İflas ettirir mi derken ne demek istediğimi kısaca hemen açıklıyorum...
Dünyada bazı ülkelerden örnek vermek istiyorum, japonyada 10.000 adet Almanya'da 9000 adet makam aracı var.
Türkiyede ise +125000 adet ve üzeri makam aracı mevcut! Peki ne demek mi istiyorum? Açıklıyorum 👇👇👇
Sayıştay raporuna göre 1 makam aracı yıllık bazda günde ortalama 12,6 litre akaryakıt tüketiyor. Asgari seviyeden hesaplarsak... 125.000 x 14,6 litre x 365 gün = 666.125.000 litre yapar.
Kısacası benzin 1 kuruş bile artsa bu türk milletine 6.661.250 TL ek zarar olarak hazineye yansıtılıyor! Ancak 1 kuruş değil 2.18TL bir gecede zam geldi 😑 yani 1 gecede hazineden 1,452,152,500TL fazladan cıktı diyebiliriz.
Eğer inanmayan varsa sayıştay raporlarını inceleyebilir!!!
Güncellemeler
+1 yıl
2 satır yazıyı okumaya umarım üşenmezsiniz 🙄
Akaryakıt fiyatlarına gelen zam ülkeyi iflas ettirir mi?
Almanlar Japonlar Koreliler kendini aşmışlar, onlarınki bambaşka kültür. Bizim kıytırık il, ilçe başkanlarının odaları onların bakanlarının, başbakanlarının odalarından çok daha gösterişli. Bunu değiştirmek kolay değil. Bu toplum inanılmaz derecede gösteriş meraklısı bir toplum.
Zaten çoktan etti de sadece bayrağı çeken yok. Ayrıca sayının önemi yok zaten ülke batık iki eksik 3 fazla ne farkeder...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Almanya bizi kıskanıyor 😎 bizim 10000 kişilik ilce mi diyim belde mi diyim artik belediye başkanına ait 8 tane makam aracı var. Cenazemiz oldu mercedes ve audilerle geldiler varsın gerisini siz düşünün...
Neye dayanarak yalan diyorsun? Bizim hatayin 40000 kişilik ilcesinde bile nerden baksan 10 yane makam araci vardir diğer ilçeleri illeri de sayarsak 125000 gerçek dışı değil bence
@minikcadınız asil siz Ne ye dayanarak soyluyorsunuz. Bir haber kaynagi yok salamasyon bir haber sordugunuz soruyla bile celisyor O haber. Biraz gercekci olun
Bence sen kendini kandırıyorsun! Yarın git bi belediyenin garajına bak bakalım kaç tane mercedes, audi var say sonra gel! Bizim burada bi cenaze oldu, köye 8 tane makam aracıyla geldiler varsın gerisini sen düşün...