https://www.yeniakit.com.tr/haber/dolar-icin-yok-artik-dedirten-tahmin-dolar-o-tarihte-6-liraya-dusecek-1659382.html
Doların yükselmesinin asıl sebebinin dolara olan talep ya da dolar kıtlığı olmadığının bal gibi farkındalar ama yandaşlarını nasıl manipüle edecekler başka türlü.
Ha dolar 6 TL olur mu? Tabii ki olur. 60 TL olunca bir sıfır daha atarsın al sana bal gibi 6 TL. Daha önce de CB bir milyona gidilen tuvaleti 1 liray düşürdük söyleminde bulunmamış miydi?
Ahajajajaaj neremle gülsem buna bilemedim. Şu an öyle bir ortamın oluşacağını sanmıyorum. Halkı uyutmaya çalışıyorlar gene 🤧
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Düşebilir, keşke düşse ama 6 TL leri göreceği sadece bir rüya olarak kalır görüşündeyim şu ekonomik şartlara çok zor bir şey...
dolar dediğin Türkiye de 2004-2015 yılında akp döneminde 2 lira civarında sabit kaldı onun dışında zaten hep devüle seviyedeydi hiçbir zaman stabil kalmadı çünkü ödemeler bilançon olan cari açığın var çünkü dış ticarette sanayin olmadığı için dünya ile rekabet edecek yüksek teknoloji ya da çinliler gibi ara mal üretecek fabrikaların olmadığı için hep cari açığın var bir de enerji ithalatın var zorunlu... senin doların 2 yıl sonra 2 liraya da düşer...1 yıl sonra 20 liraya da çıkar çünkü stabil bir sermaye girişin yok... cari açığın var 100 yıldır sanayin olmadığı için o yüzden Türkiye de dövizin ne kadar olacağı ne kadar dalgalanacağını ancak global ve iç dinamiklerindeki dinamiklerle anlayabilirsin o bile olasılık olur... ama çin gibi ihracat yapan güçlü sanayin olur o zaman kafana göre hep uluslarası baskılara rağmen devalüasyonda tutarsın 2 trilyon dolar ihracat yaparsın döviz likitideni dengelersin ama senin öyle sanayin yok ki? 100 yıldır montaj fabrikan var balon hiçbir şey üretemiyorsun... slogan atmak dışında başka bir gelişmen yok.. ayriyetten bu iş sadece ekonomik konuda değil anayasal demokrasinle.. yargınla.. hukuk sisteminle vs vs gibi bir çok dinamikle alakalı konu.. senin gbii balon cumhuriyette doları stabil tutmak hayal ürünü...
Benim düşüncem şu bir şekilde bir yerden yüksek miktarda dolar sürerek seçime karşı ekonomi düzeliyor bize şans vermeye devam edin diyecekler. Kararsız seçmenin büyük çoğunluğu artık ekonomi düzeliyor bide vaatler vs. inanıp gene verecek. Seçim sonrası o paralar gene yandaşlara gidip sefasını gene yandaşlar sürerken cefasını yine halk çekecek.
Söyleyen söylüyor da, neye dayanarak söylüyor ah bir anlasak !
Kendilerinin bile inanmayacağı yalanları, nasıl olur da rahatlıkla söyleyebiliyorlar anlamak mümkün değil..
Değil 6 TL, 10 TL bile olması mümkün değil. Ama böyle giderse sene sonu 30 TL olur ve şaşırmam..
Ki benim kanaatimce de böyle bir söylem olduysa, kesinlikle daha da yukarıya çıkacaktır...
2023 ten sonra yeraltı kaynaklarımız ve kültür varlıklarına sahip olma hakkını alırsak mümkün olabilir bu. Başka şekilde olması teknik olarak imkansız. Üretim yapan bir ülke değiliz çünkü.
Geçmişe baktığımızda 340-500 TL olmuş darbe zamanında Sezer zamanında da 1.2 TL ordan buraya dusuyotsa her şey olur da bu şartlar altında düşmez yine Suriye'ye giriyor adam
6 lira olmaz belki ama yarın erken seçim kararı alınsın en azından 10 liranın altına iner , seçimlerde AKP hükümeti kaybederse o zaman 5 liranın da altına inebilir
İsteseler bu ülkeyi gerçekten süper güç yapabilirler ama dış minnaklar izin vermiyor. :D
2000 baz puan faiz arttırırsan düşer bu arada. He ama sadece sembolik bir düşüş olur kendini kandırırsın o kadar.
Bunu söyleyenin hesaplarını ve mal varlığını incelemek gerekir. Acaba yatırımları döviz mi, uzun vadeli borçlanıp ev araba vs almış mı. Ona göre değerlendirmek gerekir 😃
Hiç ama hiç inandırıcı değil insanların dolar almaması için ve elinde ki doları satması için yazılmış bir yazı olduğunu düşünüyorum
Hahahaha kaynağa bak yeni akit 😂 benim sene sonu tahminim $ 18 olur bakalım kim daha iyi ekonomi biliyor
yeni akit senin takip ettiğin abd, israil köpeği medyanın bildiklerinden alasını bilir
Dolar düşünce dolar yüzünden zam yapılan ürünlerin fiyatları da düşse
Neden olmasın bu yaz 200 milyon turist gelmesi bekleniyor
"ak it"... İbaresini görünce okumaya gerek kalmadi. siz ne diyorsa tersini yapin
Bu ekip varken olmaz ama degisim oldugunda olabilir
6 ya düşecek toplayın o zaman bütün dolarları sonra bir anda tavan yapsın yine zengin kârda 😏
ayakta uyumamız yetmedi hadi yatarak uyuyalım biraz da dolar 6 ya düşünce uyandırın (sonsuza dek uyicam galiba)
Bu hükumetin şu andan itibaren iyi birsey yapmasını düşünemem bile yapsalardı yaparlardı degilmi. Yapamıyorlar ortada hersey
Milleti panikletip elinden dolarlarını alacaklar böylesine alçak bir güruh dünyaya gelmemiştir
En İyi Erkek Görüşü