Selammm 🙋♀️ Faiz ödemek tabi ki mantıklı değil ama birikim yapmakta zorlananlar için kredi çekmek alternatif bi yöntem olabilir mi? ..İhtiyaç kredileri sadece harcamak için mi çekilir?
hayır çok mantıksız çünkü faizler çok yüksek birikim yapmak istiyorsan dolar ya da altın hesabı aç her ay azar azar para at o hesaba 2 sene sonra güzel birikim yaptığını sende göreceksin
Faizler hala çok yüksek tek haneye düşse çok güzel bir seçenek olabilirdi. Artan enflasyon karşısında pek birikim yapılamaz oldu. Maaşlar eskisinden daha sık tükeniyor. İnsanlar belirttiğin gibi ihtiyaç kredisi gibi seçeneklere başvuracaktır. Örneğin telefon teknolojik ürünler için bunun daha sık yaşanacağını düşünüyorum.
Bir ara % 8,25 oranina kadar inmişti faizler oralar çok iyi rakamlardi.
Bu soruyu kredi çekerek yatırım yapılır mı? Diye sorsaydınız o zaman mantıklı ama yine de çok riskli diyebilirdim. Şu durumda çokta mantıklı gelmiyor bana, bankalar o paradan kazanacakları geliri en ince noktasına kadar hesapladıktan sonra size o krediyi verirler ayrıca bunun yanında kredi çekerken ekstradan aldıkları hayat sigortası, kredi tahsis ücreti ve dosya masrafı sadece bunların toplamı 75.000 TL'lık kredide 4 - 5 bin lira. Diyelim ki birikim yapmak için çektiniz bu parayı repo yaparak, döviz veya günlük likide fonlar üzerinden değerlendirebilmeniz lazım ki o zaman kardasınız yani para akışını iyi kullanmak gerekir...