Vay be, Biz o kadar sindirmisler ki , millet gerçek olmayacağını bile bile sadece istediğini söylerken bile 1 dolar 1 TL olsun demiş. Niye 10 dolar 1 TL olmasın hatta 100 dolar 1 TL. Biz niye Amerika'ya gidip Avrupa'ya gidip krallar gibi yaşamayalım paramızın değeri ile. 50 yıl sonra torunlarımız Avrupa'nın bugün bize gelip yaptığını niye oraya gidip yapmasınlar? Bütün bunlar mümkün ama şartları var. Maşallah hükümetimizle o şartların tersini yapmak için elinden geleni yapıyor tabii.
Para en başta güvenli Liman sever. Güvenli Liman demek adaletin olduğu yer demektir. Haklıysan devleti bile mahkemeye versem kazanabileceğin yer demektir. Keyfi uygulamaların olmadıği, devletin en üst kademesinin bile hesap verdiği, şeffaf bir yönetim biçimidir.
Adaletten sonra üretim gelir. Öyle bir resim yapmalısın ki dışarıdan aldığım bir ürüne karşılık 10 ürün ihraç etmelisin..
3. Sırada eğitim gelir. Nitelikli beyinleri yurtdışına kaçırmak yerine onlara sahip çıkmak onların yaratacağı katma değerli ürünler ihraç etmek.
Bütün bunları yaparsan 1 TL 100 dolar bile eder. Bütün bunlar hayal değil bilimsel reality ama uygulayacak hükümet nerede?
Bizim insasımız herşeyi hakediyor valla 200 300 tl dahi olsa üzülüp gam yemem gider bahçeme eker oradan yer geçinirim , her gün isyan eden çok ama çözüm üreten yok hep bahane üretiyoruz hep birilerine suç atıyoruz nerede ticari iş verenler almasını bilirken susması bilen bizler varken biri çıkıp tamam demediği için hep propaganda yaparak , şiddet arayarak çözüm üretmeye çalışıyoruz hak adalet yok diyoruz ailemiz de adalet nedir öğreten yok okuyan aile bireylerimiz yok tek düze at gözlüğünde bakan bir toplumdayız yani ondan çıkıpta reklam olarak 1 kişiye suç atmak ancak bahane olur , madem o kadar ekonimist var hepsi neden farklı ağızdan yorum yapıyor çünkü hepsi farklı eğitim görüyor hepsi farklı yapısı var sonuç gene aynı biri çıkar cahil cuhela konuşma der geçer.
25-30 TL olmasını istiyorum. Olsun ki, fakirleşmeyi, yokluğu, açlığı, "ölümüne Erdoğan" diyen, dıjj güşleee diye sayıklayan, Batı'nın Türkiye ekonomisine savsş açtığını zanneden tüm akıl fikir yoksunları, şuursuzlar, yandaş köpekler, yalakalar 5-6 liraya çıkacak ekmeği bile alamasınlar. 1 paket makarna 4 değil, 14 lira olsun, 1 kilo pirinç 10 lira değil, 25 lira olsun, lpg 8 değil, 20 lira olsun. Akıllansınlar, "ulan biz ne ettik" deyip bu saçmasapan tek adam rejimini yıllardır desteklemiş olmaktan pişman olsunlar.
Para piyasaları, hükümetteki ekonomi yönetimine güvendiği an, yani piyasalar maliye yönetimine güvendiği an önce dövizdeki kur yükselişi durur, sonra güven pekiştikçe de döviz düşerken TL değer kazanmaya başlar. Bu tamamen ekonominyönetiminin tavrına vereceği güvene bağlı. Çıkmasın yeter… 😎
Dolarım yok diye banane diyen tipleri görünce gerçekten acıyorum.
İçtikleri suya kadar aldıkları nefese kadar herşeyin vergi ve hepsinin dolara endeksli olduğunu bilmeyecek kadar aciz yurttaşlar var. Dolar yükselmiyor. Türk parası değer kaybediyor. Merkez bankasını özgür bırakmadığı sürece bu her daim yükselecektir. Yabancı yatırımcılar yatırım yapmaz.
Dolar 2 liranın üstüne çıktığından beri gözüme batıyor ama o zaman herkes abartıyorsun diyodu Simdi de ben diyorum abartıyorsunuz ne olur yani 1 dolar 20 lira olsa 100 lira olsa abartmayın ekonomi dünya lideri 😉
Şu anda tüm oluşan iniş çıkışlar bu şekilde para kazananlara yaramakta çünkü düzenleme onların tarafından oluşuyor... Pahalı sattılar dün bu gün ucuz aldılar... Şerefsiz, haysiyetsiz ve Allahsiz deyyuslar oldukça bu değişmez..
Dolar 4 TL olduğunda aklımda bir miktar dolar almak vardı. Almadım, düşer o zaman alırım dedim. Hala düşecek. 1,1.5, 2 TL civarında olmasını isterdim ama namümkün.
4tl 6 bandında olsun pramla mal alamıyorum yaa yazik bu ülkeye 2 adet yağ alcaktım 1 tane en fazla dediler ağlıcam hırsımdan ya yokuş aşağı iniyor ülke