Madi durumu iyi olmayan sizce evlenmeli mi? Mesela dugun parasi yoksa?
Evlenmeli
Hayir evlenmemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Iki gönül bir olursa samanlık seyran olur demeyeceğim elbette ama iki kişi de karşılıklı birbirini sevip maddi şeyleri sıkıntı edecek kişi değillerse bir beklenti içinde değillerse olabilir. Onun haricinde benim beklentilerim var ben onu da isterim bunu da mükemmeliyetçi biriyim derseniz asla evlenmeyin. Bu kişiden kişiye değişecek şeyler hepsi. Önce kendinizi tanıyın evlilikten beklentilerinizi karşılıklı düşünüp konuşarak karar verin.
Eğer kendinizi geçindirmeyecek durumdaysanız zor biraz. Ailelerden harçlık almak çok tartışmalara yol açar. Sürekli devam ederse diğer taraf yük olabilir parayı verene. maalesef çok kötü bir durum ama durum böyle. Bu durumu ben de şu an yaşıyorum. Durumumuz kötü değil ama henüz para kazanmaya başlayamadık tam. Teklif de etti. Ama henüz aileleri tanıştırmaya yanaşmıyorum. Kendisi ailesinden para alamazmış düğün için, kıyamıyormuş. Onun ailesi değerli kıymetli de benimki değil mi. O yüzden dedim o zaman biriktirelim evlenelim. Bu gidişle 3-4 senesi var en az
Bence çok da sorun olmaz. Sonuçta maddi durumu kötüyken de geçinebiliyor erkek ve kadın da. Birlikte yaşayıp en azından bi kira öderler, daha az elektrik faturası, …. Sadece çocuk biraz sıkıntılı olur. Ama zaten erkek de kız da kendini geçindirmek için çalışıyor. Birlikte olunca da bu böyle devam edebilir.
Evlenmemeli. Zaten maddi durumu olmayıp da evlenenler genelde cahil insanlar oluyor ve üstüne çoluk çocuk yapıyorlar. Bu sefer de çoçuklara yazık oluyor. İmkanınız ne zaman el veriyorsa o zaman evlenin. Kendiniz için de, doğacak çocuklarınız için de hayatınızı zorlaştırmayın.
Cevap
40Cevap
Bence burada kıstas çalışkan biri olup olmaması. Gerisi hikaye.
Evlenmek cok guzel birsey Rabbim herkesi iyi insanlar ile karsilastirsin. Esler birbirini sevdikten sonra karinlarida doyar, ısınırlarda. Maddi durum evliligi etkilememeli yani evlilik ici huzur ve mutlulugu. Düğüne gelince evet sonucta evleniyoruz dugun lazim eş dost gorsun falan boyle gelsinler danslar muzikler ama cok gereksiz birsey simdiki aklim olsa sadece nikah yapardım davet listesi yakınlar sınırı ile. O harcanan paraya yazık gunah ozellikle bu devirde. Cogu insan kucucuk seylere muhtaç ve evlilikde dugun gibi şeyler bence gereksiz harcama. Nikah ve kuran okutulmasi en dogrusu.
Karı koca asgari ücrete çalışmalı minimum.
Çocuğa gelince çevresine göre, çocuğa bakabilecek akraba olup olmamasına göre değişir.
Ekonomisi kötü olan ailelerin 1-2 çocuğu geçmemeleri iyi olur.
2 çocuktan fazla çocuğu mu olan kaldı demeyin. 5. çocuk ne zaman gelir diye haber beklediklerimiz var amwq.
Ne önemi var düğünün bir günlük bir şey gereksiz. Ben parası yok düğün olmayacak vs gibi şeyler düşünen birinin gerçekten sevdiğine inanamam düğün içinde ukde kalabilir ama sevgi, aşk her şeyi unutturur diye düşünüyorum
Bu istatistiklere göre fakir erkekler evlenme derdinde kızlar istemiyor zaten adamın durumu kötüyse babasının evinde prenses ise evlenmesi akıl Kâr ı da değil ama maddi durumu ondan farksızsa sorun etmez
Kişiye göre değişir ama ne düğünler ne eşyalar yapıp sonra hemen bosananlar var yani kişi geçinmeye gönlü varsa ok yoksa altından kaplamalı ev olsa da kavga cikar
Hayırlı olan işlere Allah her türlü yardım eder buna emin olun. Niyetimiz "gösterişli aman millet ne desin düğünü yapıp evini yapmak" değil, hayırlı bir yuva kurmak olsun yeter.
Türk kızlarıyla değil.
En kötüsü bile...
Böbreğini sat bana düğün yap yoksa imza atmam diyor!
Sanırsın Cristiano Ronaldoyu transfer masasına oturtmaya çalışıyoruz.
Ya merak ettim herşeyi erkek yapsın ben onun cebinden gecinim diye bana yazık olur gibisinden yazan bayanlar parası olan sizi alirmi ve ya kendi emeğiyle biryere gelen bu mantıkta bı kız alirmi😏
Nasılda kazanılır. Parasız olan herkes parayı çok dert ediyor. Bulunur, zor da olsa bulunur. Bulunması daha zor olan bir ömür boyu birlikte yaşarken sıkılmayacağın birisini bulmaktır.
Hayır.
Attan inip eşeğe binilmez. Bu maddi olarak da degil sadece manevi olarak da. Evlenmeden önce el üstünde tutulup evlenince hizmetkara dönmek kimse istemez.
Denklik önemli
Evlenmesin bnce dogacak cocuklara o kiza yazik. Sonra nden böyle bile diyemezsin sen bni böyle kabul ettin düğün bile istemedin dünden raziydin falan filan derken tembel biseye döner hayati zehir eder. Tabi ki cok para isteme kendin de calis adam tek yapacak diye bişey yok ama ask da karın duyurmuyor guzelim ona göre hareket et
Valla fakirim evlenemem yani isterim evlenmeyi ama imkanım yok fakirler evlenmemeli hem alcağımız kadına yazık hem çocuk yaparsak çocuğa yazık fakirlik dünyadaki en lanet pislik şey
evlenmek herkesin hakkıdır.. ama evini barkını kurmak şart.. daha doğrusu şu evlenenleri sömürmeyi bırakmamız lazım.. cidden utanç verici bir durum
Düğün dediğin nikah sonrası bir ömür boyu olmalı
Mesela ben devlet memuruyum, bir düğün en az 3 yıllık maaşıma denk geliyor
Yazık değil mi
Erkeği para varken, kadını para yokken tanırsınız diye bir söz var. Bu sözü boşa çıkaramıyorsanız evlenmeyin.
hayır kendine en büyük cezayı vermiş olur, üstüne yük alır birde kendi hayatı dışında karşısındaki insanında mı hayatı ile oynasın yazık o karşıdakine
Evlenmeli tabiki, bütün bunlara takılmak saçma iki kişi bence düğün yapmadanda yuva kurabilir hiç hayatı zorlaştırmaya gerek yok
Maddi imkan yok ise evlilik işlerine bulaşılmamalı, illada evlenilcek ise çocuk yapılmamalı.
Maddi durumu yoksa düğün yapmayın nikah yapıp evlenin
Maddiyat evlilikte en önemli unsur o yüzden çok büyük sıkıntı doğuyor
Çok zorlanır çok. Hele şu dönemde allah yardımcıları olsun
Maddi durumu iyi olmayan evlenmek istemeli ama bulabilecek kadın olmaz.
Evlenebilir; ama yüklü miktarda kredi çekip, bunu yıllarca ödemesi gerekir. Başka seçenek yok.
Ne alaka? İnsan sadece çok sevip, seviliyor ise, aşkı bulmuş ise evlenir.
Ya herkes kendi çapında yaşar hayatı çalışabilecek eşine bakabilecek güçte ise yeterli yani herkes alın varaklar içinde büyümüyor maalesef napsin adam ölsün mü
Birlikte çalışıp maddi durumu güçlendirilebilir. Birlik olmaktan kuvvet doğar.
Nasıl evlendiğine bağlı yorganına göre uzanırsa kendileri bilir.
Maddi durumu iyi değilse bir erkeğin evlilik zehir olur 🙄
Bu devirde parayı geçtim ömürlük insan kalmadı, o yüzden evlenmek falan boş.
Düğün balayı gibi ihtiyaç olmayan şeyleri geçtim bir kere başınızı sokacak bir eviniz yoksa evlenmeyin çocuğu hiç yapmayın zaten
her şeyin bu kadar pahalı olduğu bir dönemde evlenilse bile geçinme aşamasındaki sıkıntılar evliliği olumsuz etkiler
İki imza ile başlayan evlilik yıllarca süren mahkemede bitiyor. Evlilik zaten zor işi gücü ayarlamadan evlenmek başlangıçta güzel olabilir ama sonu her türlü b. ka sarar. Parası olan hiç evlenmesin hatta.
Dügün yapmayabilir ama evlenicek esya alacak parasıda olsun Bunlar yoksa sıkıntı olur
Düğünü tedavülden kaldırsınlar biz garibanlar evlenek
Mesele sadece düğünse evlenilir tabiki nikah yaparsın sadece ama bi evi geçindiremiycek kadar kötüyse toparlayana kadar ertele derim
eger birbirlerini cok seviyorlarsa sade nikah ta yeterli bence
paralari oldugu zaman yaparlar isterlerse
Maddi durumunu eşi ile birlikte düzeltsin sevgi varsa her şey hollolur birlikten kuvvet doğar
Kesinlikle evlenmemeli.
Hadi evlendi kesinlikle çocuk yapmamalı
Böyle soru mu olur maddi durumu yok diye evlenmiyecekmi insanlar
Maddi durumum bok gibi sevgilim bile yok ne evlenmesi
Hem bu zamanda yoksul biriyle evlenmek isteyen kız pek bulunmaz
Maddi olarak ayakta olmak ve manevi olarak kol kanat germek bunlar sağlanmalı önce olgunlaşma şart
dogru kişiyi bulduğunda kaçırma boş ver maddi önemli değil hiçtir,
Ahlak çok önemli ve çalışıyorsa sorun yok herkes rızkını kazanır çalışanı Allah'da sever kulda
Eğer karşı tarafta düğün yapmayı dusunmuyorsa evlenirim. Çocuk işine de pek yanaşmam
Yuvanın riskini Allah verir
Güzel yorumunuz için tebrik ederim öğretmenim
Esimin beynini parlatirim😂
Milleti boşverin kafanıza göre eğlenin 😅
Bence bir masuru yoktur.
Hayır kesinlikle sonra sorunlar çıkıyor
Paran yoksa nikah yap sadece
Iyi olana kadar sabretmeli...
evlenmeyin nmk fukaraları
Seviyorsam evlenirim sevmiyorsam paraya bakarim
bence evlenmesin evlenince tas yemiyorsun sonucta
evet evlensin sorumluluğunu bilsin