Kredi çekip dolar almak ülkede popüler oldu gerçekten. Dolar kurundaki oynaklık insanları farklı şeyler yapmaya zorluyor. Burada yatırım yapmaya çalışan, parasının değerini korumaya çalışan insanlara hiç kızmıyorum çünkü ne yapsınlar ki? Kaç tl kredi çekebilirim diye herkes soruyor, araştırıyor. Ülkede TL sürekli değer kaybediyor. Yalnız BDDK şöyle bir açıklama yaptı:
"Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır.
Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir." Tabi sen bankadan kredi çekip döviz aldığında bunu bankaya yatırmazsan kim ne bilecek diye düşünüyorum. Tamamen dolara endekslenmesin Türk lirası diye çabadır bu başka bir şey değil.
Kredi çekip dolar alanlar kazandı mı hiç onlara sormak lazım aramızda varsa. Ama şu var, mesela esnafa kredisi çok düşük ve bilmem kaç ay sonra ödemeye başlanmalı kredi verdiler. Bu da insanları o parayla yatırım yapmaya itti, itmedi değil.
Dün de okumuştum bu haberi. Mobilden zaten alınmaz, devlet görür hemen. Döviz bürosu ve kuyumculardan da muhtemelen belirli bir limit üstü için tc falan istiyordur.
Yok koklatmazlar bak bunu da ekonomist olarak yazıyorum. Taaa kaç saattir bddk yayınladı bunu. Sistem üzerinde 1-2 dk almaz kredi başvurusu ile döviz hesabı açma. Piyasada da zaten tc ile. Dün çekip yatıranlara geçmiş olsun. Sicilleri bozuldu.
Soran
5 ay
O sicil bozuk bozukluğu neye engel olacak ki orası da ayrı bir tartışma konusu
Ben kredi çekip parayı başkasının hesabına atıp o dolar alsa nolucak haha veya parayı çekip döviz bürosuna gidip alırım dolarımı fiziki olarak yastık altı yaparım hadi takip etsinler 😄
İşte sen anlamamışsın gezginle konuştuklarımızı. Hesaplar banka bazında hükümet tarafından incelenir. Kredi çekiş ve döviz hesabı açılış tarihine bakılır. Özelde de sınırlama var yüklü alamıyorsun tc ile alım yapılıyor
biner lira dagıtarak yapmana bile gerek yok. çektiğin krediyi bi arkadasına ver hepsine döviz alsın olay bitti. senin ona para verdiğini kimse saptayamaz. takip edemezler. o kendi birikimlerini dolara yatırdı hepsi bu kadar
@şusiyahsaçlı 100 üstüne tc istemesi dolar almanın yasak oldugunu mu gösteriyor? sadece takip amacıyla yapılan bişey baska bi espirisi yok onun. o adamın kredi çekip dolar aldıgını veya suç işlediğini göstermez , eğer 100 üstü yasaksa ve suçsa banka hesaplarındaki tl ile 100 binlerce dolar alıp satanlara devlet niye binmiyor hiç mi düşünemiyosun bunu: )
@şusiyahsaçlı alınan karar ile 100 ve üstüne kimlik gösterme zorulunlugu mu var diyor? yoksa 100 üstü dolar kimlik göstersen bile alınamaz üst limit mi var diyor? 😂 😂
@enteresanbiadam akşam akşam yordun gerçekten. 100 dolar üstü kayıt altında alınabiliyor. Yani sen bankadan kredi çeksen bile gidip piyasadan alamazsan anladın mı? Arkadaşına da versen gidip o da almaz. Abi az realist olun ya. Hangi arkadaş başkası için kendini riske atıp sicilini bozdurur? Bu sitedekilere laf anlatmakla yemin ederim malum seçmene laf anlatmak aynı zorlukta
@şusiyahsaçlı bak şimdi dur kıvırtma hemen. soruma cevap ver o arkadasın kimlik gösterse bile bu onun kredi çektiğini mi kanıtlıyor ya bi de diyor ki az realist olun ahahaha o zaman banka hesaplarında dolar alanların da siciline işleinyor ahahaha yav kendi kendini rezi edip bi de üste çıkmayay calışıon akıllı gibi görünerek
@enteresanbiadam bankadan sallıyorum 20 bin kredi çektin 100 dolar 1600 civarı. Bir büro sana max 100 dolar veriyor. Geriye kaldı 18400 tl. Akşama kadar dolaşırsın artık büro büro max 100 dolar alabilmek için. Ha kredinin sigorta parasını da düş sen. Hadi iyi akşamlar👋🏻👋🏻👎🏻
senin kafa şuna da çalışmıyor :D kafa sicilde takılı kalmış hangi arkadas sicilini bozar baskası için diyor :D banka hesabında dolar alıp satan bi adama elden çektiğin krediyi ver o zaman onun da sicili bozulsun senin kafaya göre. yav hiç akıl yok mu sende :D
@şusiyahsaçlı ahaha yav bu dediğin teknik sorun yüzünden binde bir olan bişey 😂 sorun düzelince arkadasına akrabana elden verirsin senin yerine doları hesaptan alır sonra da çekersin geri bankadan 😂😂
@şusiyahsaçlı 100 dolar üzeri alımlara kimlik zorunlu demek yerine hala 100 dolar veriyor döviz bürosu demen çok komik. gerçeği biliyosun ama yanıldıgını halen kabul etmiyosun kibrinden. sınır yok yahu git bir yoldan çevirdiğin adama 100 tl ver senin yerine kendi kimliğini göstererek alsın 20 bin TL karşılıgı döviz 😂😂😂
İnsan çok değişik anlaması güç bir varlık. Kolay para peşinde koşuyor millet. Devletin yaptığı ihaleler dolar ile yapılıyor. Sorsan herkes yerli milli vatan bayrak icraat bakınca bam başka.
böyle ucubelikler yapmıyorum bunları ancak ucubeler yapar. faydası olmayan ama kolay yoldan leş yemek isteyenler yapar. mesela sırtlanlar yapar. tek başlarına asla güçlü olamazken o leşi yemek için birden fazla arkadaşlarıyla gelen sırtlanalr:d komik. yapanlar ayrı bir komik.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş