Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli inceleme yapılması için talimat verdiğini duyuran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankaları yakın markaja alınca, bankalar çareyi müşteriye taahhütname imzalatmakta buldu. Bazı özel bankaların sadece ticari kredilerde, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde de şart koştuğu söz konusu taahhütnameyi imzalayan müşteriler, kullandıkları kredi ile ‘amacına aykırılık teşkil eden işlemleri yapmayacağını'; tespiti halinde ise ‘bankayı sorumlu tutmayacağını' kabul etmiş oluyor.Taahhütnamede kredinin kullandırım amacına aykırılık teşkil eden işlemler ise şöyle sıralanıyor: -Döviz ve altın alım işlemleri, -vadeli mevduat, repo, hisse senedi gibi finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, yurtdışına transfer yapılması ve kripto varlıklara veya sermaye piyasası dışına aktarılması.Haber kaynağı: https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/doviz-almayacagim-imzasi-atmayana-kredi-yok-6847629/ #çarliabinizsoruyor#Bankalar#DövizalmayacağımTaahhütnamesiimzalatıyor
Evet buluyorum
Hayır bulmuyorum
Farklı düşünüyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bankalar kredi çekene 'Döviz almayacağım’ taahhütnamesi imzalatılıyor. Böyle bir şeyi uygun buluyor musunuz?
Şu döviz yüzünden 1 otomobil parası zayi oldu bizde...2 evden biri satıldı 400 bir araba var hepsi 600’leei buldu... Maksat başka yerden ikinci ev almak... Dolar 17’lere kadar yükselince bizimkilere paranız dolar olarak kalsın dedim... Zarar 210 bin tl... Ailemin yüzüne bakamaz oldum...
Sorma ya... Aslında Annem bana ev almak için sattı... Antalya’da oturduğumuz Dairenin hemen üstü satılıktı 600 bin... Ailemle üst kat komşusu olacaktım normalde İzmirde oturuyorum... Pis herif 1 gün önce 600 dediği evi bir anda 800’e çıkardı haliyle alamadık... Ondan sonra en mantıklı dolar almak evi bulana kadar dedim... Demez olaydım usta...
Bu tarz hamleler insanları paralarını banka hesaplarından çekip banka fiziksel kasalarına yönelmesine neden oluyor ki bu ekonomi için kötü bir durum. İnsanlar dövizlerini bankada saklamaya korktukları için çekiyorlar ve Merkez Bankasının rezervi azalıyor sonra o parayı banka fiziksel kasalarda saklayıp o kasalara kiralar ödeniyor. Burada tek kazanan banka oluyor.
Bir de zaten kredi alabilmen için kredi puanın yeterli olması lazım, eğer kredi puanım yeterliyse istediğim gibi harcarım devlete ne? Bu şekilde hareketler insanları kayıtsız iş yapmaya itiyor, bankadan alacağına o dövizi kuyumcudan el altı olarak alacak, kayıt dışılık artacak ve ekonomi daha da zarar görecek.
Yahu parayı çeken biz kullanacak olan biz sanki banka babasının hayrına mı veriyor 6 Ay önce kredi çektik 20 bin faiz çaktı erken ödemede yatım adam yüne 14 bin faiz kar da oldu etkende parasını aldı. Ben aldığım parayı istediğim gibi kullanırım bankayı alakadar etmez. Bu ne böyle Avrupa da ya da başka ülkelerde varmıymıs böyle şey? Adam altında alır döviz de alır Euro’da arabada evde alır kimseyi alakadar etmez parayı nasıl kullanacağı kişinin özelidir kendi insiyatifindedir adam yatırım yapacak peki kendileri niye absürt faiZler koyuyorlar soralım? 20 bin faiz koyacakkrn dolar Euro altın arttı 40 bin 50 bin faiz koyuyoruz diyorlar? Bunlar düştüğünde niye faiz düşmüyor?
O zaman herkese kredi vermeyi bıraksınlar krediyi ne için istiyor ona göre bakıp versinler krediyi sonra takip etsinler hatta bu şekilde is için kredi alanlara işinde de yardımcı olup banka geri ödeme konusunu garantiye almış olur geçici ortaklık gibi bisey olur Kefilsiz koşulsuz kredi diye veriyorsan da karismayacaksin kimin o parayla ne yaptığına
Kredi çekilen para, faizi ödenerek bireye ait oluyor. O zaman ya kredilerden faiz almayacaklar ya da kendi paramı nasıl harcayacağıma karışmayacaklar. Kendi paranızı nasıl harcayacağınıza karar veren bir siyasi iktidar var ortada. Hem ülkeyi batırdılar hem de vatandaşın parasına karışıyorlar.
Aylar önce döviz alım satımında tc kimlik no belirtme kuralı getirdiler şimdi de bu.
Maksat vatandaş döviz almasın. Erdoğan ailesinin, Albayrak ailesinin vb. döviz hesabını paylaşsın SPK veya bankalar. Yemez ama. Anca yoksa sırfan vatandaş hedefte.
Aklı olan altına, dövize kaysın. Kendileri alıyor, size aldırttırmıyor. Tam ibretlik.
Mesela şöyle bir araba alacaksın banka parayı sana değil de Arabayı alacağım kişiye verecek diyelim ki sen bir yere İnşaat yapacaksın parayı sana değil de İnşaat malzemesini alacağın yere ödeyecek Ya da sen bankadan parayı ne amaçla kullanacaksan alacaksın o amaçla kullandığına dair belge götüreceksin
işte krediyi verdikten sonra o benim param bu taahhütün yasalar önünde bir geçerliliği yok... bankanın verdiği para üzerinde bir yetkisi ve sorumluluğu yok. o zaman manavda bu domatesle domuz sote yapmayacağım biz müslümanız diye taahhüt imzalatsın kasapta etin yanında rakı içmeyeceğim hatta silah satanda bu silahla suç işlemeyeceğim diye 😀😀😀 bu ne saçma bişey 😀😀😀
işte taahhüdün bi geçerliliği yok onu anlatmak için yazdım. iş akdi olur taahüt verirsin ama bu taahhüde konu olacak bişey değil... o zaman memurlara maaşıyla döviz almamayı da taahüt ettirsinler. ne de olsa kendi parası aynı aldığı kredi gibi...
Yenı ticarı kredi cektik öyle bir şey imzalamadık hankı banklarmış bunu yapan ımzalsan bıle bunun takibi yapılamazkı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben ocakta kredi çekip yurt dışına taşınmayı düşünüyordum şimdi nolacak? Ülkede insanların zenginlere köle olması için her şeyi yapıyorlar! Millet deli gibi yurt dışına gitme yollari arıyor. Yakında kuzey kore gibi olacağız demedi demeyin!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vadesi gelmemiş diğer kredi riskinin kapatılması ne demek oluyor onu anlamadım
Kredi çeken kişiler genelde ihtiyacı olduğu için kredi çeker zengin kredi çekermi? Bu uygulama ile fakir fakir kalsın zengin istediğini yapabilir demişler?
Onlara ne ya istersek dövize yatırırız istersek üstüne yatar uyuruz istersek yakarız istersek g*tümüzü silecek tuvalet kağıdı yaparız.
Onlara ne?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence uygun. Tekrar bu yöntemlerle dövize yüklenilirse başa geri döneriz yeni mevduatlar uygulamalar falan etkisiz kalır haliyle bunun önüne geçmek istiyorlar.
Haklısın aynen öyle olabilir ancak şüpheli bir durum varsa sana bunu sorarlar soruşturular. Yoksa tabiki dediğin gibi olabilir. Eğer doğruyu söylüyorsan sorun yok zaten