Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 259,7 arttı. Kapanan kooperatif sayısıysa yüzde 671,4 artarken kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 122,2 yükseldi.
Mayısta kapanan şirket sayısı 2 bin 54. Yılın ilk beş ayında kapanan şirket sayısıysa 7 bin 597.
TOBB’un Mayıs verileri şöyle:
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 7,5, kapanan kooperatif sayısı yüzde 14,3 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 26,6 azaldı.
2022’nin ilk beş ayında 2021’in ilk beş ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 74, kapanan kooperatif sayısıysa yüzde 128,1 oranında arttı.
Mayısta bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 12,2, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 18,4 ve kurulan kooperatif sayısı yüzde 27,6 azaldı.
Mayıs 2021’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 110,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 90,3 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 30,5 arttı.
2022’nin ilk beş ayında 2021’in ilk beş ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 16,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 19,2 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 13,4 azaldı.
Mayısta kapanan şirket ve kooperatiflerin 708’i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 278’i inşaat 264’ü imalat sektöründe yer aldı.
Kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 515’i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 171’i inşaat, 133’ü imalat sektöründe oldu.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çok basit değil mi
Ülke yaşanmak için elverişsiz
En büyük hasarı pandemi verdi. Kişisel sebeplerden ötürü kapanan yerlerde olabiliyor borç mevzuları, anlaşmazlıklar vb... İş hayatı böyle maalesef. Bir yükselirsin bir düşersin..
Elektrik ve kirA birincil sebep olabilir. Kapatanlara mi sorsak acaba
Şükürsüzlükten dolayı kapanıyor. 😂
KjLKCJHALCHklSJ
Ekonominin kötülüğünden olabilirmi?
popon kılık dediğimiz için kapaniyor