Karşımdakinin yanlış düşünmesine sebep vermeden nasıl sorabilirim?

Karşımdakinin yanlış düşünmesine sebep vermeden nasıl sorabilirim?

Abi sorulmaz iyi güzel de bazen bu merak konusu olabilir mesela benim bir arkadaşım o kadar tuhaf harcamalar yapıyordu ki hepimiz merak ediyorduk aynı şekilde bu soru bana da çok soruluyordu çünkü komple arkadaş ortamı olarak fakir görünen ama ufak amaçlarımız için binlerce lirayı göz kırpmadan masaya atan kişileriz ( yanlış anlaşılmasın zengin değilim kafede 2. Çayı içebilir miyim diye hesap yapıyorum)
Velhasıl kelam konuyu ekonomiye falan vurup ev, araba almak için kaç yıl çalışmak lazım vs de kendisi hesap yaparken söyler zaten
Bence bu tarz bir soruyu sormak düzgün bir davranış değil ama şunu dersen söyler diyeceğimiz bir yöntem de aklımıza gelmiyor açıkçası şimdi şöyle düşün işini sorsan bile evet işim çok güzel şu kadar maaşı var mı dicek sanki yani bilmiyorum bence sormasan sanki daha iyi
Affedersin ne kadar kazandığını söyler misin? Çünkü seninle aynı mesleğe sahip bir arkadaşım şu yerde ***** ₺alıyor.
Acaba hakkınız olanı alıyor musunuz diye merak ettim.
Belki işe yarar bu dediğim 😂😂😂
oda safcık ya dicek ne kadar alıyor atıyorum sen sallıcan 12 bin oda dicek çok alıyormuş ben 8 bin sonra hayaller perto:P
hadi bakalım ben yazılımcıyım 23 bin alıyorum ayda ben bile yoksulluk sınırımdayım hayat sıkıntı valla kız duyacaklarını hazır olmalı
Bence sorma. Küçükken tamamen masum bir şekilde enişteme ne kadar maaş aldığını sormuştum. Yüzündeki o ifadeyi hiç unutmuyorum çok utanç duymuştum. Annem çok kızmıştı neden soruyorsun diye😂
Cevap
139Cevap
Neden soracaksın ki sevgili olunca ileri bir ilişki yaşarken sorarsın şahsen yeni tanıştığım konuştuğum kız bana sorsa ben konuşmayı keserim daha öncede yaptım bunu yani daha 2 3. bulusmada soran oldu daha sonra soranda oldu kestim attım gerek yok diye sevgilim olur sorar ya da artık ciddi bir şeyler düşünüyoruzdur sorabilir
Maaşını soruyorsan birinin onu gerçekten istemiyorsun demektir. Ben şahsen maaşımı soran biriyle birlikte olmam. Nedenine gelecek olursak. Bir erkeğin eğer evlenmeyi düşünüyorsan tabi çalışkan olmasına ve evi geçindirip geçindiremeyeceğine bakacaksın gerisi hikaye. Şimdi diyeceksin ki bunların hepsi parayla oluyor. Ama çalışkan adam her daim kazanır zaten gereken parayı.
Kesinlikle katılıyorum
Bence önce bi ne zaman başladı ne kadardır çalışıyor nasıl işinden memnun mu kariyer falan yapmayı düşünüyormu parasından memnun mu hakkını alabiliyormuş diye konuya girilebilir verdigi cevaba gore de ne kadar aldığını daha rahat sorarsınız diye düşünüyorum
Sormam.
Neden sorayım ki? Bence çok ayıp ya, insanları maddi gelirlerine göre değerlendirmek çok doğru bir davranış değil bence.
Zaten insanın yaşam standartları veya biliniyor ise işi iyi kötü bir tahminde bulunmanızı sağlabilir gelir durumu hakkında.
Ama gelirini sormak bana çok kaba geliyor...
çalısıyor egıtımın ve karıyerın ısın varsa benım bu kadar surda bu kadar sene calısıyorum , pekı sende durumlar nasıl der sorarsın uygun kaçar .
ama ev hanımı modunda ısen dırekt ne aldıgını ogrenmeye calısman akıllı bir erkekse senle uzun surelı ya da cıddı takılmayacaktır.
gerçi oyle andaval camcık ağızlı erkek cok , evde beslerım dıyen calısmasın dıyen isteyen ozellıkle , senınde cevrendekıler o tiptir zaten. direkt sor bişi olmaz.
Direkt sorarım. Onlar sorunca bir sey olmuyorda kadin sorunca mi oluyor. Bana kac defa yanlis anlamazsan ne kadar aliyorsun diye soran erkek oldu istisnasız. Merak ettiklerinden mi, benden fazla mi kazanıyor acaba diye dusundujlerinden mi bilmiyorum. Onlar sorarken sorun yok. Kadin sorarken paradina gore mi evleneceksin bilmem ne. Erkeklerde fizige, güzelliğe gore evleniyor, seçiyor ama biz bir sey diyor muyuz?
Ben maaşımı soran insanlara cevap bile vermiyorum. Ne saçma ne samimiyetsizce..
Kaldı ki parası malı mülkü hakkında konuşmayı seçen insan da kendisinde anlatacak daha değerli şeyler olmadığı için bu yolla kendini parlatmaya çalışıyor diye düşünürüm.
Evlenmeden önce geçim derdine düşüp "bir an evvel ne kadar aldığını öğrenmeliyim yoksa bu adamı sevemem ben" diyorsan yakınlarına aile büyüklerine rica et senin adına sorsunlar.
Amaç belli zaten. Bana bu soruyu soran kızlar hiçbir zaman 2. buluşmayı göremediler. Para avcısı kızları hiç sevmiyorum.
Tam zamanlı bir işi varsa bence yeterli olmalı rakamlara çok takılmamak lazım. Önemli olan işi olması ve düzgün olması. Ha zengin koca arıyorsan tabi ki yekten sor yanlış anlaması çok önemli olmayacaktır.
Sorma. Nelere ne kadar para harcıyor onlara dikkat et.
İllaki soracaksan da gelecek planlarını sor. ya da yatırım yapmayı düşünüyor mu falan . Krypto falan derse parası az, mevcut planli projeler varsa parası şu an Cook.
Şu dönemde çok kolay aslında. Hayat pahalılığından, zamlardan, geçim zorluğundan falan konuya girersin; sonra işte ev kirası faturalar derken 10 bin lira bile bazen yetmiyor gibisinden konuşursun. Ordan bağlayıp sorarsın..
Ben evin kirasının düşük ya da yüksek olmasına bakmıyorum
Bana göre bir evin kirası maaşın %15'ini geçmemeli
Tam olarak böyle düşünüyorum de
Ardından da senin evin kirası maaşının yüzde kaçı diyerek sor 😀
Neden sorma geregi duyuyorsunuz ki? Ha nisanlanacaksindir, evleneceksindir hadi eyvallah da diger turlu para konularini konusmak hic sevdigim seyler degil. İkili iliskilerde para hic bir zaman onceligim olmaz.
Eğer maaş bilgileri kafanı kurcalıyorsa, bu ilişki ofsayt'a yakalandı demektir..
Bana çok yakın arkadaşım dahi sorsa, terslerim. Muhasebeci aramıyoruz. Kimseye de maaş para sormam..
Anlamsız sorular sınıfında bu konu bende.
Hiç sevmediğim bir soru
Erkeği şurda burak, kardeşime bile sormuyorum maaşını 😅
Bence cok ayıp:)
Yaptıgı işten saten bir aşagiya bir yukariya ortalamasi belli olur
Hayır gerek yok, gerçekten ailene sana ileride çocuklarına anlaşacak haram helal bilen eş olmalı yoksa para da önemli ama ön planda tutacak kadar değil
Yanlış düşünmeden bu soruyu sorman mümkün değil gibi geliyor. O yüzden yanlış düşünmüş olmaz doğru düşünmüş olur.
sorulmaz kendi isterse söyler bunun şöylesi böylesi kıvırması falan yok ağzından alınacak laf maddiyata dayanıyor görgüsüzlüge giriyor hiç bir zaman parasal konular maddiyata dayalı sorular ne arkadaşlar ne de evli olmayan çiftler arasinda konu olmamalı kanısındayım. Yaptığı iş belli fiyat aralığı az çok bellidir irdelenecek bir konu değil bu.
Konuyu maaşa getirirsiniz güzel bir dille daha sonra tabiri caizse maaşınız ne kadar falan gibisinden güzel bir dille sorulur isterseniz mesleğini söyleyin belki tahmin edebilirim
Direk böyle soramazsin.. bence ne iş yaptığını ve nerede çalıştığını öğren, ve ne zamandan beri çalışıyor oldugunu öğrenince iş tecrübesinden ne kadar maaş alıyor oldugunu tahmin edebilirsin :D
Bu konuya etraflıca bakmak lazım. Başta saygısızlık gibi veya paragöz gibi bir izlenim veriyor olabilir. Fakat şu açıdan bakılmalı bir yandan kız ciddi düşündüğü erkeğin evine rahatça bakabilecek mi bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.
Yuva kurulacak çocuk olacak belkide. Geçim kaynağıda önemlidir.
Bu dediğim kadın çalışmasın gibi algılanmasın ayrıca.
Uzun süreli beraberlik varsa o anlamda düşünmediğini bilir ciddi ilişkiyse hani zaten söyle açık açık nedeniyle beraber
Ayrılma sebebi, ciddiyetin bitme sebebi.
Ben sana soruyor muyum ayda kaç kere regli oldugunu dese ne cevap vericen. Safsa cevap verir.
Çok merak ediyorsan git aynı işi yap.
Parfumunun güzel koktugunu ve markasinin ne olduğunu sor. Markasindan maddi durumu az çok ortaya çıkar zaten. Markayı bilmiyorsan saatine bak. Zaten dile gelmiş bir çok marka var oradan da anlarsin maddi durumunu. Emin olamazsan kendi işinden biraz bahset , direkt sormamak için. Sonra da zaten kendi işi hakkında yorum yapar.
Bu güne kadar gorduklerimjn hepsi öyleydi. Belki çevremden kaynaklıdır
Ama her şeyini pahalı alamaz? Her şeyi marka olamaz. Dış görünüş çok önemli her şey anlasilir
Giyinmeyi bilmeyen biri ile çıkmam. Ayrica buluşmaya geldiği taşıt, yaptığı hobiler de bunu belirler
*Nerde çalışıyosun?
--X işi yapıyorum
* Amaan sizin maaşlar da kesin hiç bişeye yaramaz.
--50 bin kazanıyorum aylık niye yaramasın yahu 🤔
vee bingoo
Evlenmek için görüştüğün birisi bunu sana söyler ek kötü ihtimalle asgarî ücret alıyordur eğer asgarî ücretli değilse ona göre üç aşağı beş yukarı hesap et baktın merakını gideremedin direkt sor
insanların maaşa göre evlenmesine uyuz oluyorum birde bunu yapıp sonra süper koca bekliyolar
Tüm hanımefendilere kazancı boyu yakışıklılığı ve sadakati yüksek ideal eşler dilerim. 😊 Umarım istediğiniz bilgiye istediğiniz şekilde ulaşabilirsiniz. 😊
Sorabilirsin, hatta sormalısın. Erkeğin maaşı filan sorulmaz hikaye onlar hep, fakir erkeklerin uydurması. Adam olanın zaten parası vardır, soranda şak diye söyler utanmaz gücenmez
Birincisi maaşını değil mesleğini sormalısın. mesleği ne ise araştırırsın maaşını.
Ortaya çıkar.
İş değiştirmeyi düşünüyorum acaba sizin şirkete gelsem ne kadar alırım de
Çok basit bir araba göster bu arabayı kaç ay da alabilirsin de :)) gerçi turkiyede hiç bir rakam durduğu yerde durmuOr
Ne iş yapıyorsun? Ordan fikir edinebilirsin, maaşını. Rütbesini.. kızların çoğu bu soruyu bu yüzden soruyor zaten 😊
Niye maaşını sormak istiyorsun ki, ona göre mi evlencen adamla?
Kast sistemi olan her yerde maaş sorulur. Bizde kast sistemi var, direkt sor bence, zaten iyi para alırsada birkaç gece sonra senden ayrılır.
Hiç sormadım öyle bi soru. Hep sevgilim anlatır su kadar oldu falan diye, niyeyse kimseye paylaşmaz ama bana maaşını söylüyor.
Biri yazmış hak ettiğin maaşı alıyor musun diye bence bu çok mantıklı buradan yürünür.
Niy3 soruyorsun yaptığı işi öğren o işlerde aşağı yukarı aynıdır :)) böylelikle kısmı bir tahminde buluna bilirsin
Erkeğe maaş sorulmaz yanlış bir şey kaç alıyorsak alıyoruz bilseniz n olacak erkeğe maaş soran kız bana göre itici geliyor
Mesleğin ne dersin ilk o da söylerse ha ne kadar maaş alıyorsun şu arkadaşım şu kadar alıyormuş falan dersin der öyle
Ben şu kadar alıyorum sen ne kadar aliyosun de. Sen söyleyince o da rahatca söyler. Ayrıca bunu sormanın nesi ayıp anlamış değilim.
Ya kendi çalışmıyorsa
Bende nesi ayıp anlamiorum çok saçma belki ona gore mi iliskiyi devam ettiriceksin gibi algilaniyordur ondan ayip deniyordur 🤔
Atıyorum ben fabrikada çalışıyorum konuştuğum kişi doktorda kendimi ezik mi hissetmem lazım. Herkes ekmek parasını kazanmaya çalışıyor. Herkes iş arayışında. Mantık evliliği isteyen ona göre birini bulsun. Geçinecek kadar paran varsa ne alâ bu devirde her şey para ama amaç değildir para araçtır her şey parayla olmaz. Sevgi parayla satın alınmaz.
Erkeğin maaşı kadının yaşı sorulmaz. Mesela 7 bin alıyorum. Bir kaç özel kesintiden ve verginden sonra net elime geçen buydu geçen ay. Güzelce sorabilirsin ne iş yapıyorsun diye ondan sonra internetten aç bak 200 300 ya asağı ya yukarıdır maaşı
Yaptığın işin karşılığı ne kadar denebilir jdkfjf ama yok ya hiç sorma bence yaptığı işten tahminle araştır
Bu zamanda maaş önemli 20 bin kağıtla bile zor geçinemem ben de, geri vites gelirse maaş düşüktür, bugün yine çok zekiyim fışkırıyor.
maaşım an itibarıyle aylık kazancım 23 bin tl ama yoksulluk sınırı olmuş 2o bin ben yoksulum bea
soramazsın
erkeğe maaşı sorulmaz kaldı ki para lafı etmek kadar çirkin bişey de çok az var
Birisine maaşını niye sorasın la açsan gel ne kadar lazımsa veriyim karnını doyur
Mesleginin ne olduğunu sor Google'dan maaşına bak 😉
Erkeğe maaşı, kadına yaşı sorulmaz demişler. Sormam
Niye soruyorsun ki? Maaşız az ise yenisini mi arayacan?
Nasıl sorarsan sor gözünde para avcısı olarak gözükeceksin
Senin niyetin bozuk farkettirmeden sorsan ne yazar.
Senin maaşın benim arabamın mazotuns yeter mi? Dediğinde yeter diyorsa zengindir küsürata takılma.
Aylık kazancınla kaç lt benzin alabilirsin de 😂işi siyasete dök filan jsjsjsjsj
Aylık kazancınla kaç lt benzin alabilirsin de 😂işi siyasete dök filan jsjsjsjsj
Şey de mesela geçen gün bir çiftin konuşmalarına şahit oldum kadın resmen adamın maaşını sordu ne kadar ayıp ya falan de o da birşeyler söyler konu oraya gelir herhalde😉😅
Merak ettiysem sorarım. Niye yanlış düşünür ki.
Niye merak ediyorsun ve onun nesisin ona göre çok değişir
Direk sor uzatmanın manası yk merk edip de soruon sonuçta bana ver dick dglsin ya
Maaşınla kaç kutu prezervatif olabilirsen o kadar tatile çıkalım senle de hemen sayı verir :)
Niye soracaksın? O senin kalça ve göğüs büyüklüğünü soruyor mu?
Ne is yaptığını sorarak bunu ordan yola çıkarak tahmin edebilirsiniz
Bunu soran kişi erkeğin gözünde tamamen biter, sorma o yüzden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?