Bu eve yaklaşık 3 yıl önce 700 TL'den oturduk. İkinci yıla gelirken ev sahibi 750 yaptı. Birkaç ay sonra tekrar bir zam daha yaptı ve 800 oldu. Bir süre de bu fiyattan oturduk. Sonra bir gün annem ile iş dönüşünde binanın bahçesinde denk gelmişler, zam yaptığını (1000tl) söylemiş ve emrivaki biçimde sözleşme imzalamış. Fakat burada şöyle bir sorun var 2021 yılında iken bu kurnaz sözleşmenin tarihine 2020 yazmış. Tabi annem bu tür şeylerden çok anlamadığı için sonradan farkına varmış. Herneyse yine aradan birkaç ay geçtikten sonra beni bahçeye çağırdı ve yine zam yapacağını söyledi. Bu defa 1200 TL yaptı. Normalde zam yılda bir yapılır. Bunu biliyoruz fakat o kuznaz sözleşmeye önceki yılı yazdığı için bir şey diyemedik. Geçenlerde yine aradı herkese zam yapmıs (2000'er TL) sizinki en güzel daire sizin kiranizda ona göre olucak diyor. 2400-2500 falan istiyor yani. Ben telefonda tartıştım. Adam sözleşmeyede uymak istemiyor tamam desem bu aydan itibaren yapacakmış zammını. Direk şunu söyledim telefonda "Sözleşme bitene kadar aynı fiyattan otururuz. Sözleşme bittiğinde tefe Tüfe oranına göre zam yapacaksanız devam ederiz." Adam direk sözleşme bitiminde çıkın dedi. Şimdi asıl sıkıntı burada başlıyor Antalya'nın turtistik bir bölgesinde yaşıyoruz ve az çok kiraların nasıl uçtuğunu fark etmişsinizdir. İlanlara girdiğimde en ucuz kötü ev 3000 TL. Ki bir çok ev sahibi yıllık peşin veya memur istiyor. Bunları istemiyor olsa bile en basitinden 3000 TL lik bir ev için: 1kira peşin +1kira depozito +1 kira emlak komisyonu = 9000 TL. Bakın bu en en basit hali. Ve şu an bizim öyle bir bütçemiz yok.
Sorum şu;
Sözleşmemiz bittiğinde bu adam kafasına göre bizi evden çıkarabilir mi?
Bir yerde okumuştum kiracı sözleşmeyi bir yıllık yapsa dahi 5 yıla kadar oturabilir gibisinden. Doğruluk payı var mıdır?
Bu arada bunları da yazmadan geçemeyeceğim. Ev sahibi muzun sadece bu binada 12 dairesi var. Başka bir sürü mal mülk vs. Hepsinden kira geliri ayriyeten emekli birisi. 3 adette karısı varmış.
Sorum şu;
Sözleşmemiz bittiğinde bu adam kafasına göre bizi evden çıkarabilir mi?
Bir yerde okumuştum kiracı sözleşmeyi bir yıllık yapsa dahi 5 yıla kadar oturabilir gibisinden. Doğruluk payı var mıdır?
Bu arada bunları da yazmadan geçemeyeceğim. Ev sahibi muzun sadece bu binada 12 dairesi var. Başka bir sürü mal mülk vs. Hepsinden kira geliri ayriyeten emekli birisi. 3 adette karısı varmış.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer