Bu sorduğun soru SGK-Toptan ödeme ile ilgili anladığım kadarıyla. Bunun belli bir yaş ve sigortalılık süresi var yani kriterleri farklı
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim 1000 lerde felan prim yazıyorda cok bir bilgim yok sosyal aglarda gördümde alınabiliyor felan diye yaş kriterinden bahsedilmiyordu ben emekli felan olmak istemiyorum 😀
Zaten emeklilik şartını sağlayamazsanız alıyorsunuz toptan ödeme mesela gün sayınız çok eksik ise emekliliğe doğru prim iadesi talebinde bulunabiliyorsunuz :)
“Sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılan ve malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan.
a) Kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmuş bulunan sigortalıya,
b) 50 yaşını doldurmuş bulunan ve erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalıya,
Kendisinin ve işverenlerinin ödediği, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin toplamı, yazılı isteği üzerine toptan ödeme şeklinde verilir.”
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu sorduğun soru SGK-Toptan ödeme ile ilgili anladığım kadarıyla. Bunun belli bir yaş ve sigortalılık süresi var yani kriterleri farklı
Benim 1000 lerde felan prim yazıyorda cok bir bilgim yok sosyal aglarda gördümde alınabiliyor felan diye yaş kriterinden bahsedilmiyordu ben emekli felan olmak istemiyorum 😀
Zaten emeklilik şartını sağlayamazsanız alıyorsunuz toptan ödeme mesela gün sayınız çok eksik ise emekliliğe doğru prim iadesi talebinde bulunabiliyorsunuz :)
“Sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılan ve malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan.
a) Kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmuş bulunan sigortalıya,
b) 50 yaşını doldurmuş bulunan ve erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalıya,
Kendisinin ve işverenlerinin ödediği, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin toplamı, yazılı isteği üzerine toptan ödeme şeklinde verilir.”
Bireysel emeklilik ise arayıp iptal edersen hesabına yatıyor ben geçen yaptım
Yok hayır çalıştım yıllarca onların prim iadesi onu bende yapmıştım baya zorlamıstı ama almıştım 😂
Onu bilmiyorum da bes zorlamsdi beni iptal ettim birkaç güne yattı.
Ah bende öyle olsaydı keske 2 hafta uğrasmıstım bilgilerim bankada doğru ama emeklilik hesapta yanlış mış felan ama pes etmedim genede aldım 😂
İyi bakalım snnsn
Ne iş yapıyorsun
Arkadaş olabilir miyiz ne dersin
konu ne tam olarak
Sosyal ağlarda görmüştümde ssk prim alabiliyormuşuz felandiye cok bir bilgim yok burdakılerın varmıdır diye sorayım dedim sadece
ssk primini alamazsın
Aa internet cok yaxı var lbiliyorsun diye. Ne gerek var böyle insanları kndırıyorlar ya
İnternet bir çöplük
Valla ya yalan dolan işler ne geçiyorsa ellerine