Ben memur olarak İzmir’in pahalı bir ilçesine atandım sadece kiram 2k (onu da zor bela buldum) alacağım maas taş çatlasın 7k. Ben nasıl geçineceğim ya hiç birikim yapamayacak mıyım? Çok pişmanım daha faturalar ne kadar gelir o belli değil. Sadece karın tokluğuna çalışmaya mı gidiyorum? İcim daralıyor resmen.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGeçim zor evet ama geçirebileceğin bir miktar kazanıyorsun en azından bekar birisi için. Evde yemeklerini çoğu zaman kendin yapman gerekecek çok fazla gezemeyeceksin ülkemizin ekonomik durumuna bakarak çok azımsanacak sayıda geliri yüksek kişi var :) . Başlangıç biraz zor oluyor aynı durumu bende yaşadım 2 sene önce mecburen çarka girdiyorsun herşeyi.
02 Yorumla
Soran+1 yılBakalım alışana kadar zorlanacağım belli ki. Avantajı allahtan evime çok yakın gel dersem gelebilecek ailem var bir şekilde alışacağım teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa 2825 lira akan asgari ücretli napsin? (asgari ücretliler daha zamlı maaşlarını almadılar) harcamalarınızı dikkatli yaparak rahatlıkla yaşarsınız, bugüne kadar ne birikim yaptınız? (zendin bi ailedemi yoksa fakir bi ailenizmi var bilmiyorum) ülkenin şu an içinde bulunan dar boğazı görmeyerek yorum yaptığınızı düşünüyorum ziraaa ülkede tarım eğitim sağlık ekonomi çökmüş durumda, evela insanca yaşamaya odaklanın (inşallah ögetmensinizdir)
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim de zamlı maaşım bu şekilde olacak zaten. Hiçbir birikim yapmadım 23 yaşındayım klasik emekli memur ailesiyiz. Düşüncelerim şükürsüz gibi geldiyse cahilliğime verin hiç ev geçindirmedim, yeni öğreniyorum bu para akışlarını ve bu aşamada her parayı babamdan (kira, depozito vs.) istemek zorunda kaldığım icin daha da üzülüyorum. Umarım kimseyi incitmemişimdir yazdıklarımla. Umarım herkes daha iyi şartlarda yaşar. Sağlıkçıyım
Cevap sahibi+1 yılAmacım sizi kırmak değildi ama içinde olduğumuz ülkenin ekonomik şartları öyle berbatki, Toplanan pazar sonrası pazarcilarin yere döktüğü sebze meyveleri toplayan insan sayısı gitgide çoğalıyor, ev idaresi alışveriş aliskanlıklariniza göre değişir, mesela ben geceleri çalışırım güvenlik mesleğim işte yiyecek şeyler alırım ekmek krem peynir bisküvi ucuxundan çerez falan ama arabam var işte bu işi bozuyor maliyeti masrafı çok yükseldi, 1 lt benzin 13.50 oldu vergisi sigortası kaskosu derken kendimi holding sahibi falan sanar oldum, işin özü insan kendini frenledikce yaşamak dahada kolay ve güzel olur bunu yapmayı zamanla öğrenirsiniz, umarım sizi kırmadım en büyük korkum şu hayatta yanlış anlasilmaktir yazan yaşa bakmayın gayet olgun yaşta biriyim, hayatı canlıları tabiatı çok severim, bu konuyu kafanıza çok takmayın, yeni hayatınızda huzur mutluluk ve başarılar diliyorum 😊
+1 yılAbartma ya 7 bin TL maaş alacaksın 2 bin kiraya gitse 5 bin kalır taş çatlasın 3 bin masraflara gitse 2 bin lira yine sana kalıyor. Daha ne istiyosun sen onu anlamadım. 3 bin ttl ile aile gecineirmeye çalışan insanlar var. Bak ne güzel memur olmuussun en azsindan insancıl bir şekilde çalışacaksın. Gariban iscci ne yapsın günde 11 saat 4 bin TL ye çalışiyorlar.
010 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın Allah hepsine yardımcı olsun dilerim en iyi şartlara sahip olurlar. Ama insan bu kadar emek verince bir şeye değsin istiyor. Belki de nankörlük ediyorum bilmiyorum ama görüyorum kimisi ailesinin olduğu şehire atanabilmiş kimisinin gittiği yerler daha iyi oldugu halde kiralar neredeyse yarısı civarında. Gele gele burası mı denk geldi diye sinir oluyorum
- +1 yıl
Bence boşuna uzuyosun kendini. Evinden uzak yere gitmek sana inanılmaz tecrübe özgüven kazandiracak belli bir sene sonra istersin tainini. İstediğin yere gidersin. İnan taktiğin şey çok gereksiz. İnsanlar iş bulmak için 11 saat çalışmayı kabul ediyor hammalik yapıyor. Kimis aile baskısı görüyor iş bul çalış diye. Sen en azından hayatın güvence altına almışsın. Devlettesin ve işten çıkarılma korkusu yok. Zaten ilerde evlendikten sonra eşin de çalışacak o zaman birikim yaparsın tam anlamıyla. Şimdi bırak da hayatın tadını çıkar. Kendi parsni yemenin hazzını yaşa. Para her zmaan biriktirilir.
Soran+1 yılÇok teşekkürler fikirlerin bir nebze olsun rahatlattı ama planlarımda evlilikten önce yapacağım çok şey vardı. Bu karamsarlıkla evlilikten de soğudum zaten :(( umarım hepimiz daha insani şartlarda yaşarız
- +1 yıl
Yaşınız kaç?
Soran+1 yıl23
- +1 yıl
Memurlar senede 2 kere maaşına zam alırlar. Sen şimdi 7 bin aliyosun 6 ay sonra yine zamlı alacaksın. Bir sürü hakların olacak. 23 yaşında bir insansan daha önünde Cook sene var. Ben de memurluk için uğraşıyorum nasipse ben de atanacagim. Gerçekten ülke şartlarına göre çok iyi maaş alınıyor. Cumartesi Pazar tatil resmi günler tatil her gün sabah 8 akşam 5 en azından değer görüyorsun. Ülkenin yarışı asgari ücrete Talim ve bu insnalar evlenemiyor. Yuva kuramıyor. Kuranlar ise gecinemiyor boşanmalar oluyor. Senin aldığın aasin yarısı için günde 11 saat haftanın 6 günü ağır şartlarda çalışıp bu parayla kirada çocuk bakanlar var. Kafaya taktiğin şeyler çok gereksiz. İzmir güzel şehir. Bırak hayatın tadını çıkar. 30 yaşına kadar yaşayabilirsin kadar hayatı yaşa tadını çıkar. Zaten sonra evlilik olacak. Eşin de çalışacak ikiniz bereaber zaten istemediğiniz kadar birikim yapacaksınız. Bu zamanları insan ömründe bir kere yaşar.
Soran+1 yılUmarım en kısa zamanda sen de istediğin yerlere gelirsin. Rahata alışkın olduğumdan her şey gözümde büyüyor. Ama bir şeyleri yoluna koyarsam alışacağım illaki. Yaşayıp göreceğiz. Allah gerçekten asgari ücretle ev geçindirenin yardımcısı olsun. Sudan cıkmıs balık gibiyim ne düşüneceğimi şaşırdım sanki bu sınav icin aylarını yıllarını veren ben değilim sevinçten çok panik var içimde. kendime şükretsem diğerlerine üzülüyorum bu sefer. Umarım refah seviyesi daha yüksek bir ülke oluruz en kısa zamanda
- +1 yıl
İleride terfi falan da alırsin. Maaşın yine yükselir. Bak ben mesela 1 sene bir işte çalıştım asgari ücrete 40 bin topladım. Yatırım falan yaptım iki ay içinde 70 bin TL yaptım şimdi bankaya mevduata yatırsam aylık 1200 TL ek gelirim oluyor. Eğer birikim yapıp yatırım yaparsan diyelim maaşın 7 bin TL bu şekilde o paradan ayda 3 bin TL de gelirin olur toplam ayda en düşük 10 bin gelirin olur. Yeterki paranı yonetmeyi bil. Psikolojikmen sıkıntı çekmen doğal. Artık kendi hayatın olacak. Ama ilerde eminim alisacaksin. Yerinde olsam bunları kafaya takacağıma atanmanin verdigi mutluluğu yaşardım. Çünkü şu an senin yerinde olmak atanmak isteyen binlerce insan var.
Soran+1 yılUmarım ben de senin kadar akıllıca yönetmeyi öğrenebilirim 🙏 alıştıktan sonra rahatlayacağım belli ki şu psikolojiden bir an önce çıkmam lazım. Umarım bütün gençler kendi işlerini en iyi yapabilecek konuma bir an önce kavuşurlar. Gerçekten toplumca aşırı karamsarlığa büründük hep birlikte daha iyi günler görelim. Teşekkür ederim bir nebze rahatlattıgın icin 🙏
- +1 yıl
Rica ederim. Hayatta başarılar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSayın memur hanım şunu K değil de bin olarak yazsanız çok mu zor, devlet memuru oluyorsunuz devletin dilini bile doğru düzgün yazamıyorsunuz yahu. Ev arkadaşı bul kendine bence yok mu iş yerinde kirada oturan bekar bir kadın.
12 Yorumla
Soran+1 yılDevlet dili ne alaka? Herkes TDK kurallarına harfiyen uymak zorunda mı? Pratik olması açısından o şekilde yazdım. Daha başlamadım ama kendi birimimdekiler arasında en genç benmişim
Cevap sahibi+1 yılKullandığın, konuştuğun dili yarı Türkçe yarı İngilizce olarak yazmayıp, devletimizin dili olan güzel Türkçemize özen gösterseniz. Bunu rica ediyorum sadece. O zaman öğrenci birkaç kız bulup onlarla aynı evde kalmayı düşünün, kiralar artık çok uçtu ve aylık 15-20 bin alan biri için bile 2 Bin çok fazla, daha bunun elektriği, suyu, yiyecek içeceği var sonuçta. Allah yardımcınız olsun. Olmazsa tayin konusunu araştırın.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
49Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıl7 bin lira ile gecinemiyorsa senin aç gozlulugun olur
Asgari ücret ile geçinen insanlar var bu ülkede.
Görev yaptığın ilçe ile çalıştıgin ilçe aynı olmak zorunda değil
Bekarsan yalnız yasamak zorunda değilsin
Ev arkadaşı bulabilirsin kendine
Ben memurken Ankara'da
Cebimde para olmadigi/yetmedigi için bir ITLE 8 ay boyunca ayni evi paylaşmak zorunda kaldım...
Hayat hep güneşli değil
Kışı da var bunun
Biraz da olsa şükür et haline00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle 4 5 kişiyi geçindirmeye çalışan emekçi kardeşlerimiz var.
Bence haline şükret 7 K alırsan
2 K kirana gitse
3 K giderine
2 K yine kalır22 Yorumla
Soran+1 yılUmarım dediğin şekilde olur. Umarım dediğin insanlar da daha iyi şartlarda yaşar :(
- +1 yıl
Yani Türkiye standartları bu bence şükretmelisin. Ben iş Verenim,
İşçilik çok zor geçim çok zor güzel bi para alıyorsun bence şükret. Ve dediğim gibi olur :) yeter birikim bile yapabilirsiniz hocam
5k ile gecinemiyosan bi taş bagla ayagına atla cık bir köprüye at kendini...2k kira ödeyeceksen cok cok ucuz... gel İstanbul'a da gör nasılmış hayat :D
03 Yorumla
Soran+1 yılBuraya bu kadar kira vereceğime keşke İstanbul’a gitseydim demiştim :D
- +1 yıl
İstanbul da maaşın kiraya belki yeter büyük konuşma 😂
O ilçede yaşamamak çözüm olabilir
İzmirde ulaşım çok felç değil, halledilir bence22 Yorumla
Soran+1 yılYol param aynı şekilde tutacak öbür türlü de :(
+1 yılOradan tayin isteyip gitme zamanına kadar maalesef bitikim yapamazsın. Ancak şu anki piyasada oradan daha makul bir yere gitsen bike birikim yapman zor artık.
00 YorumlaEn iyi çözüm güvenebilceğin bir ev arkadaşı bulmak. En azından masrafların yarıya düşer. Böylece birikim yapabilirsin. Zaten ilerde evlenirsende eşin en kötü memur olacağı için sıkıntı yaşamazsın
00 YorumlaYaşam fonksiyonlarını yerine getirecek asgari ihtiyaçlarını alabiliyorsan zenginsindir öyle deme
30 Yorumla
+1 yılÖncelikle tebrik ederim, merkezi atamayla mı yoksa tercih yaparak mı atandın?
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️ Tercih yaparak atandım
- +1 yıl
Ne durumdasınız şu anda peki?
Soran+1 yılHala soruşturmadayım maalesef 🥲
- +1 yıl
Hangi sektördesiniz
Ben de İzmir'in merkezine 30 dk uzak bir ilcesindeyim, burada da aynı rakam hep kiralar, yapacak bir şey yok mecbur veriyoruz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılEvi ortaklaşa kullanacağın birilerini bulursan giderlerin azalır.
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım güvenilir kafa dengi biri bulurum
- +1 yıl
Bulursun.
Feys de ve sahibinden gibi sitelerde arama yapabilirsin.
+1 yılGeçici bir süreç aslında. 1 yıl sabredersen seneye bazı şeyler tekrar yoluna girecektir
03 Yorumla
Soran+1 yılUmarım bir an önce yerleşip bir şeyleri yoluna koyabilirim her şey gözümde büyüyor
- +1 yıl
Gözün aydın. Hayırlı olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
+1 yılOdaları kiraya ver. Airbnb oda kirala. vsvs
Bir süre köle gibi yaşa
konfor düşünme
o sırada birikim yap ya da bi tokmakçı bul evlen00 YorumlaBeklentin ne kadar yüksekse artık hic memnun etmemiş 😌 Memur ne uzar ne kısalır demişler 🤭
10 Yorumla
+1 yılHangi ilceymis o.
Yakınlarda geliş gidiş yapabileceğin ilçe var mi evini taşı20 Yorumla
+1 yılÜlkece karın tokluğuna çalışıyor insanlar. Padişahım çok yaşa.
00 Yorumla
+1 yılValla İzmir İstanbul farketmiyor ülkece bir uçuruma gidiyoruz bakalım ne olacak
00 Yorumla
+1 yılO para ile de gecinemiyorsan daha je diyeyim sana?
Sen daha ne istiyorsun?00 Yorumlaneresi karşıyaka mı?
3 yıl sonra başka bire atanırsın01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil daha uzak bir ilçe. 4 yıl bu sehirdeyim hayırlısı
Ikamet ettgin yeri deyistiremezmisin? Is yerine buraz uzak bi yer bulup en azindan kiradan duserdi buraz fiyat.. Allah kolaylik versin gun dogmaddan neler dogar belki bi ek is daha bulursunuz halkegitimde
12 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun mu diyeyim hayırlı olsun mu diyeyim bilemedim
Çözüm yolu memur biriyle evlenmek ve onun yaşadığı yere tayin alıp gitmek00 Yorumla
+1 yıl2 k nın altında artık çoğu yerde kiralık yer yok..
maalesef birikim zor..01 Yorumla
Soran+1 yılÜzücü
7 bin lirayla da gecim sikintisi yasamaktan korkuyorsan ben òleyim😂
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle deme ya. K. çı kırık bir eve bile o kadar kira verdiğim an hayattan koptum :((( keşke hepimiz daha insani şartlarda yaşasak
- +1 yıl
Bu ev sahipleri kadinlara gelince ev veriyor
Ama benim gibi bekara gelince ev vermiyor
İstanbul un bi semtinde bakmadigim ev kalmadi sahibinden. com da olsun sokak sokak dolaşmak olsun, bekar misin sorusuna bekarim deyip bekara ev vermiyoruz demelerinden brkarliktan soguttular beni
Cok sukur bi daire buldum 2 bin tl dediler
aldigim maas o butceyi karsilasa da para biriktirememe neden oluyordu zar zor bela 1650 ye çektiler
Depozitosu da 1650 tl maasdan hic bisey kalmadi desem yeridir en az 400 tl kalir
Sen 7 bin tl aliosun ustelik Beterin beteri var şukret haline
Soran+1 yılHaklısın ben de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyorum. Bekar erkekler bu konuda çok şanssız adam zaten bu evi ben tutcam dedim ben gelene kadar bekar polise vermiş. Sonra ben gelince ondan alıp bana verdi. Ev sahipleri bu konuda Hatta birçok konuda çok acımasız. Kadınlara da farklı şekilde dayatmalar var tabi. Allah’a şükür ilk kira depozito işini babam halletti cünkü maası bekleyene kadar 3k dan asagı ev bulamayacaktım. Ama Halime de sükredemiyorum açıkcası sen senin gibi yazanlar ya da kendi arkadaşım akrabam bu şekilde zorluk çekerken Şu an sorduğum sorudan utanıyorum bir de üstüne :((( insallah bir şeyler düzelir daha iyilerini hak ediyoruz hepimiz
- +1 yıl
Orasi oyle elbette yine de beterin beteri var bugune de sùkretmek lazim destek cikan babalarimiz hayir dualariyla el acan analarimiz iyi kotu gecinmemizi saglayan mesleklerimiz Herseyin onun de sağlığımız var ya hic biri olmasaydi bizler bu bahsettigimiz seylerin disinda kalsaydik Bizim kadar sansli olmayanlarin yanin da binlerce sukur demekte lazim Zamanla daha iyi sartlara da gormek nasip olsun hepimizze
+1 yılİlçenin adını reklam olmasın diye mı yazmadın 😃
03 Yorumla
Soran+1 yılGüvenlik sebebi :D
- +1 yıl
Siz kadınlar 😅
Gizli Üye(36-45)+1 yılİzmirde mis gibi yerdesin ek iş yap hem zevk al hem oara kazan
02 Yorumla
Soran+1 yılEk iş zor zaten yoğun şekilde çalışacağım ve memuriyet engel olabilir
Cevap sahibi+1 yılKimsenin bilmesine gerek yok ki yaptığın ek işi
+1 yılŞuanda ki düşüncelerin tamamen vesvese sakın dert etme. 5 bin TL ye doğru bir harcama politikası yaparak hem istediğini yaparsın hemde ufaktan ufaktan birikim yapmaya BAŞLARSIN.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHemen istifa et, senin yerine memur olmak için can atan biri atansın.
00 Yorumla
+1 yılBiraz rahatlığından feragat edeceksin ev arkadaşı bulacaksın mesela
03 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki isterim ev arkadaşı ama üniversite gibi değil ki kendim gibi bekar birini bulmak zor 23 yaşındayım güvenilir mi onu bilmek zor neler neler duyuyoruz sonuçta basıma bela almak korkutuyor
- +1 yıl
Senin gibi yeni atananlr olacak onlarla iletişime geçmeye çalış zaten beraber çalışacaksınız bir süre beraber kalmanız sıkıntı olmaz
Soran+1 yılBelki dediğin gibi olur ileride
Gecinirsin ya ne olacak 7 bin güzel para kanka
18 Yorumla
Soran+1 yılHer şeye çok zam geldi bana da geçen sene 7k deseler zil takıp oynardım ama her şey çok pahalı heeer şey spotçulardan bile ev kurmaya çalışsan 10k altında tutmaz sadece koltuk ve beyaz eşya o da.
- +1 yıl
Tamam anlıyorum ama mesela ben 5 k alıyorum evimde iki çekyat var kırık dökük buzdolabı TV falan yok bomboş yani ev tek oda çalıştırıyorum kombiyi falan titreye titreye uyuyorum çoğu zaman memnunmuyum hayır tabi kim istemez rahat rahat yaşamayı ama napcaksin hiç değilse memursun bı kaç yıl sonra istediğin bı şehre tayin yapar gidersin
Soran+1 yılHaklısın belki de hiç ev idare ettirmediğim için bu kadar panik yapıyorum. Umarım hepimiz daha insani şartlarda yaşarız sen böyle anlatınca cidden hepimize bir gençlik borcu olan cok insan var daha çok sinirlendim
- +1 yıl
Dur dur sinirlenme sinir bile kendini yipratacak ve duzelmeyecek bir şey Olan yine sana bana olacak 😂 hiç ev idare etmediysen bile zamanla oturur canını sıkma böyle şeylere gerçekten zor geçecek ama geçecek bazı şeyler iş yerinde yersin yemeklerini evde daha az masraflı şeyler yaparsın atıştırmalık gibi hem formunu korumuş olursun ne bileyim alışveriş yaparken de biraz dikkatli hareket edersin ucuz yerleri vs sonra pazar çok önemli bak semt pazarı yerini mutlaka öğren bide pazarlık yapmayı unutma 😂
Soran+1 yılAllahtan evim pazara yakın bak içim rahatladı 😂 tavsiyelerin için teşekkür ederim mutlaka dikkat edeceğim :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yaşayıp göreceğim bakalım hayırlı mı değil mi 😂🙏
+1 yılKira için ev arkadaşı bulman gerekebilir
10 Yorumlaİzmir'in neresinde paylaşabiliriz İstersen kirayı
00 Yorumla
+1 yılAilen yokmu tekmi yaşıyorsun ki böyle üzüntülüsün?
00 YorumlaDesene asgari ücretle yaşayanlar boşa yaşıyor.
00 Yorumla
+1 yılAmasya'da 1500 1000 atanmisin ya yeter
00 YorumlaÖğreneceksin harcama yapmayı
00 Yorumla
+1 yılZor soru.. yeni görevinde başarılar.
00 YorumlaBekarsan ev arkadaşı al derim
00 Yorumla
+1 yılKarşı yakada Bornova merkez Göztepe?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGit çalış denk getirirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyle olur
Hangi ilçe burası balcova mı
10 Yorumlahoş geldin kanka, tam olarak neresi
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim merkez tercih etseymişim keşke en azından para verdiğime değerdi. Tam olarak ilçe adı vermek istemiyorum :(
Şartlar maalesef böyle
00 YorumlaGeçinirsin devlet maaşıyla çok lük yaşarsan yetmez
00 YorumlaPolis misinn
21 Yorumla
Soran+1 yılSağlıkçıyım
sen de o ilçede oturma. Diğer ilçelere git.
00 Yorumlageçmiş olsun. memur bir eşle evleneceksin artık :)
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardım etsin
10 Yorumla
+1 yılİZBAN kullan farklı bir ilçeye taşın
00 Yorumla
+1 yılEv arkadaşı bul
00 YorumlaEvet zor bir durum.
00 Yorumla
+1 yılMesleğin nedir?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılLojman
00 Yorumla
+1 yılEk is yapacaksın
00 YorumlaYapacak birsey yok
00 YorumlaNeresi ve meslek ne
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBimden hazır yemekle
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yaparsn
00 Yorumla
+1 yılYalnız mı yaşiyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılYani ailem de gelip gider ama tek yaşayacağım
- +1 yıl
Evini paylaşmayi düşünur müsun peki? Kirana ve masraflara ortak bir ev arkadaşı bulabilirsin
+1 yılne is yaouyon
02 Yorumla
Soran+1 yılSağlık alanındayım
- +1 yıl
tıbbi sekretermisin
+1 yıl7 k az mi
00 Yorumla
+1 yılHangi ilçeye atandin
01 Yorumla- +1 yıl
Karaburun mu Çeşme mi
- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)