Sahi beklenen boğa piyasası ne zaman gelecek?
Bu yıl içinde piyasanın yeşille döneceğini düşünen kaldı mı hala? :)

Deniz'im sorma..
Şimdi de Çin'de yeni bir salgın çeşidi çıkmış...
Aylardır düştükçe düştü, ekledikçe de ekledim ama artık tulumba da su kalmadı... :)
Zarardayım ama mecburen beklemeye devam..
Sana asıl sorum; geçen ay yüklü miktarda altın aldım (Yükselişten önce)
803 TL / Gram..
1024 e kadar çıktı tam satmayı düşünürken hooop bir anda indi..
şu an onda da zarardayım, ama kısa vadede zararımı çıkarabiirim diye düşünüyorum..
Ön görün nedir?
Zararım çıksa bile yine de altın da mı kalayım, yoksa biraz dolar vs böleyim mi?
(Söyleyeceklerin YTD tabi ki, rahat ol lütfen) :)
Altınları da çok düşük fiyattan almamışsın abi ya. Ama kara geçmen çok uzak değil. :)
Sana şu soruyu sormak isterim: Altın fiyatını belirleyen en önemli bileşenlerden biri de dolar değil mi? Madem öyle neden bir de dolar alıyoruz? Böyle yapınca riski azaltmış oluyor muyuz? :)
Bir arsa satışı vardı para elimize geç geldi..
Devamlı da yükseliş trendi olunca, ki faiz düşürme vs derken altın düşmez dedim.
TL de olup eriyeceğine Altın alayım dedim..
Evet. Altın fiyatını belirleyen en önemli şeylerden biri dolar..
Bunu şunun için sordum kardeşim; tek bir şeyde kalmasın, coin misali sepet yapmak gibi dolar veya başka birşeylere mi bölsem.
Mesela sterlin de üç ay içerisinde diğer döviz cinsine göre extra ciddi bir yükseliş beklendiğini birkaç kez duydum..
Bölmek faydalı olur mu diye aklıma geldi ve senin değerli fikrinden istifade etmek istedim.
Deniz'im bir de altın da ki ön görün nedir?
Tabi ki mümkün abi. Oradaki mekanizma şöyle çalışır:
Dünyadaki en değerli şey, uzun vadede en az 5-10 yıllık süreçte kesinlikle altındır.
Ama bunun en önemli nedenlerinden birisi güvenli limanlı olmasıdır. Kısacası dünya üzerinde kriz devam ettiği sürece altın en çok tercih edilen değer saklama ve yatırım aracı olacaktır.
Bu noktada eğer virüs etkisini yitirir, Çin kaynaklı bir emlak krizi patlak vermez ve küresel ölçekte enflasyon ve borç krizi sona erdirilirse, kısacası dünya ticareti ve ekonomisi düze çıkarsa altının değeri yine gerileceyecektir. ABD tahvilleri ya da döviz para birimleri tekrardan güç kazanır.
Sen bu yatırımı ne kadar süreli tutmayı düşünüyorsun abi? Bu para sana ne zaman lazım olur?
Şu an için endişe edeceğin bir şey yok abi. Çünkü küresel ölçekte salgın devam ediyor. Ülkeler enflasyon krizi içerisinde. Dillendirilmiyor ama Çin kaynaklı bir gayrimenkul krizinin patlama ihtimali var. Ayrıca Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimali var. Tüm bunlar altın ve doların artmasına zemin hazırlayacak şeyler.. Şubat ayı analiz yapmak daha doğru olacaktır.
Ama sepet için temettü veren güçlü şirket hisseleri ya da arkasında sağlam projesi olan kripto para gibi yatırım seçeneklerini düşünmeni de öneririm.
Çok teşekkür ederim canım kardeşim..
Vermiş olduğun bilgiler benim için çok değerli.. :)
Bunun haricinde Kripto da bir sepet yaptım aslında, düştükçe de alım fırsatı diye gördüm ve yine aldım..
O da mübarek, düştükçe daha daha düşüyor, ayı sezonu desen o da değil..
İllaki o da yükselecek ama bu sefer de bari elle tutulur bir yatırım olsun dedim :D
Deniz'im tekrar tekrar teşekkür ederim :)
Abi her cümlende yine şaşırtıyorsun beni :)
Hangi cinlerden aldın? Maliyetlerin neler? :)
RACA ve CEEK dışında neden diğerlerini ben hiç duymadım abi? :)
Var mı bunların bir hikayesi? Arkasındaki proje hakkında bir bilgin var mı?
Ya da kim üfledi kucağına bu coinleri :)
Doğrudur kardeşim..
Hikaye ve proje hakkında bilgim var aslında yazıyla anlatımı epey uzun ve zor bir konu..
Twitter da bildiğin üzere bir çok kişi ve grup var, bir çok da sözde trader var "Yok kripto banu, Yok Kripto ahu" :D
Bunların söylediğine ve fısıltı gazetesine asla inanmıyorum...
Bazen isabetli olan sözleri de yok değil ama o yemcik..
her şey oltaya gelene kadar..
Bir kez acemilik zamanımda inandım ve ciddi zarar ettim..
Söyleyenler twittlerini kaldırdı hemen, sahtekar yani :D
Meğer mesele farklıymış..
X coini sükse yaptırmak, hit yapmak için sana ballandırıp anlatıyorlar ve herkes alırken yükselen dalga içerisinde bunlar kendi ellerindekini satıyorlarmış.. Ondan sonra sen aldın ya, patır patır düşmeye başlıyor, bekle dur yükselecek diye :D
Baktım ki bu iş böyle olmuyor.. Grafik okumak, direç ve destek seviyesi nedir gibi küçük küçük kendimi geliştirip öğrenmek yoluna gittim..
Ben sadece kripto konusunu anlamak için önce konuyu çok iyi araştırdım, sonra ise yatırım yapacağım zaman, ilgili koini çok iyi araştırıyorum, hakkında ki face olmayan haberlere bakıyorum, hedeflerini inceliyorum, projelerini inceliyorum vs. vs.
Yoksa tabi ki asla senin gibi bilemem, bilmem de söz konusu değil, bu konuda sen uzmansın, ben ise acemi çırak / çırak adayı :D
Asla biliyorum demem, diyemem de.. Eksiğim de çok.
O zaman Allah kolaylık versin abi. Araştırdım diyorsan sorun yok. Coinlerinin çoğunu duymadım. Ama bir boğa olursa kesin 3-5X kazanırsın :)
Amin, çok teşekkür ederim Deniz'im..
Ne hayır getirecekse ben ona talibim abim :)
Hayat fani.. Mal mülk bunlar hep gelip geçici şeyler..
Kazanca doymayan ve hırslı bir yapıda değilim..
Kazanmak istememde ki gayretim ve gayem; başkalarının yarasına merhem olmak, hayırlara ve güzelliklere vesile olmayı arzulamamdan dolayıdır.. :)
yani atıyorda olabilirim ama genc nufusun cok ilgilendigi ve alsat alsat alsat ile surekli aksiyonunu koruyan bir finansal kaynakken :) cok para var diyerek bilen bilmeyen arastiran soran aman bin tl ne olucak diyene kadar doldu ve mevzu şunu aldim 1 sene unutucama döndu sanki :))))
Sanırım her cümlenizde haklısınız. Gençler arasında oldukça yaygın kripto paralar.
Türkiye'nin kripto piyasalarındaki yeri konulu anket ve araştırmalar da bu tezi doğruluyor. Türkler her daim ilk 5 sırada. :)
Ve son dönemde biraz piyasanın fazla oynaklığı biraz da yıllar itibariyle piyasanın ve teknolojinin anlaşılan önemine istinaden insanlar biraz daha gözden çıkarılan bir tutar kadar alıp unutma yanlısı. :)
umarim herkes istedigini bulur bol sans :)
Umarım. 2022 yılı herkese iyi gelmeli. :)
bol sans :)
Size de :)
FED faiz arttıracak. Kazakistan’da durumlar kötü. Bence herkes Mart ayına kadar alttan toplamalı. Mart ve Nisan aylarında başlarız yavaştan diye düşünüyorum.
Evet süre ne yazık ki uzadı. Ama boğa gerçekten yaşanacak mı? Ya da her dönem olan türden büyük mü olacak bunun net cevabı bende de yok sanırım :(
Kesinlikle. Mikro çaplı alt coin rallileri yaşandı. Bize lazım olan mega ralli konusunda da seninle aynı fikirdeyim. Ama tarih konusunda, bilemiyorum..
Tüm planlar 2022 Mart FED faiz artışları öncesi gerçekleşen mega rallide tüm coinleri satıp dükkanı kapama yönündeydi. Hadi fon tokenlar için Mayıs ayına kadar beklenirdi.. Ama Ağustos-Kasım değildi sanırım :)
Cevap
5Cevap
Kolay dan para kazanan insanların alt koyun ve üst koyun lerini kontrol etmeleri bana hiç da mantıklı gelmiyor 😂😂😂😂👋👋👋
Kriptolar normalde merkeziyetsiz para olarak lanse edilse de, bir fenomenin ya da ünlü bir kişinin bit tweetine bakıyor değil mi? Hemen ya dump yapıyor ya pump
Acelen yoksa bekle. Bu yıl epey hareketli olacak :D
Evet, her şey daha yeni başlıyor gibi. Dolar biraz düşse de biraz daha coin alsak :)
Benim için fark eden Bir durum yok market aşağı yönluyse ayı olurum yukarı yönluyse boğa olurum.
İşte marketin ruhundan anlayan biri. Ağırlıklı vadeli işlem mi yoksa spot mu açıyorsunuz?
Tabiki rüya canlanmayacak
Canlanır gibi oldu sanki..
en iyi ihtimal birkaç ay daha..
Yeter ki görelim. Pandemi yaptı yapacağını, bir de kriptodan dayak yemeyelim yeni yılda :)
FED kararları sizce nasıl etkiler kripto piyasalarını?
Zor görünüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?