Zam öncesi alım gücü ile asgari ücreti oranladim. Şu an asgari ücret minimum 7.500 TL olmalı. Fiyat istikrarı iyice raydan çıkmış durumda. Ekonominin üç kuralı olan şeylerden birini kaybettik. Tabi bu miktara kadar zam yapmazlar. Zam olursa yine ürünlere zam gelir. Dediğim gibi fiyat istikrarı yerinden çıktı. Ben %50 gibi bir oran beklerim ama %40 gelecek gibi. Tabi bu zammı seçim var diye inşaallah yılbaşına bırakmazlar. Çünkü kimin ne dediği belli değil iktidar kısmında.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
%25 civari Temmuz da yapılır aralıkta da %50 yapılması planlanıyor.. ya da içinde bulunduğumuz ekonomik daralmadan dolayı klasik Türkiye popülist davranışı sergilenip %50 Temmuz, %50 aralıkta yapılabilir sonuç olarak seçim var gelecekte..
Marmaris de 3 yıl çalıştım o kadar Rusla tanıştım senin dediğini söyledim bana verdikleri cevap biz dolarla maaş alıyoruz oldu. Öte yandan Ruble ile maaş alanlar 1000-1500 dolara denk maaş aldıklarını söyledi yanı Türk halkı gibi 250 dolar maaş almıyorlar
Rusyada asgari ücret 2022 yılı itibariyle 21.500 rubel olarak açıklandı yapmayın Allah aşkına. Kime 2 bin dolar maaş vermişler. 150 milyon nüfusu var bu ülkenin.
Türkiye tatilden gelenler 1500-2000 bin arası kazanıyor senin yazdığın parayı kazananlar bu ülkede tatil yapacak durumda değiller. Sen şimdi 300 dolar maaş alan ruslar gayet iyi durumda onu mu söylüyorsun?
Kardeş sen şimdi 1 dolar 56.75 Rus Rublesi diyorsun 300 dolar maaş alıyorlar durumları iyi diyorsun bende sana soruyorum asgari ücretle 300 dolar maaş alan Alman, İngiliz, Fransız asgari ücretli kadar rahat mı yaşıyor sanıyorsun. Türkiye de tatil yapan Ruslara bakıp oh ne güzel tüm ruslar zengin mi diyorsunuz buraya gelip 5 yıldızlı otelde kalanların aylık geliri 1500-2000 dolar arası ister inan ister inanma 300 dolar maaş alan Rus burada 5 yıldızlı otelde tatil falan yapamaz
Asgari ücret yükselince olacaklar ; iş veren işçi azaltımına gidecek işsizlik oranı yükselecek ürünlere en az %10 zam gelecek enflasyon yükselecek ev sahipleri kiraları artıracak 2 ayı göremeden alınan zam eriyecek
Emekli maaşları Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra netliğe kavuşacak. Temmuzun ilk haftası belli olur. Emekli ve Çalışan memur maaşları ile ilgili önümüzdeki ay detaylı bilgi verici bir konu paylaşacağım.