%30 azaldi, yasadigim ülke ALMANYA.. Son 60 yilin en kötü zamanini yasiyor. Türkiye'de gayet normal. Öncelikle Türkiye ekonomi devi Almanya onlarca yil BMW; OPEL; MERCEDES; AEG, SIEMENS ve bircok para kazandiran FABRIKALAR acarken, bizler yatirimi HEYKEL dikmeye yaptik. Buna ragmen Şu an Avrupada kanyiyor, büyük sehirlerde eger kiralik ev bulabilirsen, 2 oda 60 mertekare ev 600 Eura 'dan basliyor, Cereyan, Gaz, Benzin giderlini katincada bozdur bozdur harca, 1 aylik maasla, capulculara göre Türkiye iflasta ama almanycilar her ay bir Villa aliyor. Türkiye'de artik Almancinin hediye götürdügü bir Paket cikilotaya sevinen fakir Türkler yooook. Sadece herseyden sikayet eden üretmeden calismadan devlet bana baksin diyen insanlarla dolu. Yalan algidan beslenen bir muhalefet, herseye karsi muhalefet, ALMANLARDA yooook. Bakin bu fyiatlar almanya, fyiatlar Avro.
Kasım ayında aracımın deposunu 400 liraya fullerken bugün 1200 liraya fulleyebiliyorum. Bu basit hesapla maaşımın 3 katına çıkması gerekirken %75-80 arası arttı. Dolayısıyla Kasım maaşımla yaklaşık 650 litre motorin alabiliyorken şu an 450 litre alabiliyorum. Motorin endeksine göre alım gücüm %30 düşmüş.
eşimle beraber çalışıyoruz , önceden kahvaltıya giderdik ya da özel günlerde pahalı olmasa bile hediye alırdık... doğum gününde pasta bile alamadım, hamileyim özel hastaneyi bıraktım. muayene ücreti 115 tl olduğu halde alım gücü azalmış mı? market faturalar kira... el harçlığı kalırsa öp de başına koy
Euronews 13/05/2022 haberi. Euronew 13 mayis Haber linki Buraya asgari ucretin ekmek alimina oranini paylasiyorum. Mayis 2021 de 1887 ekmek alinirken Mayis 2022 de 1548 ekmek alinabiliyor bu da demek oluyor ki %20 azalma goruldu fakat sadece bir urune bakip yargilama yapmak dogru sonuc vermez bunun icin ortalama bir ailenin tum giderlerini kalem kalem yazarsak sanirim alim gucunde %80 uzerinde bir azalma oldu.