+1 yılÇünkü adamaların üretimi var gelir düzeyi yüksek. Uçak üretip bize satıyorlar. Biz neden ovundugunuz siha iha onları satamıyoruz ABD ye. Çünkü ellerinde daha iyileri var. Üretim olan yerde herşeyin en iyisi olur. Atatürk'ü sevmeyen zihniyette yatarak para kazanma zihniyetinde olanlar. Atatürk TC yi kurduğunda kaç tane fabrika açmış baksınlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
https://www.globalproductprices.com/USA/beef_price/
bu bir de Mart fiyatları. aw kezbanı. LA da yaşıyormuşta bilmem neymiş bla bla bla.
28×350=9800 USD yapar.
9800 net alan ABD vatandaşı ABD oranı en fazla %2-3 tür.
hayir cahilsin bir de boş yapıyorsun. bunlar hep halktv izleyip bu kafaya geliyorlar 🤣033 Yorumla- +1 yıl
Etin kilosu 28 dolar mı? https://youtu.be/7vE5JYbe8Xc
Bu videoyu izle bakalım etin kilosu ne kadarmış gör. 3 hafta önce çekilmiş. Adamsan özür dilersin - +1 yıl
Ya birader got olmuşsun hala ne uzatıyorsun? Market videosu atmış sana hala çocukluk yapıyorsun ayrıca ben de work and travella abd ye gittim 2 sene önce videodaki fiyatlar doğru yani. Biraz olgun davran yanlış biliyormuşum de ne olcak
- +1 yıl
Birader neden küfrediyprsun insanlara haksız çıkınca ayıp değil mi yakışıyor mu
- +1 yıl
@Sumsuguyersin lan değişik
marketin birinde ne zaman çekildiği belli olmayan bir videoyu kaynak göstererek, global bir fiyat araştırma şirketinin verilerini gereksiz alan bir insana cevap vermek bile bir lütuf.
ayrıca Los Angeles ta yaşayan bir kadın neden milletin çektiği videoyu bana gönderir? burası da ayrı muamma.
birde hodri meydan.
ben size video cektireyim. hatta doğru olduğunun kanıtı olarak isimleriniz video da geçsin vs et fiyatları görünsün.
bunu yaparsam ikiniz de biz maliz abi özür dileriz diyecek misiniz? - +1 yıl
Video 3 hafta önce yüklenmiş. Senin link verdiğün sitedeki bilgi güncel mi değil mi belli değil. Ayrıca amerikada yaşayan arkadaşlarım var. En son geçen hafta konuştum market fiyatlarını, enflasyonu falan sordum. Et 10 dolar civarı dediler.
Ben de amerika meraklısı değilim hatta iktidara oy veren biriyim ama senin yaptığın da cahillik. Hala hakaret ediyorsun. Gerçi insan haksız olduğunu bilince hakaretlere başvurur. Bir ara yurtdışına çık gör yani. Ben hiçbir zaman 28 dolarlık bir fiyat duymadım. Bir sürü market videosu izledim yurtdışından. Hiç öyle bir fiyat görmedim. Büyk ihtimalle araştırıp en hatalı siteyi bulmuşsun. Birçok yerde daha uygun fiyatlar görürsün biraz araştırırsan. Sen bu şekilde ülkeni savunmuş olmuyorsun. Bak ne diyorum ben bu hükümete oy veriyorum ama enflasyon manyak gibi. Ee yurtdışındaki fiyatları da iyi biliyorum. Kör, sağır gibi davramaya ne gerek var? Senin bu tavrın bu ülkeye fayda sağlamaz. Zarar verir. Dürüst ve adil olmalıyız - +1 yıl
Senden adam olmaz iğrenç bir adamsın. Zavallısın. Büyük ihtimalle yapayalnız, çaresiz, kimsesiz, hiçbir başarısı olmayan bir zavallısın.
- +1 yıl
@Sumsuguyersin lan ezik Türkçe anlatıyorum.
beynini çalıştırabilmen için emek harcıyorum ama senin dediğine bak.
global bir şirketin araştırma verisini sunmama ragmen ama video dersen tabi ki kızarım.
bu yastasiniz önünüze gelen her şeye inanmak yerine biraz beyninizi çalıştırın, sorgulayın acaba gerçek mi bu söylenen diye bir inceleyin.
bunu yapmadan sazan gibi her şeye atlamayın. aslında benim yaptığım gerçekten eğitim. - +1 yıl
Kız sana video atmış, diğer kişi ben ordan geldim fiyatlar doğru diyor. Ben sana arkadaşlarımla konuştum et, süt fiyatlarını söylediler diyorum. Sen hala bir siteye takılıp kalmışsın. Ben sana şimdi amerikan marketinin sitesini atcam orada et fiyatlarını göstercem. Güncel market fiyatları. Bakalım o zaman ne yapacaksın
- +1 yıl
Link ekleyemiyorum 3 xper olmak gerekiyor.
- +1 yıl
@Sumsuguyersin ulan bir sizi mi arkadaşınız var? benim çalıştığım şirket ABD şirketi, bir sürü arkadasim var orada hem Türk hemde şirketten çalışan.
yok öyle bir şey diyorum. isterseniz video çektirip isminizi söylerim diyorum. video da et fiyatlarını da gösteririm ama söylediğimi kabul edeceksiniz
ben bir malim ve asla her söylenene inanmayacsgim artık, özür dilerim abi diyeceksiniz - +1 yıl
ya bebeğim sen la da değil misin git bize göster :)
al bı link daha
https://blacklegranch.com/product/brisket/
Kuzey dakota. gibi gariban bir yerde sıradan daha eti (özelliksiz)
450 gr - +1 yıl
Ulan got olma rekoru kırdın karnım ağrıdı gülmekten
- +1 yıl
@Master81 bir git ötede oyna bebe. Köyünden dışarı çıkmamış amerikauı beğenmiyor got kılı
- +1 yıl
bebeğim gönderdin linki okuyup mu gönderdin gerçekten? eğer öyleyse senle tasak geçmem için bulmuş yollamışsib :)
450 Gr kıyma 5.16 USD
5.4 kg keçi eti 153 USD
orada verilen fiyatlar kg değil lb dir. bir lb 459 Gr dir. ABD de yaşamana rağmen öğrenememissin. İstanbul a gelirsen gel ben sana öğretirim. - +1 yıl
lan kıyma mi etin fiyatı?
değerli et vardır bir de gereksiz et. kıyma işe yaramaz yerlerden yapılır. hadi diyelim ki kıyas alacağımız şey kıyma.
hesabı yapalım.
10.28 e 900 Gr kıyma geliyor 1 kg ye 11.15 USD diyelim.
senin yaptığın hesaba göre 350.11.15 USD = 3902 USD yapar.
şimdi bana söyle ABD halkının %kaci bu kadar para kazanıyor bir ayda?
- +1 yıl
Hahaha türkşyede 100 lira olan kıymayı beğenmedi. Yahu baksana orada bir sğrü et var. Bak böyle yaparak kendini küçültüüyprsun biraz delikanlı ol. Mert ol. Ayrıca ben dahil milyonlarca amerikalı 4 bin doları rahat rahat kazanıyor. Resmi verilere göre kişi başı gelir 52 bin dolar abdde. Bunu 12 ye bölersen ortalama aylık geliri bulursın. Kapişşşş
- +1 yıl
ve hala ısrar ediyorum. sen dandik kıymayı almış et diye söylüyorsun. bende sana link gönderdim. hemde özellikli et olmamasına rağmen 20.60 USD kilosu.
hadi beni boş ver. attığın videoda kilosu 3.5 dolardı ya hani 3 haftalık videoydu hemde bana attığın linke ait marketteydi. o ne oldu?
3-5 mal orada sırf izlenme yapsın diye video yapıyor. sizde boş boş izleyip gerçek sanarak burada rezil oluyorsunuz - +1 yıl
Kim sana kilosu 3,5 dolar dedi? Ayrıca teksas tarafına gidersen ortalama 8 dolardır fiyatlar. Yahu kardeşim banane sen adam ol diye bu kadar zaman harcayamam. Ben hayatımı yaşarım sen bir kilo domatese 20 lira ödersin. Senin tercihin. Öert ve delikanlı bir insan ol ama böyle kaypaklıklar yakışmıyor koca adamsın. Yeterince got oldun s git şimdi got kılı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü berbat bir ülkede yaşıyoruz maalesef
00 Yorumla
+1 yılArtik diger ulkelerle kiyaslamayi biraksak mi? Senin ülkende bu sana bunu sunuyo evet sartlar cok iyi degil ama olan bu yani yapicak bisey yok. Napalim simdi ABD'yi fazla et alabilmek icin oraya mi gidelim
016 Yorumla- +1 yıl
Arkadaslar avrupanin cogu at eti domuz eti yemiyo mu ya dana eti yiyen mi tabi ucuz olur
- +1 yıl
- +1 yıl
Brrn_cof ahahahah bu iyiydi cevabım yok
+1 yılYanıtı verdiler ya.
" ANANİ DA AL DA GİT " diyerek...
Ülke böyle, ne yazık ki...
Ekonomi ortada.00 Yorumla
+1 yılBu soruları sorup insanların canını daha fazla sıkmayın ya
02 Yorumla- +1 yıl
Ne düşüncez aga boş yapıyorsun değişmiyor
Ekonomik zayıflık yanında bir de onlar domuz eti yiyorlar.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Gübre, mazot, yem fiyatları bu kadar yüksekken et fiyatları ucuz
00 YorumlaÇünkü burada. maas düşük enflasyon yuksek üretim maliyetleri fazlaa
00 Yorumla
+1 yılEkonomi sıfır ondan dolayı alım gücü yok. Yoksulluk sınırı bile asgari ücretten fazla
00 Yorumla
+1 yılBu kıyaslamalara girdikçe nefesimi tutup bırakmayasım geliyor
03 Yorumla- +1 yıl
Canım ne demek neden? Türkiyede yaşıyoruz ve her şeyin farkında biri olarak bu tür kıyaslamalara girmek hayatımı daha da zorlaştırıyor anlatabildim mi
Bizde besicilik yok çünkü herkes masa başı iş istiyor
114 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası besicilik için teşvik alıp o para ile araba alan kişi tanıyorum bunun gibi bir çok şeyde biliyroum
eşimin babası hala seracılıkla falan uğraşır
asıl sorun ülkemizde denetimin olmaması
Çiftçilik ya da besicilik için verilen teşviklerin büyük çoğunluğu o işlerde kullanılmıyor - +1 yıl
Gel de köye gidelim yem fiyatlarını gübre fiyatlarını mazot fiyatlarına bir bakalım nasıl bir mantığınız zekanız var sizin anlamıyorum. Yemin torbası gübrenin torbası kaç para haberin var mı besicilik nasıl oluyor haberin var mı. Yem, gübre ve mazot fiyatları düşmeden et fiyatları düşmez biraz mantıklı konuşun be
- +1 yıl
@met96
Benimde çiftçi tanıklarım var
normal buğday yerine İsrail buğdayı ekiyorlar daha fazla buğday tanesi veriyormuş.
ama samanı yok
samanı ne yapıyorsunuz dediğimizde satın alır yoz diyor.
Benim dedem tarlasını eker kendi buğdayını yapar
kalanı satar
samanları kış için saklardı.
Diyorum ki eşimin ailesi hala bu işi yapıyor bilmeyen bir insanmışım gibi düşünme - +1 yıl
İsrail buğdayı yerine kendi buğdaylarını ekseler daha çok zarar edecekler ayrıca saman yeterli değil yem verilmesi gerekiyor besi ve süt için beslenen hayvana sen samanla beslediğin zaman ne kadar süt alacaksın sanıyorsun 20 kilo süt veren inek saman yerse 10 kilo süt verir yem şart
- +1 yıl
@met96
Ve işte karşılığında daha fazla almak için verilen bir ürün daha ah ah tartışma bitmez
ama hata herkesin benim demek istedigim teşvikler bile var ama yanlış kullanılıyor
evet diğer şeyler pahalı ama bu denetimsizlikten
zaten benim demke istediğimde o
denetim yok
herkes masa başında para bekliyor
herkes masa başı iş istiyor
sen aldığın yemler sonraları sütün fiyatı 30 tl ise 30 tl sat kardeşim sana kimse bir şey diyemez - +1 yıl
Bir araştırma yapmıştım. AB nin hayvancılık için kullanıdığı hazır yem oranı %35, Türkiye'de %66.
Biz hayvan ahırda dursun önüne yemi verelim öyle yapalım bu işi derdindeyiz. Adamlar öyle değil. Gerçekten çalışıyorlar.
Bunun yanında ABD deki sığır eti fiyatlarını bir daha kontrol ederse soruyu soran arkadaş şunu görecektir ki, ortalama fiyat 18 dolar bandında (özellikli et daha pahalı bu fiyattan)
Türkiye'de en büyük ikinci sorun da domuz eti tüketimi olmadığı için sığır ve küçükbaş tüketimi çok fazla ve verimlilik olarak domuzla kıyaslanamaz derecede yüksek maliyetle üretiliyor bu cins hayvanlar - +1 yıl
Türkiye'de hayvan otlacak yer yok onun için yem mecbur Amerika da hayvanlar için büyük ovalar var ayrıca dolar bazında hesaplayıp onlar daha pahalı yiyiyo dersen baştaki hükümet geldiğinde 1,65 olan dolar 18 TL yi gördü onlar daha pahalı et alıyor demen için akli dengen yerinde olmamalı.
- +1 yıl
Çiftçiye destek olsa belki farklı olurdu
+1 yılÇünkü onlar bizi kıskanıyor
10 YorumlaTürkiye recep sayesinde bu durumda
11 Yorumla- +1 yıl
Siyaset yapmak istemem ama ondan önce kaç kilo alınıyormuş?
+1 yılEeee koyunlar cok olunca normal bu sonuc
10 Yorumla
+1 yılCevabı çok basit çünkü burası modern Türkiye
00 Yorumla
+1 yılHadi domuz yemeye gidek amerigaya
00 Yorumla
+1 yılekonimi ortada bişey demeye gerek yok
00 YorumlaAllah Allah enflasyon oldugu için olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılOnlar gavur biz Müslümanız çünkü
00 Yorumlaşu kıyaslamaları yapmayın...
128 Yorumla- +1 yıl
300 milyonun 3 te 1 i sokakta yaşıyormuş hahahaha. 100 milyon kişi sokakta yaşıyor evet. Sokaklarda yerr bulunamıyor. Randevu sistemine geçmişler, değnekçiler var sokaklarda. Adamın varsa kendine uygun bir kaldırım buluyorsun. Mesela ben de dayımdan torpilliyim bana bir ayarladı köşebaşından
- +1 yıl
@OkuyomBenya13 Allah sizin belanızı vermiş zaten, bari Allahı anmayın!!! işin kötüsü bize de bulaştırmışsınız sıkıntı orada. nasılda hemen Ak Partı seçmeni yaptınız. sizde CHP'li olduğunuzu açıkça belirtiyorsunuz.
- +1 yıl
@Mavi-kudi Bu yaşa geldin. Yazık değil mi o taşıdığın kafaya? Yani elinin altında internet var neden hala a haber izleyerek yaşıyorsun? Allah sana sormayacak mı verdiğim beyni neden kullanmadın
- +1 yıl
Bir konuya ALLAH ismi girerse ben o konuya girerim
Herkesin bi siyasi görüşü vardır benim görüşüm ise islamdir
ALLAH akıl fikir vermiş ve evet ahiret günü soracak ey kulum benim dineme düşman olana neden oy verdi diye
Google yazin ( ayet, hadis, cami, ezan)
Chp Islama neden saldırıyor? - +1 yıl
@OkuyomBenya13 senin ağzını da * sülaneni de kardeşim *..
- +1 yıl
Met96 elhamdülillah müslümanım sen müslüman mısın? Müslüman kardeşini ölüme gönderir misin?
Ramazanda suriye giden bircok suriyeli katledilip cukara dolduruldu
Hani muslumaniz ya daha fazlasi ölsün istiyoruz ve ülke ekonomisine büyük katki sagladilar ama tum dunyada oldu gibi turkiyede de kiriz var - +1 yıl
Sen chp yi savunmuyon bende suriyelileri bütün turkler aynı olmadi gibi bütün suriyeliler ayni diyemezsin
Tamam haklisin pislikleri var ama icindeki pislik yüzünden hepsini niye ayni kefeye koyuyon
Evet müslüman olanlar benim din kardeşim ve din kardesimi ulkemde agirlamaktan memnunum - +1 yıl
Abi beynimi düşürmek zorunda kaldım. Şapka devrimi sadece görünüş içindi kılık kıyafet kanunu sadece resmiyet ve memuriyet gereken yerlerde tek tip kıyafet temsili içindi. Her okulun nasıl ayrı kıyafeti varsa ve nasıl o okula giden herkes o kıyafeti giyiyorsa o da öyleydi. Sadece 13 kişi öldürüldü ve bunlar şapka veya kıyafet için değil sadece kolluk kuvvetlerine mukavemetten. Sen madem Türkiye onla bunla meşguldu diyorsun osmanlı neyle meşguldu? Avrupa sanayi devrimini yaparken sen naptın? Rasathane açtılar ''meleklerin bacaklarını mı izliyorsunuz'' dedin, savaştaki lağımcı birliklerine ''kazdığınız toprağı sağa atmak mı caiz sola atmak mı'' diye tartışan din adamları vardı. Prusyanın Almanya'ya bıraktığını Osmanlı Türkiye'ye bırakamadıysa burada CHP yönetimini (1923-1938) yönetimini suçlamaya hakkın yok. Zaten savaştan çıkmış bir ülkeye fabrika açılması bile bir mucize, devrimler yapılması bir mucize teşekkür edeceğine bir de kötülüyorsun. Nasıl bir beyin erimesi bu? Siz çocukluğunuzda anne sütü yerine su mu içtiniz? Biz tabii ki abdden kötü bir alım gücüne sahip olacağız ama kırmızı et dediğin şey hayvancılık ürünüdür. Kırmızı et, doğal gaz mı da pahalı olsun? Hadi çıkmayan yer altı kaynağı pahalı olur, çünkü sende yok. Avrupa o yüzden rusyaya bağlı. Ula hayvancılık yapacak yerimiz mi yok bizim? Büyükbaş hayvan besleyecek yerimiz yok mu? Elimizde olan şey niye pahalı oluyor? Senin aptal saptan tarım politikaların yüzünden. Bir de suriyelilere savunan var yorumlarda. Allaha şükürler olsun, ben gerçekten Allahın bizi koruduğuna eminim, Allaha şükürler olsun ki bu cahillikle bu memleket iyi ayakta duruyor. Bir de ensar diyorlar, umarım bu suriyelilere ensar diyenlerin bacılarını sokakta röntgenlerler de bakarlar ensarlar mıymış
- +1 yıl
Suriyeliler benim din kardeşim değil ümmetcilik yanlış bir politika ülkeye her şekilde zararları var Müslüman, yahudi, hıristiyan benim için hepsi düşman Türkiye'nin menfaatine olmayan hiçbir ülke vatandaşına destek olmam yardım etmem benim din kardeşim yok Türk kardeşlerim var.
+1 yılKiskaniliyoruz
10 YorumlaOrası Amerika
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılParanın değeri yok
00 Yorumla
+1 yılCoğrafya kaderdir
00 Yorumla
+1 yılEkonominin durumu
00 Yorumla
+1 yılBiz et sevmiyoruz
00 YorumlaAcaba neden
10 Yorumla
+1 yılEben icin
00 Yorumla
Detaylı bilgi