55 birim ile 750 birim arasındaki farkı bu millet anlarsa belki birgun gıdım gıdımda olsa ilerleme olur. 2 ya da 3 saatlik çalışmayla alınan bir ürün için turkiyede 1 hafta çalışmanın farkını anlayabilen bir toplum nasip et ya rabbi 😂😂
Yok bilerek böyle zaten dışa bağlı olduğumuz için dolar düşse bile üretimi çok olmayan bir ülke Türkiye bu yüzden doların düşmesi maalesef ki zararımıza olur herşeyi daha çok yurt dışından alırız en azından bu süreçte umarım insanlar anlamıştır da bir şeyler üretebiliriz
2023 te düşeceğini biliyorum bu seni ilgilendirmiyor altın yağmakla ne alaka baştaki gidecek bir ikincisi Lozan bitiyor eğer ülkemizi doğru kullanırsak ekonomi problemlerini bir kaç yılda aşabiliriz
Ben dışarı bağımlı olmak iyidir mi dedm beyinsiz misn iyi anla , sadece kur yüksek olmak yerine düşük olsa ithal ederken işimize glir dedm herşeyi dsardan alalım demedm
Bende diyorum ki sa.. lak dışarıdan almayı kesmeliyiz hiçbir şey almamalıyız hatta çok az şey almalıyız alsak bile. Başta açıkça yaz o zaman hemen u dönüşü yapma ikimizde senin en başta ne demek istediğini biliyorduk bir bilgin yoktu kıvırma ve kes sesini
Mal kafalı dolarla tabi alakası var senin her isin dolarla tarım ülkesisin ama dsardan tohum alıyorsun , hiçbir ülke tam bagmsiz değildir illaki bir şeyi dsardan alır
Dolar diyelim 1 tl. Ee? Herşeyi oradan alırsak kendi ülkemiz için ne üreteceğiz? Ney yapacağız. Onlar gelişirken bizim firmalarımız çökecek. Te allahım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Şu an benim bile içim gitti. Sırf bu yüzden bakmıyorum etiketini kaldırıp insanın canı sıkılıyor durduk yere.
Evet ya öyle :(
Bir şeyler yazmak isterdim ama eleştiri bile yapamıyoruz. Sen anladın içimden geçenleri
Anladım 🥺
Niye ki. 56 € işte. Türk lirası ile o kadar yapıyormuş
Ya birim açısından
Türk markaları al sende. Zaten kaliteli bi marka ya benzemiyor. Netten baktım da az önce.
Tamamdır
2023e az kaldı sonra dünyanın falan hakimi olacağız bize tapınacaklar aç karnımızı doyurursak. İçmeye ayran bulursak
56 birim neredeeee, 750 birim nerede... Avrupa bizi kıskanıyeah!
Yol yaptı köprü yaptı (!)
Çayımız var kıskanma.
@zzzz233 kafamıza çay yağacak sus sus 🤫
Yağsın o yolların üstüne koy çayı iç iç
Avrupa’da herhangi bir velet : yaaa bu ne 50 yuro almam iğrençççç
Türk biri : ah be su igrenc şey bile 700₺ :((((
55 birim ile 750 birim arasındaki farkı bu millet anlarsa belki birgun gıdım gıdımda olsa ilerleme olur. 2 ya da 3 saatlik çalışmayla alınan bir ürün için turkiyede 1 hafta çalışmanın farkını anlayabilen bir toplum nasip et ya rabbi 😂😂
Sabır 2023 te düşecek güzelim merak etme
İnşallah
2023 te gökten altın yağacak demi sen o sözleşmeleri madenleri falan unut
Yok bilerek böyle zaten dışa bağlı olduğumuz için dolar düşse bile üretimi çok olmayan bir ülke Türkiye bu yüzden doların düşmesi maalesef ki zararımıza olur herşeyi daha çok yurt dışından alırız en azından bu süreçte umarım insanlar anlamıştır da bir şeyler üretebiliriz
2023 te düşeceğini biliyorum bu seni ilgilendirmiyor altın yağmakla ne alaka baştaki gidecek bir ikincisi Lozan bitiyor eğer ülkemizi doğru kullanırsak ekonomi problemlerini bir kaç yılda aşabiliriz
Daha adam akıllı Türkçe yazamayanlarla muhatabım ya
şu an zaten dışardan alıyorsun doların düşmesi her türlü işimize glir alınan ürünler daha ucuz olur
Ne var Turkcemde hayırdır
DJSOPFPSKD YAHU BAK HER ŞEYİ DIŞARIDAN ALIRSAK GELİŞEMEYİZ HALA UCUZ OLUR DİYOR ABİ AZ ARAŞTIRIN BE
Dışa bağlı olan ülkenin ekonomisi batmaya mahkumdur nokta
Ben dışarı bağımlı olmak iyidir mi dedm beyinsiz misn iyi anla , sadece kur yüksek olmak yerine düşük olsa ithal ederken işimize glir dedm herşeyi dsardan alalım demedm
1 dolara aldgn ürün şu an mesela 15 TL ye mal oluyor dolar düşük olsa 5 TL ye mal olacaktı oda tüketiciye braz daha uyguna gelecekti
Bende diyorum ki sa.. lak dışarıdan almayı kesmeliyiz hiçbir şey almamalıyız hatta çok az şey almalıyız alsak bile. Başta açıkça yaz o zaman hemen u dönüşü yapma ikimizde senin en başta ne demek istediğini biliyorduk bir bilgin yoktu kıvırma ve kes sesini
Sus lan asalak neyin ne olduğunu senden iyi biliyorum 2 gram bilginle boş yapma burada ekonomiyi senden öğrenecek dglm MAAL
Kullanıcı adından dolayı seni takmıyorum ergen
Alınan ürünler ucuza gelir dedgm lafı dışardan almak iyidir olarak anladinya senin beynine sokim
Ney oldu kudurmuşsun zavallı. Zaten her şeyi bildiğini iddia eden biri asla bir şey bilmiyordur ağlama
Her şeyi daha çok rahat alırız. Doların düşmesi işimize gelir dedin. Ama gelmez cahil
Senden bir bk olmaz ahhahahhshxhjv
Sen benden daha iyi bilemezsin anca egoist köpek olursun böyle daha ekonomiyi ve kuru ayırt edemeyen ergensin neyin boşunu yapıyorsun hayırdır
Ekonomi ile doların alakası olduğunu bile bilmiyorsun işte böyle de cahilsiniz
Olmadığını*
Şimdi engelliyorum seni
Mal kafalı dolarla tabi alakası var senin her isin dolarla tarım ülkesisin ama dsardan tohum alıyorsun , hiçbir ülke tam bagmsiz değildir illaki bir şeyi dsardan alır
Beyinsiz bende diyom ki dolarla almayıp kendi ürünümüzü yaparsak kalkınırız diyorum cahil lan
Akp koyunu bide engellemiş zaten yazdklarımı gtunle anlıyorsun okuma gerek yok
Kendi tarımımızı yaparız diyorum be diyorum Allah aşkına ml. Öf be. Çiftçiye destek yok yapsalar bile çiftçi kazanamıyor anla şunu
Akpli değilim. Sen anlamıyorsun
Özelden yazsana bişey dicem
Çiftçiye yeteri kadar destek yok bu yüzden yapmıyorlar bizde yurt dışından ithal ediyoruz daha pahalıya mal olduğu gibi birde ülkemiz kalkınamaz !
Xper yok sen yaz
Dolar diyelim 1 tl. Ee? Herşeyi oradan alırsak kendi ülkemiz için ne üreteceğiz? Ney yapacağız. Onlar gelişirken bizim firmalarımız çökecek. Te allahım
Takip etsene beni mesaj atamıyorum
Takma kafaya çaresi vardır
Düzelicez be
Tüketici haklarına şikayet et
Ablacim 750 de verebiliyorsan senin çok da üzülecek bir şeyin yoktur bencee
Ya öyle bakma şu an ben 2-3 ay para biriktirdim de aldım ama birim açısından insan üzülüyor
Ya tabi orasi öyle. 395 tl'ye bi panço beğendim canimdan can gidiyor ona o parayi vericem diye çok geliyor 😶
60 Euro. 60 TL he bir Avrupalı için
Avrupalıya öyle tabi birim açısından
Paranın değerinin düşük olması işte 🥺🥺
ney ki bu
Kaban etiketi
etiketteki fiyattan ucuza almışsın gibi duruyor
Almasaydin ak
Yorumun karşısında büyülendim bu arada
Ben de, bebek gibiyim maşallah
15 x gerçekten üzücü
Maalesef
ne bu knk
Kaban etiketi
nete üzülüyorsun
Birim para açısından
üzülme walla üzülme
hayırlı olsun..
Telefonunu göster :D
Sen Abdülhamit’i savundun
Savunmadım
Almasaydın pazarda elli TL
750 para değil bu devirde
Haklısın valla en ucuz şeyler bile 100₺ den başlıyor iyi bir şey almak için 750₺ para değil
Yazık valla
Sorun görünmüyor.
Yapcak bişi yok
Güle güle kullan
Kalp kırıklığı
Ucuzmuş
Keşbiş olsun
55 euro
Evett
aynı para işte hatta 830 yapıyor
Tl yazmıyor euro yazıyor
İnş şakadır bu
Üzülme aşkım boş ver ya 750 lira da para mi
Para tabi
Yok ya normal
@virgünkilller Tamam kanka en çok sen zenginsin ve en çok sen parayı umursamıyorsun
Zengin degilim zaten yalandan zenginim diyorum kizlar baksin diye ama yine ise yaramiyor gordugum kadariyla
Zksmzksk
Zaten hic opusmedim ve flortum bile olmadi kizlar beni sevmiyor bir turlu bu yuzden ismim ve kapak resmindeki adami koydum
Almanya bizi kıskanıyor
Bizim de Allah’ımız var
Orjinali daha pahalı
Almasaydin
55euro