Sizce zenginlik nedir? Kaç paramız olursa sizce zengin sayılırız?

Komşumu ele alıyorum. Adamda 3 milyon tl lik araba var. Eşinde 3 milyon tl lik araba var. Evleri 3 milyon tl evin dekoru eşyalar kıyafetleri vs vs derken düz hesap 1 milyonda ona desek 10 milyon tl harcamış oldular. Adam bol kazançlı bir işte çalışıyor. Beymenden poşet poşet alışveriş yapıyorlar yiyorlar içiyorlar babama bakıyorum lpg li aracının yakıtını düşünüyor.

Evet size soruyorum zenginim diyebilmek için ne kadar paraya ihtiyaç var sizce.

Bu arada bu komşumu yazmam bir kaç sene öncesine kadar orta sınıf bir aile yaşantısıydı. Şimdi ekonomi sağolsun lüks oldu.

Asgari ücret ortada veya 10k maaş alıyorsunuz diyelim nasıl 2 3 milyon verip ev alacaksınız? Ne oluyor bu fiyatlar? Sadece ev almak istesek 10k maaş olsa 25 30 sene yemeden içmeden biriktirme anlamına geliyor.

Avrupada amerikada insanlar 1 2 aylık geliri ile ev araba karavan alırken evlenirken hobiler gezme tozma zaman harcarken biz neden türk halkı olarak onların 2 ayda ulaştığına 30 senede ulaşıyoruz? Bu yüzden mi bizi fakirleştirsin diye mi başımıza oylarla partileri getiriyoruz. Durum tam tersi olması gerekmez mi?

Evet soruyorum günümüz türkiyesinde birisine zengin demek için kaç parası olması gerekir?
Sizce zenginlik nedir? Kaç paramız olursa sizce zengin sayılırız?