Bugüne kadar tiyatroya hiç gitmediysen üzülme. Bu ülkede ne tiyatrolar dönüyor her gün dibine kadar yaşıyoruz. Zamanında bir şeylere daha tiyatro dendi. Sokaklar doldu insanlar yok oldu, diye. bu nası tiyatro vatan hainisiniz dediler. Asıl vatan hainleri belli de göd qılı çok. İzliyoruz keyifle. He neden düştü diyorsun onun da cevabı belli de görmemiş olabilirsin. ilk yazdıklarımla paralel yine halkı güzel SİlKTİLER neyse cana geleceğine mala gelsin
@chocolategirl_ Satmadığın sürece zarar etmiyorsun. Diyelim ki dolar düşüyor. hükümet değişiyor. Her şey stabil. Olması gereken şey tükettiğimiz şeylerin de dolara sabitlenmesi yani fiyatının düşmesi. Elinde 1000 dolar varsa. Sen şu an o 1000 dolar ile Sepet alıyorsan. Ülke stabil hale gelince o 1000 dolar ile yine sepet alabileceksin.
dolara geçeyim kar edeyim gibi bir mantık ile girdiysen. Fazla doların olacak. alacaksın. çıkman gereken yerde çıkacaksın. Beklentin yine ülkenin düzelmesi yönünde ki tl kazanmaya çalışıyorsun. tl ni arttırmaya çalışıyorsun.
@chocolategirl_ Ayrıca. Bu adamlara güvenip dolar almak niyedir hahah. Adamlar bildiğin şişirdiler şişirdiler Yüksekten sattılar. Yani ülkenin durumu gökten gelen kararlar ile ya da doğaüstü güçler ile şekillenmiyor ki.
Adam faiz arttırmayacağız düşüreceğiz nas mas diyor. Ertesi fün faiz arttırımına denk gelen bir şeyler geveliyor. Yani ülkenin şu anki durumunda En azından kısa vadede yükselir mi düşer mi kimse tahmin yapamaz. Zaten bu güvensizlik ve plansızlık sonucunda dolar yükseliyor. Belki yastık altındaki dövizi altını piyasaya sokmak istiyorlar malum dolar ile ödeme yapıyoruz ve dolarımız yok. Her neyse sonuç olarak hareket ederken 2 kere düşünmek lazım çünkü Tahmin edilebilirlik yok
İlk defa olmuyor ki bu, son yıllarda defalarca bir gecelik ani döviz düşüşleri ve çıkışlarının olduğu günler oldu. Klasik Akp spekülasyonu
Keşke dövizi kalıcı düşürebilseler, ama şu an piyasayı manüple ediyorlar. Borsalar kapalı, millet uyuma saatine yanaşmış bu kadar düşüşün bir gerekçesi var mı?
Abla TL teşvik paketi açıkladı Cumhurbaşkanı. Yani anladığım kadarıyla dediler ki paranızı dolar yerine TL de tutun. Hem TL mevduatı alın hem de paranız eğer dolar kuru karşısında değer kaybı yaşarsa biz o farkı karşılayacagız. Dolayısıyla herkes dolardan TL'ye dönmeye başladı. Benim anladığım kadarıyla olan bu
Paranı birim olarak arttırmadığın sürece para kazanmış ya da kar etmiş olmuyorsun Tabi karışık konular ama şöyle. 1000 doların var. Şahini 1000 dolara alıyorsun. Tl fiyatı 1500 tl. Yıllar geçiyor. Şahin 20 bin tl oluyor. sen yine 1000 doların ile şahin alabiliyorsun. Kar edebilmek için para kazanabilmek için o 1000 doları birim olarak arttırman lazım. Bu bizim ülkemiz için geçerli tabi her şey dolara endeksli olduğu için.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Bugüne kadar tiyatroya hiç gitmediysen üzülme. Bu ülkede ne tiyatrolar dönüyor her gün dibine kadar yaşıyoruz.
Zamanında bir şeylere daha tiyatro dendi.
Sokaklar doldu
insanlar yok oldu, diye. bu nası tiyatro vatan hainisiniz dediler. Asıl vatan hainleri belli de göd qılı çok. İzliyoruz keyifle.
He neden düştü diyorsun onun da cevabı belli de görmemiş olabilirsin.
ilk yazdıklarımla paralel yine halkı güzel SİlKTİLER
neyse cana geleceğine mala gelsin
Yükselir mi peki
Olan hep halka oluyor kimse ne yapacağını bilmiyor daha kötü günler gelecek….
@chocolategirl_ Satmadığın sürece zarar etmiyorsun.
Diyelim ki dolar düşüyor.
hükümet değişiyor.
Her şey stabil.
Olması gereken şey tükettiğimiz şeylerin de dolara sabitlenmesi yani fiyatının düşmesi.
Elinde 1000 dolar varsa.
Sen şu an o 1000 dolar ile Sepet alıyorsan.
Ülke stabil hale gelince o 1000 dolar ile yine sepet alabileceksin.
dolara geçeyim kar edeyim gibi bir mantık ile girdiysen.
Fazla doların olacak.
alacaksın. çıkman gereken yerde çıkacaksın.
Beklentin yine ülkenin düzelmesi yönünde ki tl kazanmaya çalışıyorsun. tl ni arttırmaya çalışıyorsun.
@chocolategirl_ Ayrıca.
Bu adamlara güvenip dolar almak niyedir hahah. Adamlar bildiğin şişirdiler şişirdiler
Yüksekten sattılar.
Yani ülkenin durumu gökten gelen kararlar ile ya da doğaüstü güçler ile şekillenmiyor ki.
Adam faiz arttırmayacağız düşüreceğiz nas mas diyor.
Ertesi fün faiz arttırımına denk gelen bir şeyler geveliyor.
Yani ülkenin şu anki durumunda
En azından kısa vadede yükselir mi düşer mi kimse tahmin yapamaz.
Zaten bu güvensizlik ve plansızlık sonucunda dolar yükseliyor.
Belki yastık altındaki dövizi altını piyasaya sokmak istiyorlar malum dolar ile ödeme yapıyoruz ve dolarımız yok.
Her neyse sonuç olarak hareket ederken 2 kere düşünmek lazım çünkü
Tahmin edilebilirlik yok
Kesinlikle
İlk defa olmuyor ki bu, son yıllarda defalarca bir gecelik ani döviz düşüşleri ve çıkışlarının olduğu günler oldu. Klasik Akp spekülasyonu
Keşke dövizi kalıcı düşürebilseler, ama şu an piyasayı manüple ediyorlar. Borsalar kapalı, millet uyuma saatine yanaşmış bu kadar düşüşün bir gerekçesi var mı?
Zarardayim ama bozdurmucam:(
@chocolategirl_ her şey daha kötüye gidecek gibi bir his var gece yatıyoruz başka sabah kalkıyoruz bambaşka
@chocolategirl_ Bozdurmadığın sürece zararda olmuyorsun.
Dolar 1 tl de olsa
Senin elinde yine dolar var.
Abla TL teşvik paketi açıkladı Cumhurbaşkanı. Yani anladığım kadarıyla dediler ki paranızı dolar yerine TL de tutun. Hem TL mevduatı alın hem de paranız eğer dolar kuru karşısında değer kaybı yaşarsa biz o farkı karşılayacagız. Dolayısıyla herkes dolardan TL'ye dönmeye başladı. Benim anladığım kadarıyla olan bu
Kısa çaplı TL ye dönüş olarak görüyorum. Piyasanın gazı alınıyor.
Bir günde de 2,6 artmıştı çıkar geri çıkar silkeliyor
Ben dolar aldım. Bana skilmeden kazanılan para haram
Paranı birim olarak arttırmadığın sürece para kazanmış ya da kar etmiş olmuyorsun
Tabi karışık konular ama şöyle.
1000 doların var. Şahini 1000 dolara alıyorsun. Tl fiyatı 1500 tl.
Yıllar geçiyor.
Şahin 20 bin tl oluyor.
sen yine 1000 doların ile şahin alabiliyorsun.
Kar edebilmek için para kazanabilmek için
o 1000 doları birim olarak arttırman lazım.
Bu bizim ülkemiz için geçerli tabi
her şey dolara endeksli olduğu için.
Ani satışlar oldu yükselicek
son 1 saatte 3 tl ve hala asagı gidiyor
dolarla tl aynı bazda işlem yapılacak dedi ondan
arkadaşlar zarar edenler var mı
Daha dün aldım bugün yaklaşık 3 TL düştü ama bu düşüşün kalkışı çok sert olacak
@goodfellas1 herkes farklı konuşuyor milletin beyni yandı artık kukla gibiyiz
kaybın yüksek mi
Çok büyük para değildi benim yatırdığım ve bana müdahalenin kalıcı olacağı inandırıcı gelmiyor klasik milletin gözüne girme şeysi gibi geldi
şu verilen vaad önemli aslnda. o nasıl işleyecek acaba
Bu hafta sonu belli olur her şey zarar edersekte canımız sağ olsun napalım
yarına fırlar herhalde xd ne diyeyim abi
12 oldu
nE ciddi mi bu 1 dk bakacam ajshdgajsbd
Evet Google’dan bakma ama 😂😂
harbi öyle ahksdbjas neyse benim işime gelir :D
Ciddi olaylar dönüyor ne işiiiii 😂🤦🏻♀️
harbi acaba ne mevzular var he ulan bu nası hayat
Düştüyse almanın tam zamanı artar böyle kalmaz
Dur daha da düşücek tl kazandı.
varsa elinde yazdıklarından öyle düşün derim