Ben hep 50 tl lik yakıt alıyorum diyenlere nerde şu tablodan ne anlıyor bir baksınlar hele. Bugün itibariyle de 50÷28=1.78 lt alıyor. Nasıl ama memnunuz demi 🤣🤣🤣
knk iki saattir şu cahil arkadaşla olan mücadeleni izledim güzel azim tebrik ederim ama kazanamazsın :D. Şu an ingilterede günde 1 sterlin kazanan dilenci bile 3 yılsonra araba alabilirken biz 3 yılda alamıyoruz öyle diyim :) boşa kürek çekiyorsun bu insanlara hakkediyor
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arkadas geniş çerçeveden baktigini iddia etti bakalim nekadarmis. İngilizcede biliyormuş daha iyi araştırır 🤣🤣 gerçekleri göremeyen aklını kullanamayan insanlara acıyorum. Allah akıl vermiş ama o aklı birilerine tapmak için kullanıyorlar.
ben artık bir şey demiyorum knk hiç toz kondurmazlar iktidara zamlardan hayat pahalılığından şikayet ederler. Covid e ABD ye rusya ukrayna savaşına bağlarlar. Herşeyi afrikada bir kabile üyesi bir mızrak atsa hep o picin yüzünden diyecekler :D Asla yönetimin suçu değil hiç bir şey adam kayırma yozlaşma yolsuzluk siyasal islamcılık hepsi aldı başını gitti 2002 den beri. Yurt dışına bir gidebilsem birdaha gelmeyeceğim de işte :/
Sen biliyormusun köprü yaptırıp 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini o köprüden 5 bin araç geçiyor kalan 40 bin aracın (günlük bu haaa) parasının milletin vergilerinden ödendiğini? Kur korumalı mevduat çıkartıp davul zurna calanlardansin sanırım o mevduttan dolayı milletin vergilerinden faizcilere 150 milyar TL aktarıldığını? Şeker fabrikalarının yabancı şirketlere peşkeş cekilip 50 kg şekerin 2021 de 200 tl iken Şu an 1300 tl olduğunu? Evet say say bitmez ama beyniniz körelmiş.
Sakin ol aga ben senle aynı taraftayım ve evet saydıklarının hepsi doğru bu fiyatlara denetim falan getirmiyorlar çünkü şeker gibi böyle şeyleri yüksek fiyatlardan kar ederek satanlar yine kendi yandaşları ne zaman bir sektöre el atsalar daha çok kazanmak için sektörü batırıyorlar şeker piyasasının batması gibi
Sen şeker fabrikani yabancıya satarsan adamda istediği fiyatı biçer. Şeker fabrikaları bu devletindi şimdi yabancıların. Fabrikaları satanlar şimdi dış güçler yapıyor diyor. Bukadar mi akılsızlık olur.
Fark ettim fark ettim 🤣ona yazıyordun de akıllanmazlar bunlar gidebilirsem gidicem inşaat mühendisi oldum okudum 10bin metrekare inşaat yaptım aylarca bu ülkeye baraj yapmak için süründüm dağın başındaki şantiyede ne adam akıllı gençliğimi bile yaşayamadım bir gitar bir motor hevesim vardı hepsi kursağımda kaldı bu ülke bana bir gençlik borçlu, şimdi ise aldığım maaş hiçbirşeye yetmiyor o yüzden gitmek istiyorum artık
Diyecekleri şu karnın doyuyor şükür et. Çünkü insanca yaşamak nedir bilmiyorlar. Karın tokluğunun haricindeki hersey lüks bu kafaya sahip kişilere. Dışarıda yemek yemek sinemaya gitmek arkadaşlarınla kahve içmek bir yıl çalışıp 10 gün tatil yapmak telefon kullanmak hepsi lüks.
Diyorum ya knk sana bunlar hayatta kalmayı yaşamak sanıyorlar yatıp kalkıp namaz kıl şükret öteki tarsfs yatırım, şanlı Osmanlı, bizim imanımız yeter hep aynı şeyler ya ya yeter valla yeter
Neden Erdoğan dönemini erdoğan dönemiyle hesaplıyorsun sana 2002 dedim.1 yıl öncesini demedim o bir yılın içinde hem ukrayna hem rusya savaşı patlak verdi avrupada 1.05 lerde olan mazot 2 küsürlere çıktı ozaman onlarda battılar. amerikada 1 galonu 3 dolar olan mazot 8 dolar oldu amerikada battı öylemi?
Ukrayna da savaşta enflasyon yüzde 17 Rusya savaşta enflasyon yüzde 13 a haber izlemeye devam et. Almanyada asgari ücretle 790 litre yakıt alınıyor biraz beynini kullanırsan ogrenirsin.
Neden olaylara geniş pencereden bakmayı bir türlü öğrenemiyorsunuz ben ingilizcede biliyorum ingilizce basınıda takip ediyorum git bak dünyanın her yerinde maaşlar kiralar fırladı herkes şikayetçi. bizde olması gerektiğinden daha pahalı çünki dünyada bizdeki olduğu kadar pis fırsatçılar yok yahu.1 deprem olur o bölgede yorgan battaniye fiyatlarını 20 kat daha pahalıya satarlar neden? Çünki insanlar muhtaç alacaklar insaf yoksa biz nasıl ilerleyelim yahu
Geniş çerçeveden bakıyorsun bari hadi söyle almanyada bir asgari ücretli kac lt yakıt alıyor turkiyedeki kac lt alıyor? Bir araba almak icin almanyada kac ay çalışmak gerekiyor turkiyede kac ay çalışmak gerekiyor? Bir telefon almak icin almanyada kac gun çalışmak gerekiyor turkiyede kac gün çalışmak gerekiyor? Bakalim nekadar Geniş bakıyorsun?
Gel alım gücü üzerinden hesaplayalım. hollandayı örnek alalım. Hollanda da 2021 yılının başında 1 litre benzin 1.59 daydı asgari ücret ozaman 1701 euro brüttü yani 1701/1.59 = 1069.81 litre
Tam şu anda hollanda da asgari ücret €1725 brüt
Benzin fiyatı ise 2.49 yani 1725/2.49= 692,77 Litre
Neden hiçkimse hollanda batıyor diye yaygara kopartmıyor? Oysa euro değerli bir para neden geldi bu zamlar battık bittik demiyor?
Biz hiçbirzaman almanya gibi bir ekonomiye sahip olmadık öyle gördüğün youtube videolarından bana birşeyler anlatmaya kalkma yemezler. bu adam bu ülkeyi ele aldığında imf kapılarında borç dileniyorduk bizim gurbetçilerimiz ise almanyaya çalışmaya gidiyordu ülkeye para sokmak için
Pekii güzel zaten alim gücü üzerinden hesap yapılır bunu bilmen güzel. Hollanda asgari ücretle 692 lt yakıt alırken turkiyede neden 151 lt alınıyor bunu düşündün mü? Neredeyse 5 kat alım gucu daha yüksek. Hollanda dediğin yer Konya kadar bir yer neden 5 kat daha kaliteli bir hayat yaşarken Türkiye bu sefillikte? Diğer seyleri de hesapla 2022 model bir araba Hollanda da nekadar türkiyede nekadar? Hollanda da asgari ücretle kac kg et alınabiliyor turliyede kac kg alınabiliyor? Bekliyorum
Almanya almanya almanya dediniz almanyada battı un şeker kısıtlaması geldi et et et dediniz o da pahalılaştı. küreselciler yok demenede bir tarafımla gülüyorum rothschildlerin tarihini araştır bakim
Sen bana geleceğine savunduğun Tayyibe gül bunu diyen Tayyip Erdoğanın kendisi. Savunduğun kişinin hangi konuda ne söylediğini bilmeden mi savunuyorsun?
Sen Türkiyenin eski haline bir baksana bırak kendini süper liglerle kıyaslamaya biz hiçbir zaman o seviyeye ulaşamadık diyorum sana. Türklerin enerjiye ulaşmamaları için ellerinden geleni yapıyorlar aha karadenizden doğal gaz çıkartalım dedik ukraynayla rusyayı soktular birbirlerine yunan durmadan kaşınıyor amerika habire silah depoluyor güneyimizde sözde bir devlet kurma peşindeler. gündemden bir habersiniz anca ekonomi ekonomi ekonomi yeter da Devletimin varlığı tehlike altında tutturmuşunuz bir ekonomi.
Sen biliyormusun köprü yaptırıp 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini o köprüden 5 bin araç geçiyor kalan 40 bin aracın (günlük bu haaa) parasının milletin vergilerinden ödendiğini? Kur korumalı mevduat çıkartıp davul zurna calanlardansin sanırım o mevduttan dolayı milletin vergilerinden faizcilere 150 milyar TL aktarıldığını? Şeker fabrikalarının yabancı… [+]
Allah akıl vermiş kullanmasını ogrensen herseyi görürsün zaten. Şeker pancarı bu ülkede üretilmiyor mu üretiliyor demi. Peki şeker fabrikaları yabancı şirketlere peşkeş cekilip 200 tl lik şeker çuvalı nasıl oldu da 1300 tl ye çıkartıldı? Senin devlet yönetimindeki anlayışın buysa zaten bunların olması normal demi. Kim yaptı bunu beceriksiz yönetim mi dış güçler mi?
Hak edildiğin şekilde yönetilirsin devir hükümetide gör ebeninkini amerikaya köle olmak tercihinizse söyleyecek bir şey yok... o dediklerinide araştırmadan bir şey demem
Şeker fabrikaları neden birilerine peşkeş çekildi 200 tl olan şeker neden 1300 tl oldu. Senin gibi beynini kullanmayanlar yüzünden halk ebisininkini görüyor zaten şu an. Amerika dedin de bu can bu bedende olduğu müddetçe papazı vermem dedikten kav gün sonra papaz salındı onu da araştır.
Git bu tepkileri joniye göster sana sabaha kadar küfür etsem sadece zaman kaybı olur joninin ırakta ne yaptığı belli ayırt etmeden tecavüz etti madem bukadar meraklısın joniyi ananın döşeğine sokmaya ülkeyi ateşe atmadan ananıda al defol amerikaya git orada istediğin gibi pazarla.
Pezzevenk anasını dürtmeye kalkana bu tepkiyi vermiyorda bana veriyor pezzzevenk işte ne beklersin böyle beyinsizlerden. ALLAH c. c size fırsat vermesin