+1 yılİsterse 150 bin tl asgari ücret olsun. Hiç bir boka yaramaz. İş yerleri 10 kişi çalıştırıyorken 8 kişiye düşürecek , iş yükü ve işsizlik artacak. İş yerleri maaşı kurtarmak için fiyatlarına bindirim yapacak bu da yine o asgari maaşın artışını nötrleyecek. Sadece aldığın paranın eriyişini izleyeceksin. İmkanınız varsa , dolarla maaş alabileceğiniz firmalara başvurun. Ben öyle yaptım sabit maaş almama rağmen her gün maaşıma zam geliyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDeğilim. 10 bin olsa yine mutlu olmayacaktım. Çünkü ekonomist olmasam da bazı şeylerin neden sorun olduğunu görebiliyorum. Ve kısa vadede ne olursa olsun, ne beni ne de halkı memnun edebilecek bir ekonomimiz olamaz.
00 Yorumla
+1 yılNasıl memnun olacaksınız ki? Günden güne artan zamlar nedeniyle eriyip gidiyor, bunun yanında da yapılan zamlara önlem olmadıkça bir anlamı yok, zaten emekli insanları unuttular
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
+1 yılHayır, tabii ki de memnun değilim ve yılbaşından sonra gelecek zamları öngörerek bu maaşın öncekinden daha aç bırakacağını düşünüyorum maalesef.
20 YorumlaAçıkçası 4000 liranın altında olacağını zaten düşünmüyordum.
Hatta kamuoyunun beklentisi 4 binin üzerinde olduğundan dolayı zaten bu baskıya 3999 altında bir rakam çıkması mümkün değildi.
Fakat bugün öğleden sonra gram altının bile 8 TL bazında yükselişini akşam üzeri benzine 0.53 TL zam gelmesini hesap edip bu yüksek artışların zamların devam edeceğini tahmin edebiliyor olmak kısa süreli bir mutluluk getirebilir diye düşündürürken..
Çok yakın bir zamanda yeniden mutluluğun yerini hüsrana bırakacak olması güzel ülkem için maalesef can yakıcı.
Dilerim en yakın zamanda siyasetçiler,
Hak-Hukuk-Adalet kavramının gerçek içeriği ile birebir örtüşecek şekilde ülkemizi yönetmeye başlarlar da, başta ben olmak üzere hayatımızdan siyaset ve ekonomiyi çıkartıp daha keyifli, iç acıtmayan güzel konularla hayatımızı yaşamaya devam ederiz.
Sevgiler20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlk önce şunu söylemek istiyorum zaten çok fazla bir miktar değil çok öyle aşırı bir artış yok onun dışında zaten alım gücü yok isterse 6000 TL olsun yani para ne kadar artarsa artsın hiçbir değeri yok dolar 16’ya doğru gidiyor yani 4250 TL çok değil
80 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBittik tükendik. Orta sınıf diye bir şey bırakmadılar. Ben yıllarca okudum, yüksek lisans yaptım ki yaşam kalitem, konforum artsın diye. Şimdi bakıyorum onca yıl ortaya koyduğum emek ve motivasyonun karşısında alım gücüm ve konforum daha da azalıyor her geçen gün. Oy verenlerin boynuna günahı. Benim içim kaldırmıyor artık. sokak röportajlarında durumdan memnun olanları görüyorum ve hayretle izliyorum. Onlar için tok yatmak yeterli (ki çoğu insan bunu bile zorla yapıyor ). Ben neden bir ülke gezme planı yapamıyorum, neden bir telefona en az 5000 lira para vermeden ulaşamıyorum, neden bir mont ayakkabı alırken erteliyor ve strese giriyorum. Evet yaşanır mı bu parayla yaşanır. Ama yaşamak bu değil lan valla değil billa değil.
10 Yorumlatabiki çok çok az bir rakam. asgari ücret 274 dolara denk geliyor fakir dediğimiz çinde 340 dolar oldu. euro karşılığı 239€ avrupanın en düşüğü. insanlar bütün gıda harcamalarını yapmalılar rahatça faturalarını ödeyebilmeliler birikim yapıp araba almalılar yazında tatile gidebilmeliler. ne derseniz deyin insani yaşama şartları bunlar.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye kurulduğundan beri enfilasyon ve dolar çiller zamanında %10 lardan %40 Lara kadar felakete sürükleyen artışlar yaşadı lakin Türkiye kurulduğundan beri asgari ücrete henüz bukadar zam gelmedi. Cumhurbaşkanı kendiside söyledi gönlüm daha fazlasını yapmak ister lakin işverenle arayı bulmak zor dedi. Şükür etmeyi bilmeyen insanlara on tane kadın verirsin on bir isterler. On tane erkek verirsin on bir isterler. İnsan oğlu hep istemeye doymamaya alışmış sukursuz insana ne verirsen ver mutlu olmaz doymaz.
00 YorumlaArtış iyi de, zamlar ne olacak? Gelen asgari ücret artışını yılbaşından sonra yapılacak olan zam artışına sayınca milletin cüzdanı yine bayram etmeyecek.
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. Değilim tabiki 2021 ocak ayında 2800 olan asgari ücretle alabildiklerini 2022 ocak ayında 4250 liraya alabilecegine inanan var mı sorun maaşın miktarı değil alım gücü bu sorun cozulmedikce bu maaş zammı ülke genelinde yarayı dahada büyümekten baska bisey değil
10 Yorumla
+1 yıl2 ay öncesine kadar 2.800 TL asgari ücret ile 350 dolar alınabiliyorken, şu an 4250 TL asgari ücret ile 260 dolar alınabiliyor. Türk lirasının değer kaybı, asgari ücretin artışından çok daha fazla. Dolayısıyla 4.250 TL, artan enflasyonu bir önceki yıla göre dengeleyecek bir miktar değil. Türk lirası değer kazanmadığı sürece asgari ücretin böyle artırılması enflasyonu ve işsizliği artırmaktan başka bir halta yaramaz.
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Mesele Türk parası değil niye kimse bunu anlamak istemiyor acaba. Mesela dolar ve artışı! O artış eski haline dönse millet perişanlıktan kurtulacak.
Sadece bunun olması lazım. Yani ortaya çıkıp da bin tane adamın biri de şunu diyemiyor. Herkesin kafası niye 6000 TL olmadı da 4.250 TL oldu bilmem ne.. dolar 2 ayda olmuş 15 .. euro olmuş zaten 17 daha iki gün önce 15 Di.. dolar 13 dü mesela.. hala Türk parası artsın davasında bu millet. Artınca değişen hiçbir şey olmayacak bunu bi anlayın bi idrak edin şunu. Türk parasının artması gerekmiyor. Gerekli olan tek şey dolar ve euro nun azalması. - +1 yıl
@Ütü-Masası koruması için 6000 TL ve üzeri zam olması gerekiyor. Eee sonra? İş verenler ne diyecek çalışanına.. tamam hadi ekmek 5 TL olmuş hepiniz kovuldunuz.
Zaten bu dolar ve euro Türkiye nin zararına artışa geçiyor. Bi de yapsınlar 6 bin lirayı ben o zaman ekmek yiyeni görürüm.
+1 yılNedense hiç sevinemiyorum bir ay içinde ülkede iğneden ipliğe her şey 3 kat yükseldi bu zamdan sonra 3 kat daha yükselir bu para milletin cebine girermi... tabiki hayır...
20 YorumlaHesapliyorum hesapliyorum isin icinden ciksmiyorum bu parayi nasil yetireceksin kira su elektirik dogalgaz market vs var ayriyetten harcamalar var bir aile dusunuyorum hic olmuyor tek basina bir insan diyorum yine olmuyor benim hesaplamam mi yanlis yoksa hersey aldi basini gidiyor bu parayla bir ev nasil geciniyor
00 Yorumla
+1 yılÖncekine Göre İyi ama Yine Yeterli Değil Bu Zamlarda Benzin yiyecek içecek eşya telefon her şey aldı başını gidiyor Abartmadan Söylüyorum 8 bin olması lazım Polis 20 bin alması gerek çünkü polisimiz daha çok çalışıyor Vatandaş da 15 bin Bunlar iyi rakamlar
01 Yorumla- +1 yıl
Beğenmeyenler Neden Beğenmediniz İşinize Gelmedi dimi doğrular siz Uyuyun Daha Türkiye Zor durumda her şey yükseldi aldı Başını Gidiyor Tayyip Adam olsa maaşları yükseltir di
+1 yılArtış yok aslında, enflasyonu ve kur durumlarını takip eden biri bu yılın ocak ayına göre bu zamma rağmen alım gücünün düştüğünü biliyor
30 YorumlaTürk Lirasının, karşısında en çok değer kaybettiği para birimleri:
🇰🇼 1 Kuveyt Dinarı = 51,59 Türk Lirası 🇹🇷
🇧🇭 1 Bahreyn Dinarı = 41,50 Türk Lirası 🇹🇷
🇴🇲 1 Umman Riyali = 40,64 Türk Lirası 🇹🇷
🇯🇴 1 Ürdün Dinarı = 22,06 Türk Lirası 🇹🇷
🇬🇧 1 İngiliz Sterlini = 20,85 Türk Lirası 🇹🇷
~ Kuveyt'te 1 Öğretmen maaşı 3500 Kuveyt Dinarı, yani 178.000 Türk Lirası ~41 Yorumla- +1 yıl
Bu bahsettiğin ülkeler petrol zengini. Bu kıyas doğu bir kıyas değil. Arjantin Brezilya Malezya, kore, Mısır gibi gelişmekte olan ülkeler ile değerlendirilmeli.
asgari ücreti bu kadar arttırdılarsa bu bir şeyi net gösterir: daha çok zamcık gelecek...
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir sürü işçi işten çıkarılacak realist düşünürsek. insanlar kaçak çalıştırılacak. sizce suriyeliler asgari ücretle mi çalıştı? kesinlikle hayır. vatandaşa da bu yapılacak. ve maddi zorluklardan dolayı vatandaş da kabul edecek bunu. yani ülkede asgari ücreti almak bile lüks olacak.
20 YorumlaKötü günleri geride bırakmış olduk. Şimdi sırada daha kötü günler bizi bekliyor.
20 Yorumla
+1 yılBir taraftan verip bir taraftan alırlar yaparları hiç zsız maaş yükselmesi kiralar herşeyi iyice artıcak şimdi
10 Yorumlaİşveren bu maaşı vermek için işçi çıkaracak o yüzden değilim açıkcası
20 Yorumla2825 liranın Ocak ayındaki alım gücü, 4250 liranın Ocak ayındaki alım gücünden çok. Gelecek zamları eklemeden bu şekilde konuşuyorum. Zamlardan sonraki alım gücünü siz düşünün. Kazanç bir yana kaybımızı karşılamaya yeten bir artış bile değil.
20 Yorumla
+1 yılMilletin evine girmeden 10 defa eridi 2 hafta önce 110 tl ye aldığım yağ dün markette 125 olmuştu yarın alırım yanımda para yok dedim bugün 135 olmuş bugünde alamadim yarin 145 olur günlük zam yapılan yerde yilda bir verilen kuş kadar maaş neye yetsin herkes ikinci bir derdine düşmüş
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama şartlar mümkün olduğunca zorlanmış. Yoksa işveren bu defada işçi çıkartır.
- +1 yıl
Muhtemel sonumuz o olacak zaten maaşların yükselmesinden önce doların yukselmesini durdurabilseler zamları durdursalar daha iyi olur kaşıkla verip kepçe ile alıyorlar bunlar iyi günlerimiz dediklerinde yakında olacak gerçek ekonomistler bas bas bağırıyor aylardır ama sahte diplomalı ekonomistleri dinliyoruz yapacak birsey kalmadı artık izleyip görücez
Asgari ücret 384 dolardı geçen seneki kura göre ama şu an 274 dolar yani maalesef dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için yetersiz kalıyor. Alım gücü daha da düşük yakında anlayacaksınız.
10 Yorumla
+1 yılÖlümü gösterip sıtmaya razı etmek.. memnun olan gerçekten hesap kitap yapmıyor, gündemi takip etmiyor demektir. Yapılan zamları karşılayacak maaşa ancak 5-6 senede yetişir bu ülke maalesef…
10 YorumlaAsgari ücret 4250 Lira bakalım iş verenler ne yapacak maaşı asgari ücretten gösterip bankaya yatırıp belli bir kısmını geri istiyen çok olacak işine geliyorsa diyenler için bir önlem alınacak mı? Yoksa göz mü yumulacak en az asgari ücret 5500 TL olması gerekiyor
10 YorumlaBenlik bi durum yok ama alım gücü düştüğü sürece isterse 10 bin olsun farketmiyor şu an sadece fazla kağıt girecek milletin cebine asıl bu zamları geri almaları lazım fırsatçıların önüne geçmeleri lazım
10 Yorumla10 bin de yapsa boş , zam gelince gün gelicek 10bin le 1 aylık alışveriş bile yapamıcaz , bunların hepsi cahilleri kandırıp oy toplamak
20 Yorumla
+1 yılÜlkenin alım gücü yüksek olsaydı herkes memnun olurdu ama enflasyon karşısında göstermelik bir artış bu sadece
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBeklediğimden yüksek bence kimse bunu beklemiyordu🤷♀️
20 Yorumla
+1 yıl
Buyur. 4253₺ olsa ne yazar ki. Otur ağla...
10 YorumlaDegil yeni zamlar bizi bekliyor merak etmeyin ama bu ulkenin cahili cok yine oylari ona verirler kazanir
10 Yorumla
+1 yılherşeyde %100 zam gelmişken. bu bir sofraya giren 2 ekmekten birinin geri alınması demektir. bundan memnun olduğunu söyleyenler Ahmakktır.
10 YorumlaYıl başından sonra görürsünüz mumnun olup olmayanları. Kendi maaşını kendisi ödeyecek işçi gelecek zamlarla
10 YorumlaSiz memnunsaniz ben de memnunum sonuçta alan ben değilim sjdjka
12 Yorumla- +1 yıl
Aaaa Kanya burdaymış. Sizde kaç dolar asgari ücret?
+1 yılyani sene başında $300 olan maasınız
şimdi $250 oldu nasıl ama mala anlatır gibi anlattım20 Yorumla
+1 yılNe kadar olursa olsun bu zamlardan sonra insani gene kurtarmaya yetmez ama yinede iyi para
20 Yorumla
+1 yılMemnun olanlar hesap yapmayı bilmiyor ya da artık hayal kurmuyor bir ya da daha var işçi çalıştıyor kapitalist duygular ile.
00 Yorumla
+1 yılDolarla kıyaslayonca yetersiz. O yüzden dolarla kıyaslamayın. Dolar zaten bu yıl yarısında 20yi bulur.
00 YorumlaKyk borcu olanlar daha kolay ödeyecek, onun haricinde aslında alım gücü düştüğü için iyi bir şey olmayacak.
00 Yorumla
+1 yılŞirket aynı oranda zam yaparsa memnun ola bilirim.
Ancak herşeye zam gelmeye devam ettiği için bu durum bence memnun olunacak bir durum değil.00 YorumlaDolar kurunun artması hiçbir işe yaradığını sanmıyorum minimum 5.500 olmalıydı. Dolar durmadikça hergun marketlerde fiyat değişikliği göreceğiz
00 YorumlaNet aldığım 3 bin TL idi. Şimdi 1.000 TL zam geldi, ev kirası 1.000 TL ise bana kalan yine 3 bin TL. Benim adıma değişen pek bir şey yok.
00 YorumlaHükümet dar gelirliyi ezdirmemek için son 50 yılın en yüksek zammını yaptı daha ne yapsın. Sırf bu yüzden bile oy vercem bu adama
03 Yorumla- +1 yıl
@Royalinea trol değilim. Peki Erdoğana oy vermek mi yoksa hdp ye iç işleri bakanlığı vermek mi. Cebini düşünen canım arkadaşım. Hangisi daha tehlikeli söylesene
- +1 yıl
Ne alaka kardeşim burada iş artık parti olmaktan çıktı bak dün asgari ücret 4250 oldu ama bu sabah dolar 16 lira oldu her şeyimiz dolarla her şeyimiz ne üretebiliyorki Türkiye? Dışardan ithal ediyoruz her şeyi ee ithal ederken dolar euro ile ediyoruz. İş artık parti işinden çıktı millet aç işsizlik desen rekor kırmaya başlıyor gözünü aç etrafına bak azıcık siyaset takip edersen kime oy vermen gerektiginide anlayacaksin (ahaber hariç)
+1 yılDaha fazlası işçi çıkarılmasını sağlar.. bu rakam bile riskli.
10 Yorumla
+1 yılDolar 16 olmuş ne zammı kardeşim maaş ceplerine girmeden geri alacaklar yedirirlermi adama
10 Yorumla
+1 yılİşten çıkaracaklar milleti sonumuz daha da kötüye gidiyor
10 Yorumla
+1 yılMaaşa zam işine son diyecek işverenler... Hayırlısı olsun.
10 YorumlaYılbaşından sonra bu ekmek 5.7 TL olacak bişey ifade etniyecek
10 YorumlaBen değilim olan var mı 😃
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsgari ücret 10.000 lira olsa yine yetmez diyip fazlasını isteyecek millet. Allah daha fazlasını versin bolluk bereket versin ne diyeyim valla.
20 YorumlaBir şey degismiycek her şeye daha da fazla zam yapicaklar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaaşım 8600 tl di patron olcak vicdansız 9000 yaptı neymiş artış fazla olmuş asgari 6000 olsaydı keşke ama maaşı yüksek olanlar patronun kucağına düştü resmen
00 YorumlaHerşeyin fiyatı artarken asla memnuniyet sağlamaz 4500-4750 olmalıydı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılDeğilim ama asgari ücret alanlar için biraz olsa sevindim
00 Yorumla Memnunum tabi piyasadaki artışlar da engellenmeli yoksa zam bir işe yaramaz 🤷🏻♂️
00 YorumlaOlsa ne olacak 2021 de 374 dolara tekabül ediyordu şimdi 270 dolara düştü
00 YorumlaHersey ates pahasi olmus 10 bin olsa da kimseye yetmez. yazik evi kira olup coxuk okutanlara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2020 yılı asgari ücret 384 dolar...
2021 yılı asgari ücret;
4250/15.50=274 dolar...
Yıllık fakirleşme : 110 dolar...10 YorumlaTutturabildiğine ilginç bir piyasa var. O yüzden asgari ücretin köz olup gideceğini düşünüyorum. Neyse yinede hayırlı olsun
00 Yorumla
+1 yılNe kadar arttıysa her şeye o kadar zam olacağı için umrumda değil
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılzam yapmasalar düşük derler zam yaparlar heryer işci cıkarır derler. esnaflarda ona göre zam yapar zaten herşeye. beşbinde olsa bir şey değişmez
10 Yorumla - Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat