Aslında yaşanmış bir olaydan bahsediyorum size adı açıklanmayan Şilili bir işçi, bir maaş bordrosu hatası nedeniyle maaşının yaklaşık 330 katı ödendikten sonra istifa etti ve ulaşılamaz hale geldi. Business Insider’ın Santiago merkezli finans gazetesi Diario Financiero’dan aktardığı habere göre, soğuk et üreticisi CIAL Alimentos’ta çalışan bir işçi, 545 dolar maaş alması gerekirken, hesabına 180 bin 418 dolar yatırıldı. İşçi çalıştığı bölümün müdür yardımcısına başvurarak hesabına maaşının 330 katı para yatırıldığını söyledi. Gazeteye konuşan, müdür yardımcısı, konuyu bunu insan kaynakları departmanına bildirdiğini ve hatayı fark eden işçiden fazla paranın iadesini başlatmak için bankaya gitmesini istediğini söyledi. Ertesi gün bankaya gideceğini söyleyen işçi ise parayı iade etmedi ve ortadan kayboldu. Aramaları ve WhatsApp mesajlarını üç gün boyunca görmezden geldiğini bildiren işçi daha sonra avukatı aracılığıyla gönderilen bir mektupla istifasını sundu. İşçiden Haziran ayının başından bu yana haber alınamıyor...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
914Huzursuz olup sürekli bir kaçış, panik yaşamak ayrıca başka ülkeye kaçılır genelde o ayrıca huzursuz eder, ben kendi şehrimden bile ayrılınca huzursuz oluyırum. Zaten farkına varılmayacak olsa bile vijdanen rahat edemem, sürekli huzursuz olurum.
Evet kesinlikle hemfikiriz bende istemem çok rahatsız olurdum benim olmayan bir para ile...
İade sürecini başlatır ve iade ederim. Hakkım olmayan bir para bana asla bir fayda sağlamaz ve o paranın bana sağlayacağı fayda ile mutlu olamam. Zaten bu olaydaki işçinin yaptığı kanunen suç. Muhtemelen Interpol peşine düşer ve fazla kaçamadan yakalanır. Yakalanmaması için de o paraya asla dokunmadan yaşaması gerekir. Durduk yerde böyle bir eziyete gerek var mı? Bence yok..
Bilemiyorum, iade etmek isterim vicdanen hakkım olan parayı almak istemem, diğer taraftan alıp toz olabilirim.
Yani paranın miktarı ve gücü insanı kararsız kılabilir ne yazık ki...
Paranın miktarı ve gücü değil bence.
İşyeri şartları ve koşulları kararsız kılar.
Patronunun iyi davrandığı, insan gibi muamele gördüğün, hakkını sonuna kadar aldığını düşündüğün bir iş yerinde çalışıyorsan 1 ml. Dolarda olsa iade edersin.
Bu saydıklarım olmaz insani değerleri sağlamaz, kötü koşullarda çalışırsa insan intikam almak istercesine parayı alabilir.
Evet katılıyorum size...
Eski çalıştığım yerde maaşı hep fazla verirlerdi geri iade ederdim
Hadi ya gerçekten ilginç bir durummuş :)
hırsız mıyım mk kimsenin parasında gözüm yok
Aynen...
hepsini çeker singapura taşınır tayland, malezya, filipinler, Japon, laos, kamboçya, endonezyalı ortaya karışık asyalı kadınları eve toplar grup seks yaparak kutlardım...
Kırk yılda bir fırsat geçmiş tabi ki..:)
Hazıra dağ dayanmaz, bir ömür de korkuyla yaşamak bana göre değil.
İade eder kurtulurdum.
Evet vicdan meselesi...
Haketmediğim haram parada hiçbir zaman gözüm olmadı çok şükür. İade ederim
Bravo...
Ortadan kaybolurdum diyeceğim de, TLnin bir değeri yok ki awq
Orası öyle tamamen vicdan işi aslında...
726.000 Euro yatırırlar o zaman, cidden düşünürüm herhalde
İade etmek zaten geri vermek demek geri iade edilmez anlatım bozukluğu.
Ben iade ederdim. Benim hakkım olmayan parayı istemem.
Dünyayı kurtardın anlatım bozukluğunu buldun ya ordan sen sana sorulan soruya cevap ver milleti düzelteceğin bir platform değil burası
İade ederim kaldı ki devlet zaten 1 kuruşunu bırakmaz 😅
Bir kere yatirsalar 330 kere hemen Turkiye'ye döner bir daha da çalışmam.
Yani çok cesur bir karar aslında...
Hayal sonucta, bir kere geldigimiz bu dünyada ömür boyu çalışmaya itiraz ediyorum cesurca😉
Aynen hayatımızın en güzel yılları çalışmakla geçiyor emekli olunca o gençlikte olmuyor sürün dur yani...
Dogru yapacak bir sey yok artik 330 kere yatırmalarini bekleyecegim 67 yaşına kadar calismak zorunda kalmam inşallah.
Dünyayı gezerim
Cesursun...
İstifayı basar parayı çektiğim gibi kaçarım 💃
Çok cesurca...:)
Bu olay fark edildiği anda hesabına bloke koyulur zaten. Muhtemelen hiç cekemezsin..
Ne kadar ümitlenmistim oysa
Maaşla ne uzuyoruz ne kısalıyoruz malasef
132.000 ıyi para😁
ak partiye bağışlardım, troller maaşsız kalmış
Amerika ya giderdim
Ben iade ederim, çalıp kaçmak bana ters.
Tebrikler...