Ben osmaniyede hava filtresi fabrikasında çalışıyordum. Geçen ay hasta oldum yıllık izin ve 3 ay ücretsiz izin aldım.
Sonra arkadaşın torpili ile antalyada otelde sezonluk temizlik işçisi olarak calismaya başladım. 6 gün oldu çalışmaya başlayalı. 4 günde yerden 46€ buldum 😃Bu gördüğümüz paralar otelin arazisinde gezerken yerde bulduğum paralar 😂
dün hafta tatilimdi turistlerin gezdigi yerlerde geziyordum, amacım para bulmak değildi ve yerde 5 saatlik gezmemde toplam 19€ bozuk para buldum (345tl)
Hava filtresi fabrikasında günde 10 saat afedersiniz köpek gibi çalışırken günlük 245tl kazanıyordum. Burada yerde bulduklarım bile çok daha fazla!
Dün gece eğlence vardı. Sarhoşları odalarına çıkardık. Ben tek başıma 1 saatte 4 tane sarhoşu odasına çıkardım. Burada herkes böyle şeylere bahşiş verir ve adamlarım en düşük parası 10€ bana 4 kişi toplam 90€ bahşiş verdi 😃
Ekonomisi güçlü olmayan bir ülke olduk. Avrupalı gelir eğlenir ama sen gidip eglenemezsin onların ülkesinde. Birileri de çıkıp kıskanıyorlar bizi der. Komedi gibi olduk işte. Tebrikler iyi yöntem. At mevduat fonuna al faiz ile kur farkını işine bak kardeşim.
Zenginlik içinde yaşamamız gereken ülkemizde, vatanımızda düştüğümüz durum çok kötü. Bunu görememek daha da kötü.
Atatürk bir İngiliz Subayının ya da komutanın yanında hizmet eden bir Türk’ün ellerindeki taşıdığı şeyleri düşürdüğünde “ bu millete her şeyi öğrettim ama uşaklık yapmayı öğretemedim “ sözü geldi aklıma..
Seni kınamıyorum ama böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum 😏
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla ben böyle kazanayım da kim ne derse umrumda olmaz! Aylık 1000-2000€ bahşiş aldığını düşün maas hariç.
Millet senin arkadan uşak, amele vs dese zoruna gider mi? Benim şahsen gitmez. Millet vekillerinden çok kazanıyoruz 😂
Allah daha çok versin kardeşim. Maşallah. Sorun senin para kazanmanda değil. Böyle durumda olmamamız gerektiğidir. O eğlenen tursitlerin yaşamını hak etmeli milletimiz. Her şey gönlünce olsun 🍀😇
Bu sahtekar yöneticilerle bu mümkün mü? Otel fiyatlarını çok iyi biliyorum. Ben fabrikada 1 yıl eşek gibi çalışayım. Burada 1 hafta tatil yapamam! Çünkü burada geçerli para birimi euro. Burada 200tl yerde bulsalar millet burnunu siler atar! Para o kadar değersiz oldu.
Valla bisey yaptığım yok. Günde 2 kere bana ait kattaki odaları temizledim 3 arkadaşla beraber sonra yatış 😃 2 günde cam temizledim toplam 4 saat sürdü sonra yatış 😃 fabrikada bize nefes aldırmıyorlardı! Yerden bulduğum demir paralar kadar para da vermiyorlardı! Ama en kötüsü 3.5 ay sonra tekrar orada işe başlamam gerekiyor 😕 başka iş yok ülkede mķ
Ben bundan sonra her turizm ayı ücretsiz izin alırım 🤣 suna bak yaa! Hem tatil yapıyorum hemde felaket para kazanıyorum. Ben böyle devam edin yaz bitişi bmw ile eve giderim 😏