Bu soruya öncelikle kendim cevap vermek istiyorum. Altın gelecek sene eylül ayında 2500tlyi görecek! Anlatıyorum...
Geçen sene eylül ayında dedemin cenazesindeydik. Öğretim üyesi iktisatçı doç. Akrabamızda geldi. Tarih 6 eylüldü. Bize aynen şöyle dedi. Grafikleri okumak benim işim, devletin içindeki her şeyi görebiliyorum bi verileri analiz ettim gelecek seneye Haziran ayında %3 sapma ile altının gramı 1000tlyi görecek dedi.Foto dikkat şeysi!Bizimkiler adama hemen muhalefet oldu, Arkasından bu adam fetöcü, vatan haini, chpli, dinsiz vs bir sürü hakaret etti. O zamanlar yanlış hatırlamıyorsam Altının gramı 475tlydi. O adamla dun akşam yine bi düğünde beraberdik. Adam aynen bi laf daha ortaya artı Bundan sonra Altın varsa bozmayın. Bu saatten sonra Altın düşmeyecek, hükümet yardım fonlarını, deprem fonlarını hazineye aktardı, Allah korusun deprem olsa, yangın olsa ülke ayvayı yedi! Bu tasarruf ve Ali cengiz oyunlarına karşın yapılan tetkiklere göre gelecek sene eylül ayında altın 2500tlyi görecek. Aklınız varsa altın pahali diyipte almamazlik yapmayın! dedi.
Sonra biri bisey dedi anlamadım. Telefonundan ziraat mobili açtı gösterdi. Bakın dedi. Geçen ay miras kalan ev vardı kiracı oturtmak yerine sattım. Hemde altın ile sattım hepsi birikmiş paralarım ile vadeli altın hesabında dedi. Baktim 1.280.000tllik altın hesabı var.
Ben hükümeti eleştirmiyorum ben doğruları söylüyorum dedi.
Altının son 20 yıllık grafiğine bakınca hiç düşmemiş hep yükselmiş bence bu iktidar olduğu sürece böyle gidecek önümüzü göremiyoruz her an her şey mümkün
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Görebilir zaten uzun vadede hiçbir zaman üzmemiştir güvenli limandır bütün ekonomistler nakitte kalmak haricinde herhangi bir şey alın diyorlar en basit örnek televizyon gibi veya bir dolap gibi çünkü her ürün günden güne pahalılaşıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla analiz falan etmeyi bilmem ama altının uzun vadede hiç düşüşe geçmediğini biliyorum, o yüzden bence de artacak. 2500 olur mu bilmem ama sıkıntıya girmedikçe elimdekileri bozmayı düşünmüyorum.