Ev nasıl alabilirim? 7500 maaş alıyorum ayda 3500 kiraya gidiyor zaten gerisi de zar zor yetiyor hatta yetmiyor bile
Nasıl ev alabilirim. Bunca insan nasıl ev alıyor?
Nasıl ev alabilirim. Bunca insan nasıl ev alıyor?
şu an çek krediyi al evi tam zamanı derim! şu an ülkede ham madde krizi var tüm malzemeler dolarla geliyor! Ev fiyatları fırladı fırlayacak. şu an 600000liralik ev alsan seneye 1milyonun üzerine çıkacağına eminim! Birikim varsa üzerine kredi çek ev al! Olmasa da krediyi ödeyemem dersen satarsın evi krediyi kaparsın artar para ile en az 10 sene bedava kirada kalirsin😅
Bence 2 civarında bir evde kiraya geçmeni öneririm. Eğer birikimin yoksa tabi. Çünkü biraz tasarruf bir sene birikim yapıp peşinat oluşturabilirsen maaşın ile güzel bir kredi verirler. Tabi birikimin var ise boşuna düşük kiralı bir eve geçmene gerek yok.
ailenle aynı şehiedeysen birkaç sene yanlarına taşın yoksa zor. ya da birkaç sene ucuz ev bul 1 1bile olsa para biriktir peşinat yap yoksa 3500 kira verirken zor. ya da biraz para biriktirip gwei ödemeli toki satanlar oluyo onlardan al...
Cevap
9Cevap
Elinizde biraz birikiminiz olsaydı daha kolay ev sahibi olabilirdiniz kalan kısmı konut kredisi kullanarak mesela verdiğiniz kira gibi kendi evinize ödeme yapardınız. Ancak döviz ve konut fiyatlarının aşırı yükseldiği bu zamanda maalesef pahalıya mal olacaktır, ama size tavsiyem asla yeni ev bakmayın en az 10-15 yıllık evlere bakın...
Önünde 20 yıl kredi borcu olan adam ev sahibiyim diyor. Çıkarsınlar bakalım tapuyu. Evler bankaların hala. Emlak satışı olan sitelere gir %90'ı bilmemne bankadan satılık daire dolu. İşte onlar ödeyemeyenlerden geri alınan daireler. Alanlar var ama ya karı koca memurlar, ya esnaflar ya da aileden bir para ile %50den fazlasını nakit ödemişler. Bir de şimdi alanlar 15yıl önce kredi çekenler. Faiz sıfır, ara kat 3 1 daire 120bin tl iken.
Şimdi dağ başında giriş kat 500bin. Faiz anasının vulvası. Şimdi o işlere hiç bulaşma.
En mantıklı yorum
Dostum umranıyede 2+1 e 3500 mı verıyorsun vay ya ben kendı daıremı bedavaya kıraya vermısım desene.. almış basını gıtmıs fiyatlar şaka gibi
Kaça verdin. Ben lüks yaşamayı seviyorum ev lüks biraz ondan pahalı
Bizim bı abi İstanbul'da ev almış aylık 3500oduyormus kira olsa 4000odicektim dedi. Yani ev al onu öde kira ödeme
Kardeşim 3500 kira vereceğine git kredi cek ev al.
Aylık 3000 TL ödemen olsa cebine 4500 kalır.
3500 TL kiraya vermekte nasıl bir manyaklık önce o evden çık kira verir gibi her ay o kadar parayı kenaraya koy biraz peşinatın olur sonrada biraz kredi çekip ev al
O arada sokakta mi yaşayayım? Nerde yaşayacağım?
Evden çıkmadan önce bir ev bakıyorsun anlaşmayı yapıp çıkıyorsun bu kadar basit neyi zor acaba
Evler en az 400.000 lira bunu hesaba katmiyorsun 3500 lira ile ayda ne kadar peşinat vereceğim
Sadece kira paranı koysan kenara yılda 42 bin yapar sen şimdi bu evden çıksan daha uygun fiyatlı eve geçsen birazda harcamalarını kısarsan 60 70 bin çok rahat yaparsın al sana peşinat ev alırken de öyle çok pahalısına bakma veya ödeme planını Uzun tut ödemen kolay olur sonra bir kaç yapılandırma yaparsan 10 yıla kalmadan ev senin
Birevim, fuzulev, eminevim gibi kuruluşlara gidiyorsun, sana bir ev buluyorlar, bütün birikimini peşinat diye alıyorlar, kalan parayı da her ay taksit taksit ödüyorsun. Artık evim var dediğinde torunlarının mürvvetini görürsün zaten.
gurbetçiler ve iran, irak, afgan, rus ve araplar alıyorla en çok. bir de pakistanlısı, afrikalısı bir sürü böyke milletler
3 sene önce alabilirsin şimdi kıçını yirtsan alamazsın mazur gör ifademi.
sen nerde oturuyorsun kira 3500tl? fazla değilmi ve kaç oda
İstanbul'da eşyalı 2+1 daire
ilçe?
Ümraniye
fazlaymis. bence sen emlak Konut falan araştır
Alamazsın tek maaşla zor. Çalışan biriyle evlenip alıyor herkes
Krediyle alırsın ama Peşinatın yoksa zor
Daha uygun bir kiraya geç
O biraz zor beybisi
Bu devirde zor
Yurtdışına gidip çalışarak..
3500 mü?