Dün zincir marketler art arda KDV indirimi yaptıklarını açıklasa da raflarda gerçeklerin öyle olmadığı çok kısa bir sürede anlaşıldı. Marketlerin fiyatları önce artırıp sonra cüzi bir miktar indirim yaparak aslında ürünleri, KDV indirimi öncesindeki fiyatlardan daha pahalıya sattıkları ortaya çıktı. kaynak ve detay Sosyal medyada indirimlerin raflara yansımadığı paylaşılıyor. Peki ya sizin oradaki marketlerde durum nedir?
Peynirde 5 kuruşluk indirim cepleri rahatlattı! Sizin orada indirimler ne durumda?
Hükumet enflasyonun önünü alamadığını anlayınca suçu kendi dışındaki herkese atmak için KDV' yi %8' den %1' e indirdi. Daha geçen haftalarda doğalgaz, elektrik, benzine yüzde kaç zam geldi? Benzine bir gecede 80 kuruş zam gelirken gıda vergisini indirdik bundan sonra olan zamlar benim suçum değildir demek kandırmacadır. Üstelik bir gecede benzine gelen 80 kuruşluk zamn dışındaki ben yeni yıldan beri en az 10 kere zam geldiğini hatırlıyorum. Ucuza satan partili bir market varsa buyursun 30 TL' ye beyaz peynir satsın. Tutan mu var! Ne marketçiyim ne marketçi tanıdığım var ama doğruları görüyorsam söylemek zorundayım.
Kontrol yok ki. Marketleri dolaşıpta yaptırım yapan yok. Fiyatlar istediği kadar düşsün, bunun peşine düşen yok. İhbar hattı yok, çekip resmini göndereceksin hemen. Ve tabii ki 2 saat içinde gelecek , duyarlı insanlar olacak hesabını sormak için..
Bizde ŞOK'a girdik işe normalde 40 liralık ürün nerelerden inmiş bakın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
2+1 evde oturuyorduk 1500 tl ye stüdyo daireye çıktık 1000 tl ye artık geçinemiyoruz bende iş bulamıyorum. kocam kafayı yicek hergün sadece annemin 5kg verdiği tarhanayı 2 haftadır yiyoruz kahvaltı yıda reçel ekmek çay bile içmeye kestik tasarruf diye hayvan gibi yaşamaya başladık Allah bunların cezası nı versin 3 aydır açlık sınırına geldik. geçen yıl en azından peynir yumurta tavuk yiyorduk bu yıl daha da kötü. . bazen eşim yokken ağlıyorum iş bulamadığım için çalışana her yerde iş var diyenlerin de Allah belasını versin
Zincirlerin hepsinj toplayip tek tek zincirlicen kemal sunalin bir filmi var di hatirlarsan ölecem diyor disari cikmiyor herkes zam yapiyor iyilesince ortalik temizliyor vs tayip hasta dediler bunu bile firsatcilar firsata cevirdi ölse busefer daha pahali olur bu ulkeye insallah adil bir yenetim gelir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Devletin Ülkeyi söyle 1 sene Diktatörce yönetmesi sart, bu ac gözlü sömürücüler, zenginler, yiyiciler baska türlü temizlenmez. Ulan paraya para demiyorlar, Devletin KDV indirimine dahu cullaniyorlar, bu yapilan bence Ülkeye HAINLIK.
Halkimiz adam olsa, zam yapiliyor diye sikyet edecegine, bu zam yapanlardan alisverisi keser.
Bunun böyle olacağı en başından belliydi zaten ki dedim de haberi ilk gördüğümde bu indirim devletin kasasından çıkacak ama vatandaşın cebine girmeyecek diye yine birilerine peşkeş çekilmiş oldu başka bisey değil
Bu göz boyamak vatandaşın gazını almak için yapılan göstermelik uygulama, Fiyatların en az 2-3 kat arttığı piyasada yüzde 7'lik indirim komik. Zaten kısa sürede gelecek zamlarla onun da bir etkisi kalmayacak
Ben bir önceki gün markete gitmiştim. İndirimden ziyade fiyatlarda artış olduğunu gördüm.1 hafta önce 14 TL olan ürün 20 TL ye çıkmışti. Ve diğer ürünlerde de aynı şekilde...
Benim fiyat algım karıştı. Peynir kilosu 40 lira ise de tamam, 100 lira ise de tamam, Domates kilosu 5 lira ise de tamam 30 lira ise de tamam. %10 zam gelse de olur %10 indirim de olur. Neyin gerçek fiyat olduğunu unuttum.
Eğer Türkiye'de fahiş fiyat uygulaması varsa bu kadar İşsiz insan boş boş oturacağına çıkıp peynir üretirsiniz yumurta üretirsiniz hem rekabete destek olursunuz hem de fiyatları düşürürsünüz kimse boşuna şikayet etmesin
Babam sermaye versin, iş kurayım batırayım tekrar babamdan sermaye isteyeyim. Devlet para versin, iş kurayım, batırayım devlet tekrar para versin. Armut piş ağzıma düş. Ah beleş Dünya.
Halk marketler kurulmali ve stok yapanlardan o ürunkri alıp orada ucuz millete sataacaklar bakın bir daha marketler anlaşıp böyle bir şey yapabilecek mi her ilçeye her bölgeye bir halk market gelmeli
bence çok güzel bi indirim, 5 kuruşum kaybolmuştu eve nasıl peynir alıcam diye kara kara düşünürken bianda 5 kuruşluk indirim gelmiş allah akp den razı olsun beni taaa saraydan duydular