Enflasyonu bizden daha yüksek olan diğer yedi ülke ise Venezuela, Sudan, Lübnan, Suriye, Zimbabve, Surinam..Bir zamanlar batakta olan Arjantin ekonomisi bile toparlandı. ABD ambargosu altında olan İran ve Küba enflasyon olarak Türkiye'den daha düşük durumda bulunuyor.
Tüik'in 4 Nisan 2022 tarihinde bugün açıkladığı enflasyon oranı % 5.46 çıktı. Böylelikle ülkenin enflasyonu % 61,14'e çıkmış bulunuyor. Tablo son güncel enflasyon verisidir.
Türkiye'nin, 208 ülke arasında en kötü 7. enflasyon oranına sahip ülke olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Enflasyon %64 değil, bu yalana inanan varsa ben normal zekada bir insanım demesin. Zaten Türkiye' nin zeka ortalaması uluslararası araştırmalarda 89 IQ olarak çıkıyor. Yani bu sınır, bunun altı maesef yeeeeteeeerrrrssssiiiiz zeka, geeeerrrrriiiii bir zeka seviyesi olarak geçiyor. Hakaret olarak söylemiyorum. Konuya gelecek olursak Üretici Fiyatı Enflasyonu gerçeği daha çok yansıtıyor, o da %81 miydi neydi. Türkiye' de uzun zamandır (8 - 9 yıl) Üretici Fiyatları Enflasyon ile Tüketici Fiyatları Enflasyon uyuşmuyor. Bu ne demek? İkisinden biri yanlış demek. Diğer konu İstanbul Ticaret Odasının yaptığı İstanbul Enflasyon hesabı %69. Bu da TÜİK ile uyuşmuyor. Bana göre ENAG isimli üniversite hocalarının yaptığı enflasyon hesabı doğru. Orada %110 - %120 arası bir enflasyon gösteriyor. 5 senedir batmis olarak gösterilen Arjantin' den daha yüksek enflsdyonumuz var şu an onlarda %55 enflasyon vardı. Dünyada Birleşmiş Milletlerin tanıdığı 195 ülke var. 195 ülke arasında Türkiye en yüksek enflasyona sahip 7' inci ülke. Uuuuttttaaannnmmazzzzlarrr ülkeyi ne hale getirdiniz? Hala meydanlara çıkıp miting yapıyordunuz? Siz de yüz var mı be. Bira utanması olan insanın ar damarı olur. Sizin ar damarınız çatlamış. Arrrrssssıııızlaaaaar!
Tüik bastırılmış rakamları yansıtıyor zaten inanan var mıdır bilemem. Türkiye'de enflasyonun %150'lere yaklaştığı söylenmekte. Vatandaş olarak benim hissettiğim % 100 ile % 150 arası bir oran..
Evet aynen öyle, her hangi bir ürün almaya kalktığında 6 ay öncesine göre fiyat farkı neredeyse %150 En basit doğalgaza 3/4 sefer zam geldi %200 varan bir zam gördü. Akıl dışı bir durum
Komedi gibi bir ülke olduk. Herkes her şeyin farkında ama suskunu oynuyor. Göz yummak düşünsene çocuğunun, torununun hayatı bile kayacak. Yaza doğru bu enflasyon oranının daha da artacağını söylüyor ekonomistler.
Olsun.. Yol yaptılar, köprü yaptılar. Hem enflasyon da neymiş. Tek dişi kalmış canavar resmen..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
enflasyon değildir oo enflasyon olsa duramazsın, dünyanın enlemiyle ilgili bir sorundur, hee! enlemasyon işte. Ve bu enlemasyonu da dış güçler yönetiyor😅 kaynak=malum partiden bir dayı😅