Aynı soruyu bugün tüm gün araştırdım.. Paramın büyük bir kısmı altında.. (bir iki ay önce aldım) Geri kalan çok ciddi miktarda ki parama, yarın çekim için bankaya talimat verdim ve dolar almayı düşünüyorum.. 3 Hafta içerisinde yükseliş kaydedeceğini ve daha sonra hepsinin kademeli düşeceğini söylüyor ekonomistler.. Uzun vade düşünüyorsan alırken kazanmalısın ve 3 hafta bekle.. Lakin enflasyon dan dolayı günden güne eriyor diyorsan, ben şahsen döviz alıp, 2-3 hafta sonra bozdurmayı düşünüyorum. Düşünce de kademeli almayı planlıyorum. Tercih tabi ki sizin.. Lakin bozdurmayı düşünmüyorsanız altını takip edin, yüksek de olsa kuru, er ya da geç kazandırır.
altın karda getirir sana ama dloar enflasyona karşı korur seni. tavsiyem yabancı hisse senetleri (abd borsası) mesela apple hissesi al büyük gelecekçi bir şirket bugün 145 dolar 5 yıl sonra apple hissesi belki 200 dolar olacak ne oldu hem paranı enflasyona korudun hem 55 dolar kar ettin bu sadece örnekti araştırarak gir tüm paranı bir hisseye yatırma. kripto hakkında bilgiliysen kriptoyada gir.
doların düşme ihtimali çok düşük ama faiz filan artırılırsa olabilir o yüzden altın garanti yoldur. ama para kazanmak için istiyosan dolar. paranı güvende tutucaksan altın bence