağını ben seni sevdiğim için birlikte olmak istiyorum dedi. Bende tamam dedim.
İlişikliye başlamadan önce borçlarımın olduğu söyledim. Ama kendisinden hiç bir zaman borç para istemedim. Borçlarımı rahatlıkla ödeyebiliyordum.
Bir noktada borçlarımı kapatmak istedim. Bunun için toplu bir paraya ihtiyacım vardır. Kız arkadaşımdan istedim. Bir yıl sonra parayı toplu olarak vereceğimi söyledim. Borcumu kapattıktan sonra elime geçen paraları biriktirip ödeyebileceğimi söyledim.Maalesef parayı vermedi. Hatta üstüne beni suçladı. Bir erkek olarak bende para istemeye utanmıyor musun dedi. Ben kadın başıma çalışıp sana para mı yedireceğim demez mi?
Kendimi çok kötü hissettim. Ama bunu 3 ay içinde bütün borcumu ödedim. Sonrada kendisini terk ettim. Dedim ki;
Seninle maddi farklar var. Senin için bu fark büyük bir sorun. Her ne kadar en başında sorun olmayacağını söylediysen de gördüğün gibi sorun oldu. Aynı durumda sen olsan olsan ben sana parayı sana verir geri de istemezdim. Ama sen bana borç para vermeyi bile çok gördün. Para gibi kirli bir nesneyi aramıza soktun. Paranın kirlettiği bu sevgiyi ve aşkı istemiyorum. Elveda.
111 Yorumla- +1 yıl
Bence vermek zorunda değildi. Maddi durum farkının yol açtığı bir sorun olarak görmedim ben bitiş nedenini. Kız sorun etmemiş bunu, bu şekilde kabul etmiş, ama borcunu ödemene yardım etmesi gerektiği sonucu nerden çıkıyor burdan? Evli değilsiniz nişanlı değilsiniz. Dünyanın bin türlü hali var.
Ayrılmak için 3 ay borcunu ödemeyi bekleyip sonra ayrılmam da ilginç geldi. Kafana koymuşsun madem o an ayrılmalıydin... - +1 yıl
İfade ediş biçimi seni kırmış ama sanırım... O konuda bir şey diyemem
- +1 yıl
@UcanMorBalon O anda bitirdim. Sadece kendisine söylemedim. 3 ay boyunca her hangi bir şekilde buluşmadım ve konuşmadım. Evet benimle borç vermek zorunda değil, bende ona zamanımı harcamak zorunda değilim.
Borç verme meselesi değil bu, yardımlaşma. Borcum bankaya olan kredi borcumdu ve faiz ödemek istemiyordum. Yoksa gelirim borcumu ödemeye yetiyordu. Bana yardımcı olmasını beklerdim. Yardımcı olmayı bir kenara bırak, üzerine bir ton laf yedim.
Dünyanın bin bir türlü hali var diyorsa o zamanda arada güven de yok. Güveni olmadığı bir ilişkiyi devam etmeye gerek yok.
Benim param olsa ve onun borcu olsa hiç düşünmeden veririm. Hem borç olarak değil, yardım olarak. Çünkü ilişkiler bunu gerektirir. Şunu diyebilir, ben sevgilime maddi yardım etmem, saygı duyarım. O zaman maddi durumu senden düşük biriyle bir ilişkiye başlamayacaksın.
Bana iyi bir ders oldu. O günden sonra hiç bir kıza bırak yemek ısmarlamayı su bile ısmarlamıyorum. Herkes kendi yediğini içtiğini ödesin değil mi?
- +1 yıl
@afrodit04. Borcum var diyemezdi çünkü borcu olmadığı ve istediğim borcu bana verebilecek durumu olduğunu biliyorum. Kaldı ki bana bütün borucumu ödeyecek kadar borç vermesine de gerek yoktu. Şu kadarlık kısmına yardımcı olabilirim demesi beklerdim.
Ayrıca bu; erkek kadın meselesi değil. İnsan yardıma olan en yakındaki arkadaşına yardım etmesi lazım. Bunun için sevgili olmasına gerek yok. İnsanlar vicdanlarını tatmin etmek için yardım derneklerine yardım etmesini biliyorlar. Lakin burnunun ucundaki insanları görmezden geliyorlar. Bırakın yardım etmeyi borç vermeyi zulüm görüyorlar kendilerine.
Kimse tüm servetini versin demiyorum. Lakin herkesin kendini sıkıntıya düşürmeden yardım etmeli. Tabii ki bunu suiistimal ettirmeden. Kendini kullandırmadan ve kimseyi kullanmadan yapmalı bunu.
Paralarını servet avcılarına kaptıran kadınların haberlerini televizyonlarda görüyoruz. Servet avcılarına gelince keseyi açanlar, yardıma ihtiyacı olanlara kapıyı yüzlerine kapatıyorlar.
- +1 yıl
Evet yardım etmeli ben evleneceğim kişiye de yardım ederim sen haklısın başta soylemissin durumum yok diye oda sevmiş sende ard niyet görmemiş tamam demis sonra böyle sözleri çok ağır söylemis..
Benim fikrime gelince şöyle bişi var devrimiz çok kotu insanlarda çok büyük güven problemi olustu diyosun ya servet avcilari var gerçektende öyle kimin ne olduğunu bilmediğimden evlenene kadar böyle bir mesafeyi koymak bu yüzden isterdim açıkçası herkesin fikri kendine...
- +1 yıl
@afrodit04 Servet avcılar sadece evlenene kadar değil, evlendikten sonra da çıkabiliyor. O yüzden Allah önce hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bunun yolu da önce kendimizin hayırlı olması gerekiyor.
Tabii ki; evlenene kadar belli bir mesafeye çok katılmıyorum. Evliliğe kadar mesafeli davrandığım birine evlendikten sonra ne olacak da güveneceğim ki. Beni kandıracaksa da evlenmeden kandırsın da iş işten geçmeden ne olduğunu öğreneyim. Tabii bunu öğreneceğim diye tüm servetimi vereceğim anlamına gelmiyor. Bunun ayarını çok iyi yapmak gerekiyor.
+1 yılBence kız arkadaşın gayet mantıklı davranmış. Ben de 2 defa güya sevdiğim insanlar tarafından dolandırıldım ve meblağlar da bana göre yüksekti. Sonra o parayı geri alabilmek için bir sürü yasal prosedür izlemek gerekiyor. Param gelecek mi diye girdiğin stres de cabası. Kız hatalarından ders almış ve kendine bir kural koymuş. Ayrıca bir erkeğin ailesi akrabası eşi dostu varken yani bu durumu erkek meclisinde halledebilecekken bir kadından para istemesi bence çok aşağılık bir hareket. Kızın parası var diye sana yedirmek zorunda değil herkes alın teriyle kazanıyor. Eğer sırf sana para vermedi diye ayrılacaksan da sen bu kızı değil kızın parasını seviyorsun. 🌸
59 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle bence erkeklerin kızdan borç para istemedi çok onursuzsca gitsin abisinden arkadaşından babasından istesin.
- +1 yıl
Son cümleniz hakkında katılmıyorum cinsiyetçi bir yorum yapmışsınız bence , erkek şunu yapamaz bunu yapamaz , kız şunu yapamaz bunu yapamaz saçma şeyler. Kızın para konusunda güvenmemesi haklı daha önceden yaşayıp ders çıkarmış o konudan ama bir kız nasıl bir erkekten para isteyebiliyorsa erkeğin de isteme hakkı vardır bence.
- +1 yıl
Hangi kız erkekten para istiyor ya. Ben hiçbir zaman bir erkeğe bana para verir misin şu y al demedim. Hiçbir erkek de bana diyemez.
- +1 yıl
Derim defol git başkası alsın. İnsanlar çok yüzsüz. Ben kadın olmama rağmen ve onlar daha çok kazanıyor ben işsiz ya da öğrenci oluyorum ona rağmen istemiyorsam o hiç isteyemez.
- +1 yıl
Bi de bu dilenci para avcısı erkek çok üredi artık. Midem bulanıyor.
- +1 yıl
Hem bedava sevgili olcaz seks yapmaz bi de üstüne heriflere para vercez. Yok artık ya iyice kanka şişti.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine ben de hiç bir kıza demedim bir kızın da benden istemesi şüphe uyandırır ben de durumu iyi olmasına rağmen. Ben de öğrenciyim kazanıyorum hiç öyle düşünün. Para avcısı kızlarda var ama cinsiyetle ilgili değil de karakterle ilgili biraz.
- +1 yıl
Benim karşıma da arkadaş olarak böyle kız çıktı ama daha çok erkek tanıdım böyle. Kız daha az tanıdım gördüm. Ayrıca çevremdeki ilişkilerde de erkeğin parasını yiyen kadın yok hep tamtersi evlilik ve sevgililikler var. Erkekler kasımlara borçlu. Bu da midemi bulandırıyor benim.
+1 yılEskilerden çektiklerini, yeni ilişkisine yansıtması hiç hoş olmamış. Belki de ona güven veren biri değilsin. Başka şeyler için seninle birlikte olabilir.
- Mesela senin ona olan ilgini seviyordur ama sana güvenmiyordur.
Borç kısmına gelecek olursak. Durumun ne kadar kötü olursa olsun. Hiçbir kız arkadaşından borç para isteme. Ben bugüne kadar babam hariç kimseden borç para almadım, almam da. Bir başkasından almak neyse de (yine doğru değil) hayatına aldığın insanlardan borç istemek, ister istemez seni onların gözünde zayıf bir konuma getirecektir. Kadınlar gücü sever. Güçlü kal.
10 Yorumla
+1 yılKusura bakma ama kız arkadaşının tavrını yerinde buluyorum. Ben belki onun kadar açık olamaz uzaklaşmayı seçerdim. Olgun ve net davranmış. Arkadaştan bile istenen borca karşıyım ben. Ayağını yorganına göre uzatmalı karşındakini zor durumda bırakacak isteklerde bulunmamalı insan.
62 Yorumla- +1 yıl
Hayır birde adam kendini haklı görüyor çok komik. Yok deneme amaçlı sormuşta kız deneme tahtası mı hayret bişey
- +1 yıl
Kıza da üzüldüm hep bu tarz erkekler denk gelmiş.
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek arkadaşım da benden dövizim vardı onu bozdurmak istedi borç olarak, bozdurdum verdim lakin dün başka bir arkadaşı para istedi tak diye para attı. Beni mi dolandırıyor bilmiyorum. Maaş günü geldiğinde borcunu vermezse ayrılmayı düşünüyorum. Mesele para vermek değil mesele güven yitirmemek. Ben çok ama çok zor durumda kalmadığım sürece kimseden borç istemem. İnsanlardan rahatça zor durumda kalmadigi halde borç alan insanlar benim gözümde iyi görünmez. Bakalım ne olacak zamanla göreceğiz.
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@sfdgghjj arkadaşım da aynısını dedi 😣
Cevap sahibi+1 yıl@sfdgghjj haklısın bana da çok ters geliyor çalışan bir erkeğin çalışmayan kız arkadaşından para istemesi. Aslında gizli kullanıcı olduğum için açıkça itiraf edebilirim, bir şeyler yaşadık bir bakıma ona mecbur hissediyorum kendimi.
Cevap sahibi+1 yıl@sfdgghjj haklısın çok sağol ❤️
Verdim ve karşılığında nankörlükten başka bı şey görmedim. Ben kız halimle isteyemezken erkek adamsa sevdiğinden borç istemesin. Vermedi diye de böyle muamele edemezsin. Git anan babandan iste. Gücün kıza mi yetiyor? Sana borç verebilecek kimsen yoksa demek ki güvenilir bı adam değilsin. Etraf haysiyetsiz adam dolu olunca kusura bakma kimseye güvenemiyoruz. Uzatma bu konuyu bence olan ilişkinize olur.
30 Yorumlaİlişkinizin boyutuna bağlı. Çok yakınsanız ve güveniyorsanız verirsiniz. Ben nişanlıyken 100k para ihtiyacım vardı sağlık durumu nedeniyle, o da hiç düşünmeden verdi sağolsun.
Lakin eski erkek arkadaştan bahsetmesi falan sana güvenmediğini net bir şekilde gösteriyor bence.
10 YorumlaBuradaki birçok kadın istenmez demiş siz sevgilinizle tatile giderken, yemek yerken masaya yapışıp hesabı ödetmesini biliyorsunuz. Bilakis olsa sen cebinden çıkarır verirdin! biri seninle birşeyi paylaşmıyorsa seni yarı yoldada bırakır senin a. Koyarda bunu yaz bir kenara
21 Yorumla- +1 yıl
İşte mal erkekler de böyle düşünüyor ağa. Adam yaslansa yardım etmeyecek mi o karı? Etmez abi imkansız, altı üstü bir borç vermeyen asla yakalandığında bakmaz. Ya da düştüğünde, her şey olabilir sakat kalabilir veya parasını kaybeder, hastalanır. Her bok olur, biz tanrı miyiz? Bu kasr kızlar tanrı istiyor mk.
Bana göre bir erkeğin paraya ihtiyacı varsa, ilk önceliği ailesi akrabası dost veya arkadaşı olmalı..
Kız arkadaştan borç istenmez..
Bu kızın gözünde o erkeğin karizmasını yerle bir eder..
Çünkü kizlar güçlü erkekleri severler..
Kızdan borç isteyen aciz bir erkekten hiç bir kız hoşlanmaz..
Gururlu bir erkek zaten, gider kendi arkadaş çevresinden borç ister.. gidipte bir kızdan borç isteyecek kadar kendini aciz duruma düşermez..11 YorumlaÖfkeyle hareket etme mesafe koy. Ama verilen değerleri hiçe sayma. Gerçekten ihtiyacınız olduğunda isteyin bakalım ne diyebilicek. Şahsen bir erkek benden istese veririm borç ama bende vasfı da kalmaz. Prensipler böyledir.. mesela senin istemen değil onun seni anlamadı lazım sen söylemeden. Bu bir kız içinde geçerli. Yinede bilemiyorum.
10 Yorumla
+1 yılHaklı. O parayı alıp alıp vermeyen o kadar çok erkek var ki.
Aynı şekilde aile dururken bence bir kız da istememeli sevgiliden para. Siz erkekler, de lafını yapıyorsunuz. Ne gerek var boşuna kafanı ağrıtmaya?
Ayrıca çok saçma. Parayla mı değerli oluyorsun?
10 Yorumlaİlişki içerisine "para" girince tad kaçıran şeyler yaşanabilir. Kız vermemekle ve bu konudaki rahatsızlığını söylemekte sonuna kadar haklı. Elbetteki birlikte bir şey yapıldığında o an kimde para varsa ödemeli ama kendi harcaman için sevgilinden borç istemen hiç mantıklı değil.
20 Yorumlakızın belki eski sevgilisinden kalan travması vardır. ben 3 senelik erkek arkadaşım vardı aşırı seviyodum kör olmuştum resmen. aynı dediğin gibi ben çalışıyodum o çalışmıuordu sorunları vaedı para istedi verdim tekrar istedi istedi verdim yeri geldi 1-2 hafta 10-20 tl ile dolaştım o iyi olsun diye. toplam borcu 500 tl oldu ama vermedi işe girmesine rağmen. tekrar istedi borç benimde yok maalesef dedim vermedim. bi kere istedim veeicem dedi vermedi ssorunlar çıktı ayrıldım kendisinden. geçen gün en yakın kuzenim ile sevgili olduklarını yakaladım onu o kadar sevmeme rağmen onun için bisürü fedakarlık (sadece maddiyat açısından değil) yaptım ama o bana kaşar dedi ve engelledi kuzenimle nasıl bile bile olabilirsin dediğimde. oyüzden bir daha sevgilim olsa asla ama asla borç vermem bundan sonra kimseye.
01 Yorumla- +1 yıl
Tam bi orspp ççğmyş böylesini varya ben...
+1 yılBenimki istiyor ben de verebiliyorsam veriyorum. Benim ihtiyacım olunca o da bana veriyor. Bunlar olmayacaksa zaten sevgili olmanın ne anlamı var? Ha 2 günlük sevgiliden istenmez orası ayrı ama arada güven ve samimiyet oluştuktan sonra bunlar mesele olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılVersin canımsın lıya bak. Para bile istememişsin. Borç istemişsin. Resmen saçmalık. Verdiği cevaba bak. Durumu da iyiymiş bir de. Kardeşim bırak o kızdan sana hayır gelmez. Terket onu. Eski erkek arkadaşından bahsetmiş bir de. Ne kadar çirkin sözler bunlar. Beğenmedim hiç. Kezbana benziyor. Ben olsam ağzının payını vermiştim ona.
00 Yorumla
+1 yılBenim borç ihtiyacım olsa bile kız arkadaşımdan istemezdim. Her insan bizim tüm isteklerimizi karşılamayabilir. Benden borç para istese vermem. Piyasada o kadar dolandırıcı var ki potansiyel olarak onu da dolandırıcı olarak görürüm. Bizim insanlarda şu sorun var: Geçmişte ne yaşadıysa gelecekteki insan da ona aynısını yapacak hissine kapılıyor. Doğal olarak ben de öyleyim.
00 Yorumla
+1 yılİstenmez. eski erkek arkadaşım da istemişti ihtiyacı olduğundan dolayı değil beni denemek için istediğini biliyordum ve vermedim "git çalış kazan benim elime mi bakıyorsun" diye söylenmiştim. Çok zor bir durum olmadıkça erkeğin sevgileden para istemesi benim gözümde çok küçük düşürücü bir hareket kazandığım üç beş kuruşu sana mı vereceğim🙄
03 Yorumla- +1 yıl
Peki sen öyle deyince ne cevap verdi merak ettim
- +1 yıl
"Biliyordum zaten günahını bile vermezsin sen" demişti
- +1 yıl
Keşke senin kadar kendinden emin aman kimse üzülmesin tavrında olmayı çok isterdim benim 5 sene bir ilişkimm oldu hesapları hep ödedim yeri geldi borçlarını ödedim lafını bile yapmadım o bana hiçbir şey yapmamasına rağmen bazen keşke hayır diyecek gücüm olsa diyorum
İlişkilerde parayı laf etmeniz aşırı gereksiz gerçekten, bunu kafaya takmak bile fazla maddiyatçılık. İste borç nolucak. Saçma sapan teiplere giriyosunuz gerçekten. Günlerinizi aylarınızı yıllarınızı verdiğiniz insandan paranızı mı esirgiyosunuz? Geçirdiğiniz zamanı da borç olarak görüp ayrılırsanız tahsil edebilecek misiniz? Çok saçma. Takılmayın şöyle maddiyat meselelerine. Para sonuçta, olduğu zaman da olur olmadığı zaman da, ilişkilerinize mesele olarak sokmayın
00 Yorumla
+1 yılİstenebilir ama bu deneme işleri saçmalık. Nişanlı olanlar ve genelde kadınlar yapar bunu. İleride evlenirseniz denemenin boyutunu artırma bakalım olacak o kadar skeçindeki gibi. Gerçekten deneme amaçlı yaptıysan boşuna gözünden düştün.
https://www.youtube.com/embed/aXkZCNjusmc00 Yorumla
+1 yılBöyle bir durum oldugunda arkadastan isteyeceğine kız/erkek arkadaşından istemen daha mantıklı dogru düzgün bir ilişki varsa tabi. yoksa verdiği değeri anlamak icin ya da başka bir sey icin yapmak hoş değil, arkadaşının cevabı gayet mantıklı sıkıntıda olsaydın ilaki hissederdi, zaten sana da o tepkiyi vermezdi bir daha deneme derim. özür dile.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstenmez, ayıp. Senim kardeşin değil karın değil annen değil. İki sevgili arasında borç muhabbeti olmamalı. İçine etmişsin ilişkinin. Bu kadar rahat olunmaz. Haksızsın yanlış yapmışsın.
Ciddi anlamda durumun çok kötü olur sağlık söz konusu olur ya da o an aniden gelişen durum olur elbette destek olunur yoksa durduk yere çok çirkin açıkçası.
Kız da erkek de istememeli.17 Yorumla- +1 yıl
Kız zenginmiş ama para gani
Cevap sahibi+1 yılKadın erkek ilişkilerine dair gram bilginiz yok belli ki.
- +1 yıl
Kadın erkek ilişkilerine dair makale yazıp duvara astım okumak istersen al
Cevap sahibi+1 yılHım peki.
- +1 yıl
Noldu? Tartışmayı devam ettirmicenmi. Hevesimizi kursagimizda bıraktın
Cevap sahibi+1 yılYok ettirmicem:)
- +1 yıl
Olmadı. Neyse 😀
+1 yılİztenmez kardeşim. Ben erkek arkadaşımdan bile isteyemezken erkekler özellikle kızların parasını yemek için borç istiyor gibi görünüp de bı iki kuruşun hesabını mi yapıyorsun deyip lafini ediyorlar bide. Bı bildiği var ki öyle davranıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
İstenmez*
Gizli Üye(25-29)+1 yılDemek zorunda değil. Kadın veya erkek olsun bence kimse sevgiliden borç istememeli sadece sevgilisiniz. Sözlüler bile ayrılıyor. Nişanlıdan falan istesen neyse de ya da çok uzun süredir ilerleyen bir ilişki olsa. Kaldı ki bu şekilde dolandırılan çok kadın var. Para vermek zorunda da değil. Farklı şehirlerdeyiz demişsin üstelik. Ben başka şehirde yaşadığım biriyle sevgili dahi olmazdım bırak borç vermeyi. Kız dolandırılmış banane eskisinden falan diyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de bunu anlamıyorum. Senin kız arkadaşından para isteyeceğin kadar daha yakın olduğun dost aileden isteyemez misin?
Sevgililik ilişkilerine maddiyat karıştırmamalı, borç verilmemeli, kredi kefili olunmamalı mide bulandırır. Sevgililiğim ilerisi evlenirsiniz ve evlilikte her şey ortak olur sorun olmaz. Ben ilişkimde ne sevgilimden borç istedim ne de verdim.00 Yorumla
+1 yılNe kadar sığ bir görüş sevgiliyle borç muhabbeti yapılmaz paraya ihtiyacın varsa gider başka birinden istersin kız en doğrusunu yapmış bir de verdiği paranın dilencisi mi olsun
30 Yorumla
+1 yılVeripte kötü olacağıma ya da isteyipte kötü olacağımama, Vermemek ya da istememek en doğrusu. Bu tür konular ilişkiye maalesef zarar veriyor
40 Yorumla
+1 yılİyi yapmış ben olsamda asla vermem. Bana gelene kadar başka yakını yok mu? Anası değilim babası değilim karısı değilim. Herkes haddini bilsin.
22 Yorumla
Soran+1 yılHani sevgi paylaşmaktı bu durumları da paylaşmak da güzel birşeydi , babasıyla arasının iyi olmadığını da biliyor
- +1 yıl
Anlayış göstermek onun vicdanın kalmış. İster yapar ister yapmaz. Sen de ek iş yap. Lafın olmama rağmen ben asla böyle bişey yapmam.
+1 yılHem istenmez hem verilmez. Ne kadar yakın olursanız olun ilişkiniz ne kadar uzun olursa olsun borç işine girilmez. Hesap ödenir o ayrı. Ama borç para işi riskli boş ver. Amaç değer falan da değil. Araya para girince bişeyler bozuluyo
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Çalışmıyorum diyorsun, ihtiyacım olduğundan istemedim diyorsun.
Ayrıca ilişkiniz ne süredir, hangi boyutta devam ediyor?
Kızdan kaç para borç istedin?
Bunları da belirt ki uygun bir görüş yazabileyim.
00 Yorumla
+1 yılBende borç vermem. Herkes kendi yağında kavruluyor.
31 Yorumla
Soran+1 yılSözde herkes sevdiği için herşeyi yapardı demek bunlarda yalan dolan
+1 yılSeviyorsa mutluysa vermesi lazımdı ama flörtüm benden istediğinde ben soğumuştum benden niye istiyorsun bana gelene kadar bir sürü kişi var çok itici bulmuştum soğumuştum kızdan borç istenmez abi ya ha ilişki ilerler olabilir o zaman vermedim sonra ilişki biraz daha ilerleyince verdim borç ama çok itici gerçekten
10 YorumlaÇok saçma bir mantık. Hoşlandığım çocuk benden para istedi ama ben vermedim deli gibi hoşlandığım halde. Çünkü o Parayla ne yapacağını bilmiyordum nerede harcayacağını vs. Bir de olur da ödemezse eğer aramız bozulur diye vermedim. BaZen sizin saçma bulduğunuzu biz kızlar ölçüp tartarak düşünüyoruz. Çocuga sana para vermem ama yemek yaparım dedim.
10 Yorumla
+1 yılSen kimi nasıl deniyorsun valla hayret çalışmaz etmezsin zaten kızın gözünde küçülmüşsün bir de deniyecem diye para istiyorsun yazık kafana kendi kendini rezil etmişsin
10 Yorumla
+1 yılKız doğru olanı yapmış bak kız çalışıyor ne güzel sen neden çalışmıyorsun? Ben zor durumda da olsam hayatta kimseden istemem kız olmama ragmen
20 Yorumla
+1 yılSevgilini sömür bakalım çalışmasa ne yapacaktın tabi bırakacaktın. Erkeğe borç verilmez açlıktan nefesi kokan adamla konuşmaya değmez 😂
20 Yorumla
+1 yılValla çok saçma ben bayan olduğum halde isteyemem kız doğru olanı yapmış araya para girince tadı kaçar birde hiç kimsenin sevgisini parayla ölcemezsin
20 Yorumla
+1 yılKıza minnet eylemicen. Kendi ayaklarının üzerinde durucan ağa. Ben hep bu hayatta dimdik yürüdüm bazen düştüm ama kalkmasını bildim. Öldüm la ben demedim. Sen de dik yürü
00 YorumlaKız hakli. para için bir eekek kızı denemez.
Deniyorum diyorsa da yalandır. Yani kız arkadaşın çok haklı. Umarım ilişki bir daha düzeltmek üzere bitmiştir. Bu da sana ders olur00 Yorumla
+1 yılYorumları okuduktan sonra gelen pişmanlık hissi
3 yıl önce erkek arkadaşıma 30 bin borç verdiğim geldi aklıma
zar zor ödedi salatalık
07 Yorumla- +1 yıl
Eminim verdiğin halde hiç kıymetini bilmemiştirr
- +1 yıl
Salatalık deme ödemiş sonuçta ödemese kim bilir ne söylerdin arkasından
- +1 yıl
Bilmedi kendini aldatana gidip evlendi dutağacı
- +1 yıl
@ertekinst Konyalı değilim ben
+1 yıltabiki istenmez olum ona gelene kadar kimse mi kalmadı ayrıca sen neden çalışmıyorsun elin ayağın yok mu da kızdan istiyorsun. ben kendi sevgilim çalışmaya kalksa onu aylığa bağlayacam çalışmasın diye. Hatta bir keresinde çalışıcam dedi aylığa bağlamak istedim diye çalışmaktan vazgeçti sen gitmiş kızdan borç istiyorsun kendini küçük düşürmüşsün
00 YorumlaSevgililik ayrı para ayrı konu yani soğutur şahsen erkek olarak beni bile böyle bir şey ne arıyor kendine kredi bankası mı
10 Yorumlakızın yaşadığı travmatik bir olay varmış *ptal herif, bunun üzerine gidip onunla ilgileneceğine bana ne mi dedin cidden? kız acilen senden ayrılmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaşadığı bir tecrübeden ders çıkarmış ve kendine böyle bir prensip edinmiş olabilir. Tabi senin için elinden geleni yapması hoş bir jest olurdu ama buna mecbur değil sonuçta değil mi. Sırf sevgilisiniz diye borç verme zorunluluğu yok
10 Yorumla
+1 yılKızdan para istenmez diyenleri anlamıyorum gerçekten niye istenmesin. en azında kızın nedenini sorması gerekirdi.
12 Yorumla- +1 yıl
birak abisi analarindan babalarindan oyle gormusler onlarin gelenek gorenekleri bu. dar kafali kucucuk dunyalarinda erkekcilik oynasinlar boş ver zavalli comarlar
- +1 yıl
Haklısın ama 21. yy hâla böyle cahil görüşleri çok saçma.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok haklı ben de vermem hatta kimse borç vermem kocam kredi çek dese çekmem kimse benden daha değerli değil nasıl olsa kötü olacağım verip kötü olacağıma vermem kötü olurum param da bana kalır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlar Bir Adım Öne kız arkadaşın tepki vermekte haklı neden böyle bir sınava tabi tuttun ki saçma olmuş ve küçük düşürücü bence bir erkek sevgilisinden para istememeli kız içinde geçerli bu durum ama erkeğin istemesi daha da itici duruyor erkek arkadaşım benden para istese param için benle birlikte olduğunu düşünürüm böyle bir sınava tuttuğunu anladığım anda ayrılma sebebi
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada kızlar bir adım önce kısmını ben yazmadım sanırım sistem hatası
Kız arkadaşının yerinde olsam senden ayrılırdım
20 YorumlaDüşüncesel hakikat hastalığı , insan neden kendi uydurduğu yalanâ inanır ki?
20 YorumlaYazı çok uzun olduğu için okumadım ama kız arkadaştan borç alanlara sırtlan gözüyle bakanlar var bence iyice düşün öyle davran
00 Yorumlasen ayrıl ondan sana güvenmiyor seni başkasıyla kıyaslıyor borç para para istemenin cinsiyeti yoktur yani
00 Yorumlaİstemeyeydin sende yaaaa ben de terslemiştim zamanında borç isteyen erkek arkadaşımı, çünkü varlıklı görünüyorsunuz sonra lafta olduğu ortaya çıkıyor
00 Yorumla
+1 yılO benden istemişse bende ondan isterim. Lan bırak arkadaşsa istenir. İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci
00 YorumlaSamimiyet varsa yeterince sık olmamak kaydıyla zorda kalınca istenir. Ama erkek adam borcunu da öder , kullanmaz tabiki sevdiğini..
00 Yorumla
+1 yılAyrılırdım. Direk veremem demesi çok itici. O kişi başka ben başkayım. Üstüne sıvamış bir de kıyaslama yaparak
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 360 cevap paylaştı. Vermek istemeyebilir durumu ne kadar iyi olursa olsun ama eski sevgili muhabbeti kendi topuğuna sıkmış
00 Yorumlaİstenmez. Ben erkek arkadaşım benden istese direkt soğurum. Deneme ne tepki vereceğini gerek yok ve bu konu için tavır yapmaya da hakkın yok
00 YorumlaPara söz konusu olunca insanlar bir geriliyor açıkçası alırmıyım vs diye ama yapacak bir şey yok yediği bir darbenin eseri sana patlamış
00 Yorumla
+1 yılKadınlar garip benim eski sevgilimde bana bol bol para teklif ediyodu ama iş ciddiye bince gg dedi bana
00 Yorumla
+1 yılistenir tabi isteyeceksin arkadaş kalmak isteyenler kendileri sonuçta paşa paşa arkadaşlık yapacaklar o zaman
00 YorumlaGenel durum şudur ; Erkek kadından borç alır %99 geri ödemez.
Bende hiç kimseye borç vermem.
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne