Enflasyon dört nala gitti. Faizler bol keseden atılıp yuseltigidinde kimse ses çıkarmadı faizden kazanıyorum diye. Şimdi düşürdüler aniden. Üstüne döviz kuru anı patlamasi. Bir de kaybettigin ürün matkalarinin ithali. Al sana üçlü iktisat çıkmazı. Faiz döviz kuru ve ithalat. Yükselen döviz kuru ithal maliyeti artırdı. Sonucu alan tüketici oldu. Yıllar önce bu böyle gitmez demiştim. Dovi kuru o zamanlarlarda beş lira falandı. Faiz çok düşüktü ve banklaar kredi verebiliyordu. Zorunlu karşılık oranları düşüktü. Şimdi çoğu şirket bile kendini kurtarmak için kredi cekemiyor. Faizler yüksek. Alsar bile alacağı ürün ithalse maliyet yüksek. Daha çok şey anlatırım da sabah vakti programı kaçırıyorum. 😃
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya hiç sorma, spordan çıktım gittim bime, 21 lira olan 25 liraya yaklaşmış. Daha 1 gün önce 15 lira olan 'başka bir ürünün yerine onu alırım daha uygun' dediğim 18-19 olmuş.
Personelle konuşuyorum ne zaman arttı bu diye, dün arttı, bugünde artacak falan.
Sokakta ekonomi iyi diyen bir dayı görürsem vurucam diyip çıktım akljdhaskjlddas
Artık düşünemez oldum sadece ödüyorum şaşırmıyorum bile fiyatı aynı olan bir ürüne denk gelince zam neden yok diyip tavır alıyorum artık satıcılara ülke psikolojimizi bozdu