Ziraat Bankası
Türkiye İş Bankası
Garanti
Yapı Kredi
Akbank
QNB Finansbank
Vakıfbank
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsanlar, dişinden tırnağından arttırdığı birikimlerini haklı olarak güvenli, aynı zamanda birikimine en iyi getiri sağlayacak bankayı arıyorlar doğal olarak. Hele bir de masrafsızsa tadından yenmiyor. Ben sana en iyi bankaları sıralayacağım, sen kararını verirsin. Türkiye'deki En İyi & En Güvenilir Banka Hangisi?
Burada bankaları ikiye ayırıp incelemek doğru olur. Çünkü özel bankalar ve kamu bankaları ayrı ayır değerlendirilmeli. İki grubun da farklı avantajları mevcut. En İyi Devlet Bankası Hangisi?
Herkesin bildiği, 3 büyük banka kamu bankaları arasında öne çıkıyor.
1- Ziraat Bankası Türkiye’nin en eski bankasıdır. 1863 yılında Osmanlı Devleti döneminde Mithat Paşa tarafından kurulmuştur. Adından da anlaşılacağı gibi tarım ve hayvancılık yapanları desteklemek amacıyla kurulmuştur. Günümüzde birçok insan Ziraat Bankası ile çalışmakta. Bunun en önemli nedeni özel bankalara göre çok daha uygun kredi oranları sunabilmesi.
2- Vakıfbank Tam adı Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı olan banka, 1954 yılında kurulmuştur. Ülkemiz dışında Amerika, Almanya, Kıbrıs, Irak, Avusturya ve Bahreyn olmak üzere toplam 6 farklı ülkede şubesi bulunmakta. Ziraat Bankası gibi avantajlı oranlara sahiptir. Türkiye Bankalar Birliği'nin 2014 yılı raporuna göre Türkiye'nin aktif büyüklük açısından en büyük 7. bankasıdır.
3- Halkbank Küçük ve orta büyüklükteki esnaf ve sanayiciye, kolay ve ucuz kredi vermek amacıyla 1933'te faaliyete geçen kamu bankasıdır. 128.480 milyon ₺ aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük 159. bankası konumunda. Ziraat Bankası ve Vakıfbank gibi bu kamu bankası da avantajlı oranları nedeniyle tercih ediliyor. En İyi Özel Banka Hangisidir?
İşte en çekişmeli alan. Burada birçok banka faaliyet gösteriyor ve her biri ayrı avantajlara sahip. Ben sana en iyilerinden birkaç tane tanıtacağım.
1- Türkiye İş Bankası A. Ş. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde açılan İş Bankası, Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. Türkiye’de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel banka olan Türkiye İş Bankası, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankasıdır.
2- Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. 1944 yılında İstanbul'da Kazım Taşkent tarafından kurulan Türkiye'nin ilk özel bankası olma özelliği taşıyan Yapı ve Kredi Bankası’nın %49’luk hissesi Koç Grubu’na aittir. Bankacılık yanında kültür yayınlarıyla da dikkat çekmekte.
3- Akbank A. Ş. 1948'de Adana'da Hacı Ömer Sabancı'nın öncülüğünde, bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla kurulmuş özel bankadır. Akbank 2017 yılında Brand Finance tarafından hazırlanan “Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası” araştırmasında üst üste 6. Kez ‘Türkiye’nin En Değerli Banka Markası’ ünvanını göğüslemiştir. Türkiye'nin En Büyük Özel Bankası Hangisi?
Haziran 2019’da açıklanan rakamlara göre; Türkiye İş Bankası, konsolide bazda aktif büyüklüğünü 524,5 milyar TL’ye yükselterek “Türkiye’nin en büyük özel bankası” unvanını korudu. En Eski Banka Hangisi?
Türkiye’nin en eski bankası; 1856 yılında İngiliz ortaklar ile İngiltere’de kurulmuş, daha sonra, 1863 yılında Fransız, İngiliz ve Osmanlı Devleti’nin de bulunduğu Türk hissedarlarca Bank-ı Osmani-i Şahane (Osmanlı Bankası) adını almıştır. 2001 yılında Garanti Bankası’nın satın almasıyla varlığı sonlanmıştır.
En iyi, en güvenilir banka hangisidir? Sorunu yanıtlamaya çalıştım, umarım yardımcı olmuştur.
Türkiye de doğru söylemek gerekirse hiç bir bankaya güvenmiyorum..
Nedeni ise hükümet istesin yeter her türlü bilgi herkesle paylaşılıyor..
Bir müşteri ve hesap gizliliği diye bir şey yok..
Nitekim bunu şu sıralar sıklıkla görüyoruz..
Bankalardaki mevduat hesap sayısı ve rakamlarla birlikte herşeyi ortaya döktüler.
Cevap
24Cevap
Birçoğunda hesabım var; herhangi bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.
Ziraat devlet bankası ama bunun yanında is bankası ve vakifbank da güvenilir bankalardir. Fakat herkes faiz oranına göre değerlendiriyor bankaları
Çünkü araştırmalara göre en güvenilir banka ziraat imiş. Gerçi eski logosu çok daha harika ve dahiyane olduğunu düşünüyorum ama
Tercihim şu an için Akbank çünkü devlet banjaları iş yapmaktan çok zorluk çıkarma üzerine kurgulamış senaryoyu, o yüzden uzak duruyorum, hele ki ziraat, bu kadar mı kötü olunur hizmette...
Deniz banka güvenirim ama şıklarda yok en para kart var ona da qnb banka baktığı icin ona işaretledim ama bence Denizbank iyi
Ben cep bankı severim varsa en güvendiğim yer orasıdır , yarın iktidar her hangi birine el koysa kimin sesi çıkacak?
Hepsi güvenli. Bankalarda olan paranız 50,000TL ye kadar devletin güvencesinde. Güvenli olmayan, dijital para.
50.000 değil 150.000 TL
@bigbrotherwatching Yükselmiş olabilir. Ben devlet bankaları ile çalışıyorum.
Tek hesabım var o da YapıKredi de sorun yaşamadım hiç
Bende yapı kredi kullanıyorum Ali Koç'a güvenim sonsuz dndk
Hahaha başkanım
Ziraat. Çünkü %100 sahiplik oranında devlet hazinesine ait bir banka.
En güvenilir hangisidir bilmem ama ben garanti kullanıyorum
ailecek ziraat kullanıyoruz biz. bence ziraat güvenilir bir banka
Garanti Bankası ilallah ettirmişti bana.
Ben Ziraat Bankasını seviyorum.
Halkbank yok seçeneklerde ben hep orayı tercih ediyorum
Garanti , ziraat ve iş bankası üçüylede çalışıyorum
Dede den gelen alışkanlık.
Halkbank ta dunya nın en iyi Bankası seçildi yakın zamanda
Ahhh deden senı görecekti mi şimdi.. torunuma bak be derdi
Siz dert etmeyin bunları
Siz dert etmıyorsunuz biz niye dert edelim 🤭
Anlaştık iyi seneler
İyi seneler dostum
Kamu bankası olarak Ziraat Bankası, özel banka ise İş Bankası olduğunu düşünüyorum.
Ziraat bankası tabii ki de
Ziraat bankası, bir bankdan daha fazlası😀
banka hırsızlığın resmi adıdır
Türkiye'deki bütün bankalar güvenilir.
Bu ekonomide cevap belli hiç biri
Ziraat bence en güvenilir
İş bankasını seviyorum
Bilmeden garanti dedim
Tosuncuk 😂
halkbank
CEPTETEB.
İş bankası galiba