Ocak ayında yapılan zam Şubat ayında erimiş bitmişken Temmuz zammını Ağustos başında almak ne kadar mantıklı ve yapılan zam enflasyon karşısında kaç ay dayanır

Ocak ayında yapılan zam Şubat ayında erimiş bitmişken Temmuz zammını Ağustos başında almak ne kadar mantıklı ve yapılan zam enflasyon karşısında kaç ay dayanır
yeter yetmez dıyenler için.
bakın bastan sona uygulanan kamu ve para politikaları yanlıs anlık ve oy devşirmeciliği uzerıne kurulu bu tarıhe dıkkat Kasım ayında o para pul olup dar gelırlı hala takım tutar gıbı partı tutarsa daha cok anıracak.
asgarı ucret yapıldı , reel piyasa cok kotu hammadde gırdı malıyetlerıne yetısılmıyor , sirkülasyon cok zayıf kime sordularda bu rakamı yaptılar. bırde 100 tl destek vermısler , işverenler olarak biz o destek olmasa veremeyecektık.
sirkülasyon olsa hıcbır ısveren ses etmeyecek zaten fakat reel piyasa durma noktasında. verecekler tabı vermeyen kapatsın gıtsın dıyenler işletme amacı sabit maliye ve işçiye calısmak degıldır , yarın bır gun o işletmelerıde bulamayacaksınız , suri , afgan , paki kaynayacak ortalık , ve cıkmalar artacak istihdamda bunu belirtirim.
100 tl destek arkasından ötv artırıp sıgara 2 tl zam ıle acık kapatıyo aklı sıra adamlar . yetersız bakiyeleri koltuga koyarsan bu olur.
sız enflasyonu dusurmedıkce , para polıtıkalarını ekonomıstım dıyen kısılerın kafasına gore degıl ıktısad kuramlarına gore yapmadıkca ( ekonomi sosyal bir bilimdir kuramları degısmez) yangın devam edecektir .
seçim derhal olmalı herkes kendı terazisine koyup bu şekilde seçime gitmelidir.
alınan dolaylı vergiler fahiş ötv zamları heaabıda sorulmalıdır.
senın tabanın ya da senin tü kaka dedıgın urun madde vs. kafana gore ötv kitleyemezsin parti başkanı
Tam sendika başkanı olacak adamsın reis
aman uzak olsun . işveren olarak reel piyasa içindeyim derdim o parti bu parti değil. işverenle çalısanı mulk sahıbı ıle kıracıyı karsı karsıya getırdıler. müslümanız ya , emtia fıyatları saçma derecesınde ortam kaosundan beslenmek ısteyenlerce artırıldı. bız bu ulkede aynı gemıde ısek sana ekonomık krız varsa enflasyon varsa kiracıyada aynısı var , 2000 kıran ıse ne dıye adamdan 4000 ıstıyorsun emtia sahipligi tum dunyada para kazanma aylık gecım aracı degıldır .
bu noktada fahiş ötv kdv dolaylı vergilerle dümenin basında olan hükümet ise şahıslarada kızmak yersiz.
Kasım sonrası zamlarla elektrık su dogalgaz ve gıda fıyatları , artacak gostermelık arab swap ile dusen kur 18 20 bandı olacak. hammadde fıyatı daha da artacak ocak sonrası yıne kaos .
ulusal guvenlık mıllı guvenlık onu bunu yaptık dunya lideri gibi atıflarla algı seçiciliği yine onları kurtarmayacak , cunku ekonomık olarak bi halt yıyemeyeceklerını kendılerıde bılıyor kuzey ırak surıye gırelım natoda vs. basrol show yapalım yunana kafa tutalım kayalık asker cıkartıp ucak ucurtalım tıyatroları ile gün kurtarılamayacak bu sefer.
ben bu yasıma geldım amam boyle derın darbe kriz gormedım . herkesın Allah yardımcısı olsun.
benım sattrıgım urunlere covid ile gecen sene baslayan her ay duzenlı olarak bu gunew kadar zam yapıldı ( elektrık motoru redüktör vs ) artıs oranı 12 yıl ıcınde % 200 kım neyı anlatıyor tuik ne la senın malıye bakanın gözleri guzel mi?
Maliye bakanı deyince içimden neler geçiyor da boş ver
:)
Kiralar 7-8bin iken komik 5500 😒
İşte yorum işte ses @flaneurx tatlıses
😂😂
Cevap
2Cevap
Yetmez.
Sene sonuna bile götürmez
Üç ay içinde enflasyon alt eder bu maaşı
Babam zengin
Allah daha çok versin