Dolar ile otomobilin artışında belirgin bir fark yok mesela Dolar bu yılın başlarında 7.200 idi... ve o sırada 250 binlik bir araba şu an 400-450 bin... Dolarda şu an 16.5 oldu... Yani 250 bin o zaman 35 bin dolardı ama şimdi aynı para 450 bin... aradaki fark ise arabayı satan adam dolandırırsa derdin yok, vergi algı bakım derdin yok... bence araba boş çaba... yani seviyorsan değil tabi kullanmayı...
Araba almakla dolar almanın farkını babana sorup sonra nedenini bana buraya söylersen sevinirim... İkisinin getirdiği karın hiç bir farkı yok... elindeki 200 dolarla 400 olunca 200’lük arabada 400 oluyor... Zannedersem babanız otomobil kullanmaktan hoşlandığı için böyle bir kazanç yöntemini tercih etmiş...
Yahu sen demin dediğimi duymadın mı... Dolar ile araba artışı aynı... Baban araba seven bir insan... Zaten kapak resmine baktım şimdi... Resminden anlaşılıyor araba sevdiği adamın... Bu arada Baban formunda ve yakışıklı gözüküyor... neyse...
Neyse amacım sizinle tartışmak değildi keşke velinizin burada üyeliği olsada bizzat bu konuyu onunla tartışabilsem... Araba işi riskli aynı parayı kazanacağım diye risk satın almaktan bahsetmiştim aslında... piyasa vıcık vıcık dolandırıcı kaynıyor en ufak hatada kar mar kalmaz ortada... Büyük kumar araba alıp satmak bence... Ama dolarda, altında risk 0... onu demek istemiştim sabah beri... neyse...
Ha öyle mi tamam o zaman... ama kendi kendime şunu diyeyim bir insan araba alıp satarak dolardan daha fazla kar etsin ettiği kar kadarda ben ona para verebilirim... Hem sonra Dolar benzin harcamaz, Dolar şanzıman dağıtmaz yağ eksiltmez, Doların 10 bin bakımınada ihtiyacı yoktur :)😀😅😂
Tamam saygısızlık yapmak için söylemedim ama bu şimdi söylediğimde doğru yanlış değil... Arabanın dövizden daha çok getirdiğini kanıtlayamazsın... Bizde efsane Corolla vardı...2 sene önce 50 bine aldık bir kaç hafta önce seksen bine sattık... aman ne kadar kar ettik :)
Ben şahsen sizin gibi bir ev kızı olsam kendimi sizin yerinize koyuyorum Baba o paralara döviz almak varken neden otomobil alıyorsun diye sorardım... Kendi adıma konuşuyorum... Eğer hobi içinse sıkıntı yok ama kar elde etmek içinse onun tescili var noteri var bir sürü alma satma işkencesi var sence değer mi?
Satarsin fakat alamazsin, bu gun senin sattigin arabayi yarin almak istesen daha fazla odemen lazim, uzerine para koyman lazim, galerici degilsen ve bilmiyorsan o isi girme, kisisel fikrim tabii ki bu.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Sizce en iyi yatırım aracı ne? Arabamı sattım elimde bir miktar para var... Altın mı Dolar mı yoksa bildiğiniz başka bir şey?
En İyi Cevaplar