Evet geldiğimiz durum maalesef
Bu geçici bir durum sadece
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ekonomi bir kere çok güzel herkesin evi arabasi var telefon alcaniza market alisverisinizi yapin bizim zamanimizda telefonmu vardi sanki (ironidir)
Halk bir butun olup ortak dusuncelere sahip olup masaya yumrunu vurmadikca zamlarda ekonomide boyle olmaya devam edecektir belli bir kesim rahati sıhati yerinde die dierlerini yok sayip onlari sucluyor bu cok yanlis zaten suna ornek vericek olursak zengin insanlarin cocuklari sehit olmaz mesela genelde hep gariban yoksul insanlarin cocuklari sehit olur çanakkale savasi zamano yokluk vardi savas vardi ama Şu an o zamanlar geride kalmasina ramen savas zamani gibi gecinmekte zorlaniyoruz bu ulke garibana cifciye halka aittir parti kismina girmicem onemli olan parti degil dusunce yapisi duzeltilmeli halk gucunun farkinda olup elestirmeli elestirilsinki acik kapansin ulke gelissin ben seni sectim ama neden sectim bana sunu sunu yapcaksin diyebilmeliyiz uretim ulkesi iken geldimiz hal bu ise cok buyuk sorunlar var demek
Evet görüşlerinizde çok haklısınız halk olarak tepkimizi her platformdan vermek zorundayız. Yoksa kimseden ses seda çıkmıyor herkesin alım gücü var olarak algılıyorlar...
Tarih boyunca değerli maden, petrol, doğalgaz vs için savaşan toplumlar artık en kötüsü de budur ki gıda için savaşacak. Çok çok kötü günler yaklaşıyor gibi hissediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 🤲
Bu pahalılıkta 2 şer 3 er çocuk yapan çiftler düşünsün her şeyin fiyatı artsın devamlı ben bunu istiyorum gerçekten enflasyonun içinde hamur gibi yoğrulmaya devam edelim istiyorum çünkü biz buyuz osmanlıdan bu yana okuyup araştırmamış hiçbir konuda tam olarak yetkinleşememiş bir milletiz.. karadenizden balığımız , mısırımız Antalya'dan portakallarımız muzumuz işte vs kuru kahveci mehmet efendi"miz
Eyüp sabri tuncer kolonyamız var eh bi thy kurumumuz var en gözde marka olarak şu an başka da pek bi şeyimiz yok yani o yüzden artsın 54 lira olsun umrumda değil biz hakediyoruz bunu hükümetin hiçbir suçu yok devlet halktır
bu ülke ancak 80 milyonu doyurabilir... ülke şu an yabancılarla beraber en az 110 milyon. Buna inanmayan gelsin ülkeyi saysın. ülke yabancılarla dolmuş. elini kolunu sallayan türkiyede İstanbul'da. ülke yol geçen hanı gibi. ukrayna savaşarak kaybetse de biz kendi ellerimizle yabancılara teslim ettik ülkeyi.
3-5 doları olan suriyeli afganlı benden kıymetliyse söylenecek söz kalmamıştır.
yabancılar gönderilmeden bu ülke düzelmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
ben bütün kutsal değerler üzerine yemin ettim. Bana ve inancıma da küfretse oyumu ülkeyi yabancılardan temizleyecek kişi ve partiye oy vereceğim.
Cevap
6Cevap
Ülkenin, özellikle de ekonominin içine öyle bir ettiler ki yeni gelen de düzeltmeyecek artık, öyle berbat bir durumdayız
Evet katılıyorum bu konuda size gelecek olan içinde çok sıkıntılı süreçler olacak ne yazık ki...
Ülke düzelmez artık , eskiden komşudan isterdin patatesi soğanı şimdi onları bile lüks yaptı millet nasıl ödünç olsa bile istesin
Aynen patateste de aynı oyunlar yapıldı anneme söylemiştim o zaman sıra soğanda diye oda oldu stok yapıyorlar ve kendi üretici forumlarından birbirlerine yorumlar yapıyorlar şu kadara çıkacak buralara gelecek diye ülkemin düştüğü hale yazık...
Dün markette 10 liraya kıvırcık vardı altın bulmuş gibi sevindim 🤣🤣 artık para dğeil gıda falan biriktiriyoruz fiyatı düştükçe rezalet
Yaşadığım yer her çeşit yeşilliğin yetiştirildiği bir bölge biz üretici fiyatı ile alabiliyorum ama oda ucuz değil yani artık kendimde yetiştireceğim sağ olsunlar bizi artık üretici de yapacaklar...
savaş var diye Rusya'ya gitmeyen meyve sebze ne oldu onu merak ediyorum. Normalde iç piyasaya sürülmesi gerekiyor. arz talep dengesini bozmamak için yok mu ettiler yine. tuccarlar her zman para kazanıyor olan halka ve üreticiye oluyor
Gübre ve mazot fiyatları uçtu çiftçi para kazanamıyor
Evet buna katılıyorum ama bu noktada devlet el atmalı sübvansiyon yapmalı...
Benim ailem çifçi devlet hicbir yardim yapmiyor 600 tl ye alinan kimya fıçısı en son 2 ay once 1200 tl idi bu kimyayı biz donum basi ve her hafta veriyoruz komisyonevi bizden ucuza aliyor kazandimiz paranin yarisi isci yovmiyelerine ilaçlara gidiyor kışın ayazı yazın sıcağı ayri ayri uraşıyorsun ruzgar gelse naylonu atıyor isci bulup duzeltiyosun çilek eymesini mazot almis basini gidiyor 2 ayda evin arkasindaki traktorden 3 kere mazot calindi millet mazot hirsizligina başladı kazanilan paralarla var olan borcumuzu oduyoruz parayi nakliye komisyonevleri yiyor halkda suçu ureticiye atıyor uretici zarar ettiği icin ekmeyi birakiyor dahada zamlaniyor cifci ne halkın ne devletin umurunda cifcilik biticek yavas yavas o zaman herkes kendi eker artik yesilli heralde bu boyle gidemez çünkü
@Doludoluhayat33 Evet size katılıyorum inanın bende üretim yapılan yerlerden birinde yaşıyorum ve bisiklet sporu yaparken nasıl uğraştıklarını bizzat görüyorum, çok emek var ama üretici hak ettiğini alamıyor aracı hepsini topluyor üreticinin karını bile...
Halimiz hiç iyi değil en kötüsü hala avrupanin bizi kiskandini dusunen insanlar var sinirim bozuldu icin guluyorum ole birini gorunce
Akape gidene kadar daha beterini görebiliriz. Tek kurtuluş seçimde onlardan kurtulmak..
Bakalım 2023 ne olacak göreceğiz...
Daha kötü duruma gelmeyiz umarım ama görünen şu ki , daha da kötü olucak durumlar.
İnşallah olmaz ya...
Amin, aynen bende gerisini düşünemiyorum bile daha doğrusu düşünmek istemiyorum...
Sosyal medyadan tepki vermekle olmıyo sokaklara dökülmek lazım ama bu pasif halktan beklentım yok iyi olmus
Ekonomiyi oyuncak yaparsan normal durgunluk dönemine giricez galiba böyle giderse
Geçiçi diyenler açıklasın bi merak ettim
Aynen katılıyorum...
yorum yapmak bile boş
savaş var tabi artacak yemeyiverin kıvırcık
ihale savaşı mı :D
Insallah daha kotu bi duruma gelmeyiz
Gördük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?