Kurumsal hesapları gibi devletin şahsi hesapları görme ve inceleme hakları varmıdır
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bi şirket veya mağazan olmadiktan sonra!
Hesabına belirli oranlarda para giriş çıkışı olmadan hayatta sana 100.000tlden fazla kredi vermezler!
100.000tlde artık çerez parası oldu anca 1 tane çeyrek asırlık toyota coralla alabiliyorsun 😑
Evet takibe alınırsın ve en azından bu parayı nereden bulduğun sorulur.
Ticaret yaptım veya bankadan ise satın almış olabilirim bunun yasal olmayan bir tarafı var mı halka döviz satan merkez bankasının kendisi degilmi neyin incelemesi yapılıyor
Ticaret yapıyorsan ve vergisini de ödüyorsan gelirin devlet kayıtlarında zaten vardır. O zaman inceleme yapılsa dahi sana bir şey sorulmaz. Gelirin bu rakamı karşılamıyorsa, herhangi bir taşınmaz ya da taşınır bir şey satmadıysan yani resmi bir para hareketin yoksa resmi kayıtlarda yaptığın büyük meblağlar takibe alınır.
Anlaşmalı olduğum bankadan aldığım dövizin dekontlari saniye saniye kayıt altına alınıyor zaten ama ben bu parayı bu şartlarda bankadan çekmek istediğimde bankaya ya da devlete zararı dokunurmu
100 bin doları geç 30 bin tl alsan takibe takiliyosun
Neden öyle 100.000 dolar benim malım değilmi kime ne Banka o dövizi toplayamayacakmı ya da döviz aldım diye ülke ekonomisinimi etkileyecek
Ya o mantıkdan bakma hani üstüne kayıtlı bisey yoksa sigortan yoksa takibe takiliyosun onu demek istedim
Devlet dolar aldığım için beni yargılayacak mi zaten bankadan alış yaptığım için otomatik olarak bankanın sigorta kapsamında degilmi
Kredi çekmiyorsun hesaptan hesaba havale alıyorsun dikkatini çekerim
100.000 doları toplamakta banka sorun yasarmi peki
2 saatlerini alır bro o parayı toplamak
Ama bankanın işine gelmez o kadar parayı tek bir şahısa vermek uğraştırırlar
Onun için parca parca almanı tavsiye ederim zaten tl olarak aylık en fazla 120 150 bin arası veriyor
150.000 TL dışındaki mevduatlar bankanın sigorta kapsamına girmiyor ama yani paranın başına bir şey gelirse banka ve devlet sorumluluk almam diyor riskli
Sen bence 6 tane başka bankalardan hesap aç bunları komple çek 1 günde daha mantıklı
Türk bankaları batsa bile Yabancı yatırımcı sıcak parasını kaybetmeyecekir ama yerli yatırımcı parasını kaybeder buna rağmen yabancılar Türkiye'ye para sokmaya korkuyor piyasada güvensizlik hakim bu şartlarda parayı bankada tutmak ne kadar mantıklı o bile şaibeli
Yatır bitcoine ya da çekme parayı 10 yıl sonra miyonersin
Parayı kontorl etmek parayı kazanmak kadar zor bir şey
Devir parayla para kazanma dönemi işle maaşla biryere varılmaz
10 yil hic elleme diyorum iste bak sene 2010 da benim arkadaşın babası 100 dolarlık btc aldı şimdi baya zengin
Başka bankalarda 4 tane daha hesap aç parayı aktar 20-20 çek
O parayı alıp yurtdışına kaç
Herkes öyle düşünüyor :)
Evet incelenir yüksek bir miktar
Vermezler ki 🙃
Evet banka sorar zaten napican der
Bankaya güvenmiyorum parayı evimde tutmak istiyorum derim aynı zamanda mal benim malım istersem harcarim istersem farklı biryere yatırım yaparım bu kimseyi ilgilendirmez
De bakalım ne diyecekler :) parca parça çekersin en kotu. En kötü binance e at teterde kalsın
Dolar rezervi yap derim sanada ülkenin halı iyi değil :)
Evet yaptım Bi plan. Fed i patlaticam merak etme
Evet var
Neden öyle biz sadece ticaret yapıyoruz madem devlet satmak istemiyor dövizi neden bankalar aracılığı ile halka satıyor bunun illegal tarafı ne
Başltamaz knk