Borsayla uğraşmak ticarete girer mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yatırdığınızdan fazla para getiren her şey ticarete girer sonuçta o işten para kazanıyor gelir elde ediyorsunuz. Ticaret sadece bir malın alınıp satılması olarak değerlendirilemez size para kazandıran her şey ticaret tanımının içine girer...
finansal ticarettir
reel ticareti bilmiyorum ama bu baya bir yetenek ister
kazanmak için bir nevi bu işin bilimadamı veya sanatçısı olmak gerekir.
niteliksiz biri reel ticareti becerebilse de borsa ticaretinde başarılı olmak eğitim ve disiplin gerektirir.
parası olan herkes bu işi yapabileceği yanılgısına düşer.
nasıl doktorluk avukatlık yapamazsanız bu işi de bilmeden başarılı olamazsınız
Borsa haram hiç bulaşma ben girip de iflah olanı görmedim.
https://www.youtube.com/embed/2Mb6juvH_EYhttps://www.youtube.com/embed/17nwwC6WJWkBende pek çok yerden bakmıştım, haram değil deniyordu. Ayrıca ticarete giriyorsa ticaret haram değil diye biliyorum
Borsa da hile var. Hilenin olduğu yerde haram vardır. Örneğin sen BİM'den hisse aldın. Hisse 6 iken aldın. Hisse 9 oldu. Sen 10 olsun satarım diye düşündün. İktidara yakın büyük şirketler önceden haber alır. Borsa yarın çökecek hisseleri satın derler. Yarın hükümet ey ABD der borsa tepetaklak senin kağıt 6 iken büyük şirketler 9 da satıp kârını alıp çıkar. Sen ise hiç beklemediğin anda borsanın tepetaklak olduğunu görünce kağıdın 9 dan 2 ye düştüğünü görürsün. Bu şu demek oluyor. Kağıt altı iken sen 18 milyara 3 adet hisse almıştın kağıt bir yılda 9 oldu senin paran bir yılda 27 bin olmuşken. Borsa tepetaklak olunca kağıt ikiye düştü 1 yılda paran 6 milyar oldu demek. Böyle ticaret olmaz. O yüzden haram kimse helal diye boş fetva vermesin
Cevap
7Cevap
Ben bunu vaktiyle "Diyanet işleri, Yüksek din işleri kurulu, fetva hattına" sormuştum...
Hisse senedi; bir firmaya ve kar, zararına ortak olmak demektir.
Lakin; Ortak olduğunuz firmanın ne alıp sattığı, nereden hangi şekilde kazanç elde ettiği önemlidir.
Alkollü içecek ve sair farklı şeylerden kazanan bir firmaya ortak olduğunuz taktirde, o "Haram" kazanca da ortak oluyorsunuz demektir..
Ama Alkol satmayan, harama alet olmayan bir firmaya ortak olmakta bir sakınca yoktur..
Ayrıca niyet de burada çok önemlidir..
Ticaret gözüyle görmeniz gereklidir.
Kumar gibi görürseniz o da caiz değildir / cevabını almıştım.
Evet alım satım yapılıyor. Alım satım yapılan her şey ticarete girer.
Al-sat yapıyorsun bence de ticaret.
Evet çünkü borsada da al sat yapıyorsun
Ticaretin ta kendisi
Hayır girmez
Sizce neden girmez peki? Sonuçta işin içinde alım satım ve para kazanma var diye ticaret olur diye düşündüm
Kismen
Bence girer aslında ya alım satım yapıp para kazanıyorsun sonuçta
Evet girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?