Kuyumcular neden bankalardan daha fazla vade veriyor?

Selam 👋

olayı bastan anlatmak istiyorum. Dedem geçen sene vefat etti. Vefat etmeden önce ise bi vasiyet mektubu yazmış ve eskiden kalma altınları çocuklarına ve torunlarına pay etmiş. Dedem normalde gariban urfalı bir çiftçi gibiydi. Hiç lüks görmemiş biriydi.

Bazı devlet yetkilileri ve bazı avukatlar bizi çağırdı gittik ve söylemesi ayıp dedemin bir sürü altını varmış. Daha sonra vasiyet mektubuna göre pay edildi bana 3221 gram altın miras kaldı.
Resim dikkat şeysi 😅
Resim dikkat şeysi 😅

Cenazeden 1 ay sonra kuyumcuya kuzenimle 10 gram altın bozdurmaya gittik. Bizden önce birileri vardı onlar vadeli dolar veriyorlardı kuyumcuya ve aylık %3 kar verecek kuyumcu. Bunu sorduk sonra bize altın dolar ve ya euronuz varsa verin ben size her ay %3 kâr payı verim dedi. Daha sonra kuzenim araştırmış 1000 gram altın vermiş her ay 30 gram altınlık para hesabına yatırıyormuş.

Bende biraz korka korka 3 ay önce 100 gram altın verdim sonra bana 3 gram altına denk bi meblağ hesabıma havale geldi. Sonra şeytan dürtü 1400 gram daha yatırdım. şu an aylık 45 gram altın kadar para hesabıma yatıyor.

merak ettiğim konu şu! Bu adam bu altınlarla ne yapıyorda bize aylık %3 vade veriyor?
Kuyumcular neden bankalardan daha fazla vade veriyor?